Autor Wątek: Do Włoch na Wariataaaaa  (Przeczytany 613 razy)

Offline Mężczyzna Piotrek

• Miasto: Raczki
  • Na forum od: 10.03.2014
Do Włoch na Wariataaaaa
« 14 Sie 2014, 20:48 »
Cześć!
Tak jak w temacie szukam kompanów do podróży w stronę południowej cieplutkiej Europy- do Włoch.
Konkretnego terminu jeszcze nie ma, myślałem o końcówce sierpnia, jednak data wyjazdu jak najbardziej do ustalenia(osobiście mogę nawet za kilka dni  :) ).

Coś o mnie- Piotrek, 25 lat, w tej chwili nie pracuję. Rowerem jeżdżę od kiedy pamiętam, jednak nigdy nie byłem na żadnej wyprawie. Pomysł na dłuższy wyjazd strzelił mi do głowy w ubiegłym roku, myślałem że przejdzie- tak się nie stało więc trzeba gdzieś pojechać :D

Dlaczego akurat Włochy? Lubię ciepło, względnie niedaleko, nigdy tam nie byłem.

Mimo że jestem z Podlasia, wolałbym start z południa Polski, meta w Rzymie.
Całkowity dystans około 1500-1600km. Dziennie myślę o około 100-120km. Trasę chciałbym ukończyć w 2 tygodnie, jeśli potrwa dłużej też dobrze  :P

Spanie na dziko, w namiocie, na ławce, w hamaku, czy gdziekolwiek indziej aby było wygodnie ;) Z jedzeniem podobnie jakiś zapas weźmiemy ze sobą, resztę po drodze zakupimy w spożywczakach, ewentualnie w barze. W tej chwili szukam kuchenki turystycznej także gotowanie we własnym zakresie jak najbardziej(kawa z rana obowiązkowo  ;D ) Ciężko powiedzieć jaki będzie koszt wyprawy, zależy kto ile zje i jak zje  ;).

Kogo szukam? Ciebie! :D Możesz mieć doświadczenie w tego typu wyprawach albo i nie.
Na początku chodził mi po głowie pomysł aby jechać samemu jednak wolę pośmiać się z kimś w czasie jazdy do słonecznej Italii. Swobodna jazda, zwiedzanie,malownicze widoki, namiot przy jeziorze- to lubię  8).

Powrót do ustalenia- tanie linie lotnicze, polski bus, coś wymyślimy.

Jeśli jesteś zainteresowany/a napisz pphupiotrek@gmail.com

Pozdrawiam Piotrek  :)

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
Odp: Do Włoch na Wariataaaaa
« 14 Sie 2014, 22:38 »
Szkoda, że nie mam więcej dni wolnych ani piniądzów na wakacje :( , wszystko poszło właśnie na pierwszą wyprawę!

Nikt mi o tym nie powiedział, a ja nie pomyślałam, powrót klimatyzowanym autokarem i szybka zmiana klimatu na zewnątrz skończyła się przeziębieniem, także dzielę się doświadczeniem i radzę się jakoś przygotować :D

Offline Mężczyzna RowerowyRadom

• Miasto: Radom
  • Na forum od: 13.08.2014
    • Rowerowy Radom
« 14 Sie 2014, 23:24 »
Cześć,

wysłałem Ci maila :)

Pozdrawiam,
Norbert

Offline Kobieta Madisza

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 12.08.2014
« 14 Sie 2014, 23:57 »
ja jade do włoch!!!

Offline Kobieta Madisza

« 15 Sie 2014, 00:01 »
ja planuje zrobic taka trase ze z Krakowa do Wiednia trasa greenways i z Wiednia do Włoch pocisnac :) a pozniej jeszcze dalej na lazurowe wybrzeze pewnie , Po drodze chcialabym zahaczyc o jezioro Garda, verone; w triescie moge załatwic nocleg :) :) ; rzym; florencja z toskania oczywista :) ; neapol; potem pewnie Bari lub Foggia i juz na pólnoc jazda :)

planowałam ruszyc za tydzien

Offline Mężczyzna Kierunkowy22

• Na forum od: 16.03.2014
« 15 Sie 2014, 00:30 »
Madisza, to ile Ty czasu zamierzasz na to poświęcić? Wiedeń, Garda, Florencja, Neapol, Bari.....Lazurowe wybrzeże???  :o Chłopak napisał o dwóch tygodniach  ;D, może ciut dłużej.

Offline Kobieta Madisza

« 15 Sie 2014, 10:27 »
no ja mam czas do ok 10.10.2014 :D

aaa no to 2 tygodnie to duzo nie jest :) ale on wracać chce jakims srodkiem a ja raczej rowerem chyba ze ogarne pociag ze Słowenii jest podobno jakis za ok 30 euro do Warszawy - cos kolezanka mi wspominała

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
« 15 Sie 2014, 16:32 »
Witam
A kiedy chcielibyście jechać ? Którędy, macie jakieś propozycje, ślady ?
Na jakich rowerach jedziecie ? Ostatnio się z kimś umawiałem na 100km dziennie, a jak ruszyliśmy to okazało się, że ja na górskim, on na szosowym i chce robić 150-200km dziennie i jeździć po nocy. Ja wole boczne mało uczęszczane drogi, nawet gruntowe, on jak najlepszy asfalt i szosy. Jak stwierdził "nie ma w zwyczaju na nikogo czekać" i się musieliśmy rozstać. Warto takie rzeczy uzgodnić, by ktoś potem nie był zawiedziony.
Pozdrawiam

Offline Mężczyzna Piotrek

• Miasto: Raczki
  • Na forum od: 10.03.2014
« 15 Sie 2014, 20:07 »
hej!
dzieki za zainteresowanie tematem :)
kilka emeili dostalem i tylko sie bardziej nakrecilem na te Wlochy o tako  :P
najblizej mojej wizji wyjazdu jest  trasa Norberta, dobrze ze jest jeszcze troche czasu, trzeba ogarniac wazniejsze szczegoly i w droge!

Masz racje Diver takie rzeczy jak ustalenie rowerow jakimi sie jedzie ma tak naprawde kluczowe znaczenie, trzeba to dogadac jeszcze przed samym startem

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum