Autor Wątek: lampka tylna  (Przeczytany 129664 razy)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Odp: lampka tylna
« 30 Paź 2012, 22:08 »
Z cateye najlepsze te jajo 3 diodowe :)

Offline Mężczyzna Medawc

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 02.12.2010
« 30 Paź 2012, 22:29 »
Ja się za to utwierdzam w przekonaniu, że Cateye jedzie na opinii wyrobionej sam nie wiem kiedy i produkuje syf w absurdalnych cenach.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
    • Blog Yoshkowy
« 30 Paź 2012, 22:33 »
Zapewne dlatego, że kiedyś przeważnie tylko tej firmy lampki były w sklepach, które było warto kupić. :)

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
« 27 Lis 2012, 08:06 »
Ja mam TL-LD 600 od laaaat i gorąco polecam. Obecnie ten model jest chyba zastąpiony przez TL-LD 650.
Mocowanie do bagażnika można dokupić osobno za ok. 20zł.

Wiem, że cena jest kosmiczna :|

Acha - tę lampkę TL-LD 650 można nabyć na bike-components.de i jeśli jest dodatkiem do innych zakupów (czyli przesyłka nie jest kosztem dodatkowym do lampki), to jej cena jest już sensowniejsza.

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009
« 27 Lis 2012, 08:44 »
Polecam tą lampkę http://disport.pl/8802-tylna-lampka-aim-5-diod-superbright.html Cena/jakość/moc światła - super :D
Szczególnie jak ktoś ma 2 rowery bardzo łatwo i szybko można ją przepiąć.

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 27 Lis 2012, 08:49 »
Nie wyrabia się mocowanie jakoś szybko? Jak ona w ogóle jest mocowana?

• Dominik
« 27 Lis 2012, 09:01 »
Mocowana jest gumową obejmą. Można ją zdejmować albo całą razem z obejmą, abo odczepić z obejmy. Swoją używam niecały rok i narazie obejma trzyma bdb. W sklepie sprzedaliśmy tych lampek ze 150 i na razie nikt nie reklamował.
Minus taki że nie można jej dokręcić do bagażnika, ewentualnie można ją jakoś dopiąć. Ale na sztycę jest świetna.

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
« 27 Lis 2012, 09:45 »
Wygląda na kopię CatEye TL-LD1100 (oczywiście różnią się wizualnie ale chyba zamysł jest ten sam)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
    • Blog Yoshkowy
« 27 Lis 2012, 09:52 »
Tu mamy ciut taniej coś podobnego, widać nawet system mocowania. :)

http://dx.com/p/5-led-3-mode-red-light-bicycle-safety-tail-light-2-x-aaa-128408

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 27 Lis 2012, 11:45 »
Kiedyś czytałem negatywne opinie o bardzo podobnej lampce - mocowanie było kiepskie i gubiła się :|
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

• Dominik
« 27 Lis 2012, 12:30 »
Sam miałem styczność z 3 lampkami Cateye nie pamiętam już jakie modle, wszystkie przednie, 2 za około 100zł obie nawaliły po około 2latach. Jedna za 200zł na wybojach zaczęła sie wyłączać. Ogólnie nie wiem jak taki szajs może być tak drogi.
 Nie polecam.

« 27 Lis 2012, 14:05 »
Moją tylną sobie bardzo chwalę. Co do kwestii tego, kiedy warto było kupować lampkę: kupiłem ją właśnie z 10 lat temu więc zarzut w moim przypadku nietrafiony. A czy obecnie ma to sens? To już każdy sam sobie oceni.
Mocowanie i przycisk u mnie bardzo trafione (w moim egzemplarzu modelu, który ja posiadam) :)

Ja z ich produktu jestem BARDZO zadowolony.
O innych lampkach się nie wypowiem, bo nie znam i nie testowałem w boju (albo to były/są noname w mieszczuchu gdzie widoczność z >500m na trasie nie ma znaczenia).

Na oko to każda świeci i jest ładna. W wielu lampkach przycisk ciężko chodzi, mocowanie łapie luzy, baterie trzymają krótko albo lampka świeci umiarkowanie słabo (widoczność z niewielkiego dystansu). Mi się zdarza jeździć we mgle i w nocy więc potrzebowałem czegoś naprawdę mocnego i niezawodnego i trafiłem dobrze. Obecnie być może są lampki świecące równie dobrze, wykonane równie precyzyjnie i tańsze o połowę albo i lepiej. Ja polecam to, co mam - sprawdzone w boju.

« 27 Lis 2012, 14:10 »
Sam miałem styczność z 3 lampkami Cateye nie pamiętam już jakie modle, wszystkie przednie, 2 za około 100zł obie nawaliły po około 2latach. (...) Nie polecam.
Ja miałem HL-EL 300 i też nie polecam choć nie było tragicznie. Wady u mnie to:
- mocowanie złapało lekkie luzy i na wybojach trochę telepało nią (mocowanie do ramy trzymało się stabilnie, ale sam zatrzask złapał luzy)
- na mokrej jezdni świeciła dość słabo. Dało się jechać, ale obecna moja lampka Sigma Pava świeci zdecydowanie lepiej
- brak było trybu migającego, który w mieście zapewnia widoczność i oszczędza baterię.

Przednich CatEye więc nie polecam (ale robimy offtopa - to wątek o lampkach tylnych), tylną TL-LD 600 polecam.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 27 Lis 2012, 14:26 »
Nie wyobrażam sobie jazdy z mocną mrugającą lampką przednią, nawet żabkę na dwie CR032 musiałem przenieść na widelec ;)

Jako tylna służyła mi podobna do poniższej (różnica w kolorze i funkcjach) przez kilka lat niezbyt intensywnego użytkowania, do czasu gdy przestała mrugać (co ją zdyskwalifikowało do dalszej eksploatacji)

Nie była wystarczająco mocna ale za to działała dłużej niż Mactronic Walle. Miałem srebrną - czarne nie mrugają! W przeciwieństwie do Walle nic się nie łamało, aktualnie kosztuje mniej. Za to nie da się zamontować do bagażnika.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Medawc

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 02.12.2010
« 29 Lis 2012, 01:09 »
Po lekkim zdemolowaniu mocowania i użyciu zipów praktycznie każdą lampkę "nasztycową" da się zamontowac do bagaznika  :P.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum