Autor Wątek: Krakowska integracja  (Przeczytany 8362 razy)

Offline Kobieta wilhelminaslimak

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 25.03.2011
    • foty na flickr.com
Odp: Krakowska integracja
« 27 Wrz 2014, 18:10 »
Dla nas 10:35 jest jak najbardziej OK ;D (a nawet jakby było później to tez by było OK)
Ale widzę, że nas jakiś ogrom nie będzie, skoro Popielów dziecię na zdrowiu podupadło...:-(

PS. A propos chorób dzieci, to my przy przeziębieniach stosujemy zawsze metodę "przegonić w pole najlepiej w kałuże". Na razie się sprawdza. W 100%.

Offline bartezzzzz

• Na forum od: 12.01.2011
« 27 Wrz 2014, 18:43 »
później niż o 10:35 byłbym dopiero o 12:24 a to już raczej za późno
tak więc ja będę o 10:35, ale jakby ktoś miał dojechać dopiero na 11:00 to poczekam.

aha, i pociąg powrotny będę łapał nie później niż o 17:49.

Offline Mężczyzna Popiel

• Na forum od: 01.06.2011
    • Amatorska Grupa Rowerowa Dzięcioły
« 27 Wrz 2014, 20:16 »
PS. A propos chorób dzieci, to my przy przeziębieniach stosujemy zawsze metodę "przegonić w pole najlepiej w kałuże". Na razie się sprawdza. W 100%.

Chętnie przetestowalibyśmy twój patent, ale wolimy nie załatwić waszych dzieci :)
Mieć rower i nie mieć roweru to już dwa rowery.
Alien... trzeci pasażer na foteliku.

• foty na flickr.com
« 27 Wrz 2014, 21:45 »
Chętnie przetestowalibyśmy twój patent, ale wolimy nie załatwić waszych dzieci
Nie wiem jak córka bartezzzzz, ale moje dzieci to nie tak łatwo załatwić (odpukac):-).  I cały czas się zastanawiam, czy to wrodzone, czy jednak "hartowanie".

To my będziemy w Woli na dworcu PKP o 10:35.
Jakby ktoś jeszcze chciał dołączyć, to chętnie.

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 28 Wrz 2014, 22:12 »
jak integracja?

u nas w porządku:

Po lewej maciek i zapalenie zatok, po prawej Milena i zapalenie płuc. Integracja udana choć dwóch pacjentów zmarło- na szczęście tych na z.

Z tym hartowaniem to właśnie dziwne bo nasza córka choruje tylko przy zębach - to zapalenie płuc to zresztą lżej przeszło niż katar. Zęby do wyjścia zostały jeszcze 4 co zapowiada ze 2 mini choroby :)

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
« 28 Wrz 2014, 22:18 »
Nie piszą, jeszcze nie wrócili...

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Kobieta anula

• Na forum od: 24.09.2014
« 28 Wrz 2014, 22:30 »
Nasza wyprawkowa integracja :D Pozdrowienia dla wszystkich uczestników!

Offline Kobieta anula

• Na forum od: 24.09.2014
« 28 Wrz 2014, 22:35 »
i grupówka

Offline vooy.maciej

« 28 Wrz 2014, 22:43 »
super!

Offline Kobieta Glizdawka

• Na forum od: 13.07.2011
« 29 Wrz 2014, 11:27 »
To co umawiamy się na najbliższy weekend? Może nam się uda tym razem być ;)

Offline vooy.maciej

« 29 Wrz 2014, 13:22 »
my w ten weeknd odpadamy: rajdy, biegi itp
Dla mnie jest ok jak z dnia na dzień w ładny weekend się będziemy zgadywać- kiedyś się uda- niektórym się juz nawet udało :)

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
    • http://www.klub-karpacki.org
« 29 Wrz 2014, 14:40 »
post usunięty
« Ostatnia zmiana: 4 Lut 2017, 15:20 PABLO »

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
« 29 Wrz 2014, 16:17 »
Zawsze byłem (i jestem) pod wrażeniem jak się umawialiście na Kinderwyprawki z tak ogromnym wyprzedzeniem.

Ale czemu? Wg mnie jest właśnie odwrotnie - większość rodzin planuje wolny czas z pewnym wyprzedzeniem i właśnie to wczesne zakomunikowanie i ustalenie daty spotkania/wyjazdu rowerowego daje jako taką gwarancję, że ludzie sobie swoje plany tak poukładają, aby weekend kinderwyprawkowy nie kolidował z innymi planami. Gdyby np. ogłosić kinderwyprawkę z tygodniowym wyprzedzeniem, to podejrzewam, że przyjechałby tylko ułamek tych osób, które się pojawiały na dotychczasowych kinderwyprawkach. A chodzi tutaj nie o 2-3 rodziny, tylko kilkanaście - dwadzieścia kilka przy obecnych trendach. Niektórzy dojeżdżają z dość daleka (lub nawet bardzo daleka) na ten weekend i myślę, że jest to m.in. efekt długiego okresu, jaki mają na "dojrzenie" do decyzji o udziale. ;) Szczególnie Ci, którzy swoją przygodę z dziećmi na rowerach dopiero rozpoczynają.
Co innego lokalne wycieczki jednodniowe, gdzie faktycznie wystarczy się skrzyknąć na dzień, kilka dni wcześniej.

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

• foty na flickr.com
« 30 Wrz 2014, 13:23 »
jak integracja?
Jak napisała anula, integracja się udała. Jakkolwiek wiele nas nie było, ale jest nadzieja, że będą to miłe krakowskiej kinder integracji początki. Pojeździliśmy po Puszczy Dulowskiej, zahaczyliśmy o zamek Rudno. Generalnie miło i przyjemnie, a i pogoda udała się wyśmienicie.
To co umawiamy się na najbliższy weekend? Może nam się uda tym razem być
My w najbliższy weekend uderzamy w góry. Ale generalnie jesteśmy chętni nawet na krótkie przejażdżki.

Zawsze byłem (i jestem) pod wrażeniem jak się umawialiście na Kinderwyprawki z tak ogromnym wyprzedzeniem.
Mnie się wydaje, że kinderwyprawki to z definicji taki zlot, gdzie chcemy żeby było jak najwięcej ludzi, więc i termin ustala się wcześniej.
Umawianie się z dnia na dzień jest wygodne (bo wiadomo już jaka będzie pogoda, ryzyko choroby też mniejsze), ale z drugiej strony część ludzi mogła sobie już weekend zorganizować (z braku lepszych propozycji): zapowiedzieć wizytę u babci, zaplanować wyjście z mniej aktywnymi znajomymi na plac zabaw, etc. I głupio wtedy dzwonić i mówić, że sorry babciu/kolego, nic że się nastawiliście, ale ja mam lepszą imprezę.
Dlatego przy wyjazdach weekendowych dla mnie lepiej mieć na około wtorku/środy zajawkę, że można by w ten weekend gdzieś wyskoczyć. Wtedy wiem, żeby się na inne imprezy nie umawiać, albo pozostawiać sobie furtkę. W piątek to my na 80% mamy już weekend w taki, czy inny sposób zaplanowany.

Offline vooy.maciej

« 10 Paź 2014, 22:33 »
hej
wybieramy się jutro na wycieczkę w Dolinki, plany  był ambitniejsze ale możemy ruszyć dopiero ok 11 wiec 40-44km z  Zabierzowa  po dolinkch musi wystarczyć. Planujemy zaparkować koło kościoła i jechać w stronę zapałki a później Kochanowa.
Jacyś chętni?

w Nd też pewnie gdzieś pojedziemy, ale jeszcze bez konkretów

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum