Ten Tromvik jakie ma opinie ? warto ? Bo w za wiele info o nim nie znalazłem .
2 kg za 1000 zł? Sorry ale ani to lekkie ani tanie :-)
Boże mnie chroń przed podobnymi konstrukcjami Wiele lat eksperymentowałem z różnymi namiotami, miałem dwa podobne jak z tego linku i obydwa to była porażka. Dyć tam można tylko leżeć, ubrać się to jest poważne wyzwanie.
To nawet nie chodzi o konstrukcję, bo tak lekki namiot to wiadomo, że musi być trumienka tylko do spania. Ale przy tej wadze to przede wszystkim wytrzymałość jest bardzo niska, do stawiania tylko na dobrym podłożu. Poniżej pewnej wagi IMO się już nie opłaca schodzić, za awaryjny i za delikatny się robi taki sprzęt.Therm-a-Rest np. wypuścił w tym roku matę Uberlite chyba 250g ważącą i wielu ludzi ma problemy z przebiciami, a ci co nie mieli przebić - to musza na to chuchać i dmuchać, stosować grubsze podłogi w namiocie itd. Gdzieś jest granica poniżej której to już się robi skórka za wyprawkę, sprzęt jest co prawda bardzo lekki ale kosztem sporej części funkcjonalności.
Pierwszy to już nie pamiętam, drugi MINIMA CAMP. W przeciwieństwie do Wilka na pierwszym miejscu stawiam właśnie konstrukcję uniemożliwiającą w zasadzie jakikolwiek ruch wewnątrz namiotu. Był fajny przez kilka dni do momentu gdy padła pogoda i musiałem się z całym majdanem ewakuować do środka. Ściągnięcie mokrych ciuchów, odseparowanie ich od śpiwora i suchych rzeczy, a następnie ubranie suchych to już prawie cyrkowych umiejętności wymaga.