Doszła do mnie torba na kierownice firmy Sport Arsena z serii EXPEDICE model 310 OS.
Więc pragnę podzielić się moimi spostrzeżeniami na jej temat gdyż jak wcześniej się zorientowałem nikt na forum nie słyszał o tej firmie.
Jest to najwyższy model toreb na kierownice tego producenta. Torba wykonana jest porządnie, materiały podane przez producenta to PCV i PAD.
W zestawie otrzymujemy torbę, mocowanie na 2 średnice kierownicy, pasek na ramię, mapnik, oraz wkładkę np na sprzęt foto.
Torba jest wykonana porządnie, wszystkie szwy są podklejane, torba jest rolowana dzięki czemu nie musimy się obawiać że woda dostanie się do środka. Z racji tego, że torba dopiero co do mnie dotarła miałem okazję raz jechać z nią w ulewie około godziny i w środku było sucho.
Wkładka do torby jest dobrze pomyślana gdyż można ją podzielić według własnego upodobania gdyż przegródki są mocowane na rzepy.
Torba zapinana jest na rzepy dzięki czemu można ją szybko zamknąć, zdecydowanie szybciej niż Ortlieba który jest na zatrzaski z którymi trzeba się chwilę pomęczyć.
Mapnik doczepiany jest na rzepy na których naprawdę dobrze się trzyma. Jest on sporych rozmiarów dzięki czemu widać dużą część mapy.
Środek torby jest usztywniony wkładkami .
Na obecną chwilę mogę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony z tej torby gdyż jakość jej wykonania stoi na wysokim poziomie. Wiele droższych toreb nie jest tak dobrze wykonanych jak ta.
Z czasem uzupełnię opis o wrażenia użytkowe z podróży.
Torbę kupowałem w sklepie
www.alpinbike.pl i szczerze polecam tą firmę. Miła obsługa i szybka wysyłka.