Autor Wątek: Kompana na 400 km w 24h z Żyrardowa lub W-wy, 2 sierpnia  (Przeczytany 2268 razy)

Offline Kobieta Werrona

• Miasto: Żyrardów
  • Na forum od: 01.04.2014
    • Wrona bez ogona
RDK- przepraszam - właśnie dowiedziałam się, ze muszę być przytomna  w niedzielę rano w robocie. Więc przejechać się mogę, ale do Wyszogrodu i z powrotem :(
Nie możesz przełożyć wyjazdu o tydzień? Ja jestem taka fajna, a W Kórniku kawkę za tydzień dają....
Wer

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
cóż, kawa czeka :D
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
Ale jakie piękne i szerokie pobocze...
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Kobieta Werrona

• Miasto: Żyrardów
  • Na forum od: 01.04.2014
    • Wrona bez ogona

Odbyłam cudowną podróż na zachód Polski niedawno...  Powiem tyle, że kto jeździ głównymi drogami, tego przygoda omija. Elizjum - muzykę na powitanie też poproszę. Kto chętny do drogi? W pakiecie podróżniczym oferuję błądzenie, pokrzywy i (być może) spanie pod krzakiem :)

Offline Mężczyzna TomiliDżons

• Miasto: okolice Żyradowa
  • Na forum od: 09.07.2012
Nie daj się wrobić, trasa Warszawa - Poznań (większością sensownych wariantów) - to jest jedna z najnudniejszych tras w Polsce, kilometry nudnych równin i brzydkich wiosek.
Nie wiem jak od strony Warszawy, ale od Poznania do okolic Kutna można ułożyć ładną krajobrazowo szosową trasę, ale kosztem nadłożenia kilometrów. A co do bezpieczeństwa szos koło Kórnika to ogólnie droga 434 jest fatalna pod tym względem, co roku trupy, niedawno - bodaj 2 tygodnie temu - był śmiertelny wypadek w nocy w Dziećmierowie, kierowca uciekł i zostawił rowerzystę aby zmarł w męczarniach, bo go tylko zahaczył i raczej rowerzysta nie zginął na miejscu. Zanim ktoś dojrzał ciało na poboczu w nocy trochę czasu minęło, tym bardziej, że droga wąska a sprawca zadbał, aby na asfalcie nic nie leżało.
O ile kierowca nie miał pewnie zamiaru potrącić rowerzysty, to pozostawienie go na miejscu wypadku, ewentualniezadbanie o "niewidoczność" poszkodowanego to kurewstwo, które powinno być karane bardzo bardzo surowo.... przepraszam za odejście od tematu.
Faktycznie trasa na Poznań jest tak okropna, nie da się poprowadzić jej jakimś fajnym wariantem ?

Offline Mężczyzna pff

• Miasto:
  • Na forum od: 10.01.2013
Proszę bardzo, wystarczy odwrócić trasę.
http://kot.bikestats.pl/1141888,Poznan-Tluszcz-za-Warszawa.html
Okolice Wyszogrodu nieco dziurawe, ale krajobrazowo spoko i ruch mały.

A po przeczytaniu relacji z Serbii czuję się zachęcony pozytywną osobą prowadzącej. Kto wie, może za tydzień dołączę :)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Czyli wypaliło to wszystko, że ho, ja też musiałem zawrócić z trasy, bo po zmianie korby dość szybko poczułem kolano  ;)
Jakieś szczegóły?
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....