Autor Wątek: Lekki namiot wyprawowy  (Przeczytany 273090 razy)

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
Odp: Lekki namiot wyprawowy
« 14 Mar 2019, 10:10 »
NH odciągi boczne ma od przełomu 2017-2018, kiedy pojawiła się poprawiona wersja tego namiotu. Stonowane barwy mniej więcej w tym samym czasie (wiem, że to nie hunter green) - https://www.naturehike.com/cloud-peak-ultra-light-two-man-tent/ i https://www.naturehike.com/opalus-3-person-tunnel-tent/

Offline Mężczyzna anarchy

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 09.09.2015
« 14 Mar 2019, 13:24 »
Ale to akurat wiem i to nie są ani te najbardziej pożądane modele ani zieleń ginąca w lesie..zresztą nieważne, i tak NH nie kupuję, wrzuciłem dla innych ;)
A po za tym jakiś dziwny ten namiot - jedna oferta i nie wysyłają do Pl (?)
amen

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
« 14 Mar 2019, 13:53 »
Na ali jest kilka ofert, trzeba sobie wybrać wersję na stronie produktu.
Fjalraven ma jako UL opisane namioty ważące na przykład 3,1 kilograma.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 17 Mar 2019, 17:34 »
I po raz kolejny udowadniasz jedynie że jesteś upartym ignorantem. Jak osioł który raz coś postanowił i nie może przyjąć do wiadomości że ultralight to nie tylko filozofia

A to zgłaszam do administracji. Od osłów to możesz wyzywać swoich znajomych, jak Ci na to pozwolą, tutaj obowiązuje pewien poziom kultury. Jak nie potrafisz trzymać emocji na wodzy - to nie pisz, zanim nie ochłoniesz.
No ładnie, próba zastraszenia kolegi na forum tylko dlatego że udowodniłem że jedne co robisz to atakujesz ludzi, a każdy twój post to popis pyszałkowatości oraz ignorancji.
Dyskutować można żywo, nawet bardzo żywo, ale jednak z szacunkiem. Trzymajmy się tego, proszę.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 18 Mar 2019, 16:45 »
Donoszę, że jeśli chodzi o namioty z zewnętrznym stelażem, z wagą poniżej 2,5 kg, to przy budżecie do 2000zł jest biednie i można je zliczyć na palcach jednej ręki. Z dostępnych w PL jest m.in. Jack Wolfskin Exolight II (2,07kg) 0 będzie dobry dla wysokiej osoby (sypialnia: 215cm dł.).
Dziękuję, dobranoc.

Offline Mężczyzna remik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.01.2017
    • Rowerowe Pobiedziska
« 24 Mar 2019, 19:19 »
Witajcie . Zamówiłem w promocji Tordisa I , rozłożyłem w sypialni - i jestem pod wrażeniem .
Wydaje się - że jako pierwszy namiot do wypraw będzie ok . Znacie jakieś ewidentne wady tego modelu ?

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 24 Mar 2019, 19:21 »
Kupiłeś nową zabawkę i zaczynasz od zbierania informacji o wadach?
Chyba powinieneś o tym z kimś porozmawiać.

Offline Mężczyzna Wnuk Stefana

• Na forum od: 11.05.2018
« 24 Mar 2019, 19:30 »
Witajcie . Zamówiłem w promocji Tordisa I , rozłożyłem w sypialni - i jestem pod wrażeniem .
Wydaje się - że jako pierwszy namiot do wypraw będzie ok . Znacie jakieś ewidentne wady tego modelu ?

Właśnie zastanawiam się czy go sobie nie sprawić. Jak jest w środku? Jest znośnie, można zmieścić sakwy? I jak kwestia wykonania podłogi i jej grubości? Będę wdzięczny za podzielenie się wrażeniami ;)

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska
« 24 Mar 2019, 19:31 »
Kupiłeś nową zabawkę i zaczynasz od zbierania informacji o wadach?
Chyba powinieneś o tym z kimś porozmawiać.

;D Ty tak na poważnie ?  ;)  :P

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska
« 24 Mar 2019, 22:59 »
Cytat: Wnuk Stefana
Właśnie zastanawiam się czy go sobie nie sprawić. Jak jest w środku? Jest znośnie, można zmieścić sakwy? I jak kwestia wykonania podłogi i jej grubości? Będę wdzięczny za podzielenie się wrażeniami ;)

Jest całkiem znośnie - z sakwami w sypialni to imho średnio, chyba że masz 165 wzrostu. Na boki - to raczej w tych przedsionkach bocznych jest miejsce . Podłoga wygląda i w dotyku bardzo porządnie. Myślę - że po naciągnięciu i mocowaniu śledzi jest jeszcze lepiej - ale nie odważyłem się ich wbijać od paneli podłogowych  ;D

Offline Mężczyzna Piotr St

• Wszystko jest tymczasowe
  • Miasto: Nowa Sól
  • Na forum od: 30.06.2016
« 1 Kwi 2019, 21:22 »
Cytat: Wnuk Stefana

Jest całkiem znośnie - z sakwami w sypialni to imho średnio, chyba że masz 165 wzrostu. Na boki - to raczej w tych przedsionkach bocznych jest miejsce . Podłoga wygląda i w dotyku bardzo porządnie. Myślę - że po naciągnięciu i mocowaniu śledzi jest jeszcze lepiej - ale nie odważyłem się ich wbijać od paneli podłogowych  ;D

Hej mam pytanie . Czy tego Tordisa mozna rozłozyć bez tropiku tzn sam srodek ( nie wiem jak to sie nazywa )   
kolarz wybitny

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 1 Kwi 2019, 22:08 »
( nie wiem jak to sie nazywa )
Sypialnia, po prostu. I nie, Tordis ma stelaż zewnętrzny, a na rozbicie samej sypialni pozwalają namioty ze stelażem wewnętrznym (np. droższy, ale lżejszy FN Tromvik)

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska
« 1 Kwi 2019, 22:18 »
Zgadza się , tropik sam jak najbardziej - ale odwrotnie średnio się uda ..

Offline Mężczyzna Piotr St

• Wszystko jest tymczasowe
  • Miasto: Nowa Sól
  • Na forum od: 30.06.2016
« 1 Kwi 2019, 22:21 »
( nie wiem jak to sie nazywa )
Sypialnia, po prostu. I nie, Tordis ma stelaż zewnętrzny, a na rozbicie samej sypialni pozwalają namioty ze stelażem wewnętrznym (np. droższy, ale lżejszy FN Tromvik)

ok rozumiem .Mozliwosc rozbijania samej sypialni jest wazna np. w upalne lata kiedy pelno komarów wokól  (przekonałem sie nie raz ) Ten Tromvik jakie ma opinie ? warto ? Bo w  za wiele  info  o nim nie znalazłem .
kolarz wybitny

Offline Mężczyzna __

• Miasto:
  • Na forum od: 08.12.2013
« 1 Kwi 2019, 23:14 »
jako ochrona przed komarami to będzie wyśmienity ;-)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum