Cześć!
Tak jak w temacie szukam kompanów do podróży w stronę południowej cieplutkiej Europy- do Włoch.
Konkretnego terminu jeszcze nie ma, myślałem o końcówce sierpnia, jednak data wyjazdu jak najbardziej do ustalenia(osobiście mogę nawet za kilka dni
).
Coś o mnie- Piotrek, 25 lat, w tej chwili nie pracuję. Rowerem jeżdżę od kiedy pamiętam, jednak nigdy nie byłem na żadnej wyprawie. Pomysł na dłuższy wyjazd strzelił mi do głowy w ubiegłym roku, myślałem że przejdzie- tak się nie stało więc trzeba gdzieś pojechać
Dlaczego akurat Włochy? Lubię ciepło, względnie niedaleko, nigdy tam nie byłem.
Mimo że jestem z Podlasia, wolałbym start z południa Polski, meta w Rzymie.
Całkowity dystans około 1500-1600km. Dziennie myślę o około 100-120km. Trasę chciałbym ukończyć w 2 tygodnie, jeśli potrwa dłużej też dobrze
Spanie na dziko, w namiocie, na ławce, w hamaku, czy gdziekolwiek indziej aby było wygodnie
Z jedzeniem podobnie jakiś zapas weźmiemy ze sobą, resztę po drodze zakupimy w spożywczakach, ewentualnie w barze. W tej chwili szukam kuchenki turystycznej także gotowanie we własnym zakresie jak najbardziej(kawa z rana obowiązkowo
) Ciężko powiedzieć jaki będzie koszt wyprawy, zależy kto ile zje i jak zje
.
Kogo szukam? Ciebie!
Możesz mieć doświadczenie w tego typu wyprawach albo i nie.
Na początku chodził mi po głowie pomysł aby jechać samemu jednak wolę pośmiać się z kimś w czasie jazdy do słonecznej Italii. Swobodna jazda, zwiedzanie,malownicze widoki, namiot przy jeziorze- to lubię
.
Powrót do ustalenia- tanie linie lotnicze, polski bus, coś wymyślimy.
Jeśli jesteś zainteresowany/a napisz pphupiotrek@gmail.com
Pozdrawiam Piotrek