Autor Wątek: Polskie wybrzeże w ok 2 tygodnie  (Przeczytany 969 razy)

Offline Kobieta Karola

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 31.07.2014
Polskie wybrzeże w ok 2 tygodnie
« 1 Sie 2014, 17:53 »
Witam!
Niestety wczoraj otrzymałam smutną wiadomość mój kolega nie dostał urlopu w pracy i nie może ze mną jechać na wyprawę rowerową. W związku z zaistniałą sytuacją szukam partnera lub partnerki który zechce ze mną wybrać się w drogę.
Planowana trasa - Poznań-Szczecin-Wybrzeże-Gdańsk-Poznań
Dzienny limit kilometrów - ok.100-120km
Start - 11.08.2014r.
Noclegi - namiot tzw. na dziko a w szczególnych sytuacjach można wybrać camping lub skorzystać z gościnności gospodarza
Jedzenie - gotujemy sami :)
Czas przejazdu - powinny starczyć 2 tygodnie
Długość trasy - ok 1200km
Chętnych zapraszam na priv
Pozdrawiam wszystkich rowerzystów.
Karola

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Odp: Polskie wybrzeże w ok 2 tygodnie
« 1 Sie 2014, 19:29 »
Może napisz coś  o sobie.

Zarejestrowalaś się na forum żeby pisac na priv?

Offline Kobieta Karola

« 2 Sie 2014, 14:20 »
Jak kolega słusznie zauważył zapomniałam napisać czegoś o sobie. Mam na imię Karolina (19 lat). Od zawsze interesował mnie sportowy styl życia. Trenuję wioślarstwo już prawie 3 lata. Rower dla mnie jest nie tylko sposobem na przemieszczanie się po pięknym mieście jakim jest Poznań lecz także super formą spędzenia wolnego czau, którego wbrew pozorom mam dość mało do własnej dyspozycji. Od poły maja kilka razy byłam na 3-4 dniowych wypadach na rowerze ze znajomym. Rower + namiot i spanie na dziko. Udało mi się jeździć tylko po Wielkopolsce. A teraz udało się uzyskać wolne i zapragnęłam wyrwać się gdzieś dalej. Wybór padł na polskie wybrzeże. Myślę że to na tyle o mnie.  :D

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 2 Sie 2014, 14:46 »
Pozdrawiam i zapraszam do Świnoujścia. :)

Offline Mężczyzna czerkaw

• We are infinite
  • Miasto: Marianowo
  • Na forum od: 25.02.2013
    • Awesome Nomad
« 2 Sie 2014, 18:58 »
Jak będziesz jechać koło Stargardu Szczecińskiego to może dołączę na dzień ;)

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
« 12 Sie 2014, 12:52 »
No i wystartowała :P

• We are infinite
    • Awesome Nomad
« 12 Sie 2014, 13:38 »
A tu własnie burze, deszcze i konkretny wiatr :P

Offline Kobieta Karola

« 24 Sie 2014, 23:24 »
Mała relacja z wyjazdu. Niestety partner którego znalazłam nie wypalił więc wyruszyłam w samotną wyprawę. Miałam wystartować 11.08 ale przez złośliwość rzeczy martwych dopiero 15.08 udało się wyjechać poza Poznań. Poślizg spowodował skrócenie trasy a mianowicie nie jechałam do Szczecina tylko odrazy do Kołobrzegu. Do Poznania w jechałam 25.08. Pogoda raz sprzyjała a raz dokuczała i to na maksa (zimno i pod wiatr). Ale co nas nie zabije to nas wzmocni.
« Ostatnia zmiana: 19 Wrz 2014, 11:16 Karola »

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 27 Sie 2014, 11:56 »
jakieś zdjęcia pokażesz Karola, albo coś skrobniesz więcej?

Offline Mężczyzna foka

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 21.10.2012
« 27 Sie 2014, 11:58 »
 Hello,

Trzeba bylo sie wstrzymac do 17 wrzesnia, bo wtedy ja bede Szczecin - 3miasto brykal pewnie.

Dobrego na trasie
--
F.

Offline Kobieta Karola

« 28 Sie 2014, 00:56 »
A oto ciąg dalszy relacji.
Bardzo dobrze będę wspominać tą wyprawę. Pierwszego dnia miałam doskonałe warunki do jazdy słoneczko i lekki wiaterek w plecy. Kolejne dni upłynęły pod znakiem wiatru w twarz i opadów deszczu. Nie zawsze było gdzie się schronić i przeczekać deszcz (jedząc kanapki lub dokonując prac serwisowych przede wszystkim potrzebnych regulacji) więc pedałowanie w deszczu było na porządku dziennym. Cierpiały na tym moje SPD które codziennie były mokre. Teraz już wiem że ochraniacze są piękną sprawą a przede wszystkim można czuć się sucho i komfortowo. Pewnie ktoś powie że można było użyć worków ale jak by to wyglądało?

Poznałam na swojej drodze wspaniałych ludzi którzy z chęcią służyli pomocą. A oto kilka historii związanych z napotkanymi rowerzystami.
Wybierając wybrzeże byłam pewna że spotkam wielu sakwiarzy, pomyliłam się w tym założeniu. Wszystkich których udało mi się zagadać udawali się w przeciwnym kierunku niż ja.
Wyjątek w Drawsku znalazł mnie pewien rowerzysta. Gdy dowiedział się że przyjechałam z Poznania i jadę nad morze postanowił mnie poznać. Okazało się że jedziemy w podobnym kierunku i postanowił mi chwilę potowarzyszyć.
W Ustce dojechałam grupkę 3 rowerzystów, zagadałam choć z początku podeszli do rozmowy bardzo sceptycznie, rozkręcili się po ok 3 min. Razem udaliśmy się w poszukiwaniu noclegu. Okazało się że są to ksiądz, diakon i lekarz spędzający razem wakacje. Ksiądz załatwił nocleg ja spałam w zakonie a oni u jakiejś pani na pokoju. Wieczorem poszliśmy na kolację i posiedzieć nad morzem. Następnego dnia zjedliśmy wspólne śniadanie po którym odwiozłam ich na dworzec.
Spałam kilka razy na campingu i u znajomych. Zdarzyło się także że nie udało mi się znaleźć noclegu w pobliżu cywilizacji i spałam w lesie. Jednego dnia było tak zimno że postanowiłam uzbroić rower w lampki a siebie w długie spodnie, cieplejszą bluzę i bezrękawnik z windstoperem i jechać także w nocy. Wrażenia nie zapomniane.  ;) Pewnie ten kto próbował wie o czym mówię.

Offline Kobieta Karola

« 28 Sie 2014, 01:03 »
Chciałam dodać kilka zdjęć z wyjazdu lecz niestety zbyt dużo waży każde z nich i po kliknięciu wyślij wiadomość wyskakuje błąd. Próbowałam pojedynczo i też pokazuje się błąd więc sama relacja musi wystarczyć.

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
« 28 Sie 2014, 09:11 »
Chciałam dodać kilka zdjęć z wyjazdu lecz niestety zbyt dużo waży każde z nich i po kliknięciu wyślij wiadomość wyskakuje błąd. Próbowałam pojedynczo i też pokazuje się błąd więc sama relacja musi wystarczyć.
Dozwolone typy plików: gif, jpg, pdf, png, txt, zip
Ograniczenia: 4 na wiadomość, maksymalny rozmiar wszystkich załączników 2500KB, maksymalny rozmiar jednego załącznika 500KB
Przepuść je przez jakiś program redukujący rozmiar np faststone

• We are infinite
    • Awesome Nomad
« 28 Sie 2014, 09:21 »
Nawet w paint można wrzucić i zmniejszyć rozmiar :P

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy