Autor Wątek: Torba na kierownicę Sport Arsenal EXPEDICE 310 OS  (Przeczytany 11487 razy)

Offline Mężczyzna atlochowski

• Andrzej
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 22.04.2009
Cytat: "vagabond"
ostatnio jechałeś do Syrii i z powrotem i wyszło Ci 8kkm?

Dokładnie tak, 2 miesiące wyjmowania dzień w dzień aparatu z torby na kierownicę ;).

Offline zoltanasturcja

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 22.05.2009
Cytat: "atlochowski"
Najprawdopodobniej polski dystrybutor będzie miał sprzęt na początku maja. Jak będę miał torbę to dam znać.

Super! Z góry dziękuję.
A powiedz jeszcze, czy tak całkiem szczerze Twoim zdaniem to mocowanie rzeczywiście dźwignie 4kg, zakładając wyboiste drogi, czy to tylko przechwałki? Jakoś mało ufam plastikowi ;)

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Na forum od: 11.05.2009
Jak się nie chce, to nie trzeba rolować, da się z powodzeniem zamknąć ją bez rolowania :)

• Andrzej
Cytat: "żółtanasturcja"
A powiedz jeszcze, czy tak całkiem szczerze Twoim zdaniem to mocowanie rzeczywiście dźwignie 4kg, zakładając wyboiste drogi, czy to tylko przechwałki? Jakoś mało ufam plastikowi

Około 3kg testowałem i dała radę, sądzę że 4 też by dała radę.
Cytat: "dudi_"
Jak się nie chce, to nie trzeba rolować, da się z powodzeniem zamknąć ją bez rolowania

Oczywiście że można, ale bez zrolowania torba będzie wisiała przy większym obciążeniu, a jak ja zrolujesz to wisieć nie będzie. Można by powiedzieć, że rolowanie jest elementem konstrukcji nośnej tej torby.
Jeśli przed forumowym zlotem ni odeślę jeszcze starej torby do dystrybutora to wezmę ją na zlot i każdy będzie mógł zobaczyć co i jak działa w tej torbie oraz w jakim stanie jest po ponad 8000 km.

Online Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Teraz już chyba powinieneś tę torbę dostać. W każdym razie z wizyty na allegro wychodzi mi, że Alpin Bike już je ma, o tu: SPORT ARSENAL art. 310 sakwa wodoszczelna EXPEDICE.
Czekamy więc na nowiny.

• Andrzej
Torba została wysłana do mnie w środę więc zapewne w poniedziałek albo we wtorek będę ja miał.

Online Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
No to czekam na info o zmianach.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Jestem ciekaw, która torba lepsza Sport Arsenal czy MSX? :)

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
Zmiany są. Wnętrze się dość zmieniło - teraz jest sztywniej, jest wokół szczytu plastikowe usztywnienie, które chyba ma szansę zapobiec opadaniu torby po włożeniu aparatu. Wkładka jest teraz większa i sięga szczytów torby. Klapa się już nie podwija z przodu przy zamykaniu, jest jakby sztywniejsza i nie nachodzi tak ciasno.
Mocowanie - tu jest najgorzej, na zdjęciach niby jest jakieś nowe, zmienione, ale myśmy dostali torbę ze starym (takim samym, jakie się zepsuło na zlocie...) co nas dość zmartwiło, bo liczyliśmy na ten nowszy model, nie wiem więc jak to jest w takim razie, czy wszystkie mają stare czy wypadek przy pracy i jakimś zbiegiem okoliczności trafiło nam się to stare z pomarańczowym przyciskiem. Nie ma już niestety modelu z tym lepszym mocowaniem i chyba się nie zapowiada na jego powrót :roll:

Tak więc plus za zmiany konstrukcyjne (chociaż jak z tą sztywnością i czy zmiany się sprawdziły, to się okaże w praniu), minus za mocowanie i wypadnięcie z oferty tej droższej wersji z lepszym mocowaniem...

EDIT: zrobiłem zdjęcie wnętrza: http://dl.getdropbox.com/u/1274127/DSC_3255.JPG

Online Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
Cytat: "yoshko"
Jestem ciekaw, która torba lepsza Sport Arsenal czy MSX? :)

Ano właśnie do tego zmierzam, bo praktycznie jestem zdecydowany kupić jedną z tych dwóch.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
...a ja zdecyduje się na zakup pierwszej torby.
Ciekawe jak mocno wytrzącha w niej aparat...;)

• Andrzej
Mam nową torbę więc mogę się wypowiedzieć na jej temat.
Zauważalne zmiany to:
1.Większa wkładka na aparat i tu muszę powiedzieć że teraz jest taka jaka powinna być.
2. Usztywnienie góry które zostało dodane nie wiem do końca czemu ma służyć bo torba nie jest sztywniejsza dzięki temu, przynajmniej nie zauważyłem tego.
3. Największym minusem jaki dostrzegam to mocowanie do kierownicy. W porównaniu do Klick fixa który był wcześniej to zdecydowanie duży krok w tył. Z nowym mocowaniem torbę ciężej się zakłada i zdejmuje z kierownicy. Rozwiązanie przykręcenia uchwytu też jest zdecydowanie gorzej rozwiązane niż w klick fixie. Jak dla mnie mocowanie to porażka, może zmądrzeją do przyszłego roku i znowu wrócą do klick fixa.
Sądzę że ten pomarańczowy przycisk do zdejmowania torby długo nie posłuży.

Więcej zmian nie zauważyłem.

Offline Kobieta anja

• Miasto: Żory / Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2009
    • http://picasaweb.google.pl/ania.jaskulska

Nam posłużył rok... po czym się rozleciał ... :P

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator

Czego przykład widziałeś na zlocie na własne oczy :P

• Andrzej
Cytat: "dudi_"
Czego przykład widziałeś na zlocie na własne oczy :P

Napisałem to po tym jak zobaczyłem jak to działa i wygląda w rzeczywistości oraz po tym jak widziałem waszą torbę.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum