Pewnie większość. Ale jakie by to szpilki nie były, to niektóre podłoża są zbyt luźne, by szpilka w nich trzymała, a niektóre zbyt twarde, by szpilkę w nie wbić lub wkręcić. Dlatego namiot, który ma tak duże ograniczenia co do miejsc, w których można go rozstawić, trudno nazwać wyprawowym. Przynajmniej dla mnie. Przeglądając zdjęcia moich noclegów z ostatnich lat, w ok. 1/4 miejsc tego namiotu nie dałoby się rozstawić.
ręce opadają na tej grupie. Wrzucasz Fjallraven Abisco View, samonośne. Za ciężkiWrzucasz Nordisk Lofoten 2UL, trumna, mały nie da się przebrać.Wrzucasz MSR, przecieka, do dupy system. Wrzucasz Tarpten, nie jest samonośny. Mówisz, że śpisz w hotelu, nowobogacki, bo większość śpi w namiotach.Pokazujesz lekki hamak, nie wygodnie. Pokazuje nowość Tailfin, lekki fakt, ale lepsze są rozwiązania cięższe, zwykłe bagażniki, a podsiodłówka to jest w sumie idealna.Takiej skali turbobikepackerów trudno szukać na innych grupach. Szkoda pisać i dyskutować.
Pewnie bez zaskoczenia: dla mnie ideałem na razie wydaje się bigsky chinook, lekki, w dobrym kolorze, z ciepłą sypialnia membranową, samonośny, ma trzy patyki i zewnętrzny stelaż, nie mam, mam chińczyka za sześć i pół stówy, pół kilograma cięższy, dwa ev jaśniejszy, ale ma sewnętrzny stelaż i jest samonośny.
Ja kupiłem geertopa 2 osobowego, na śnieg i wiatr i się sprawdził.
Nocleg przy -15 w tym namiocie jak przy -5 w MSR. Na śnieżne zimowe wyjazdy MSR czy BA brać nie będę, Geertop sobie leży i czeka. Latem go w pokoju rozłożyłem, aby przewietrzyć
Sam wiele razy narzekałeś na to, że za zimno, że nie spałeś itd. Robisz z siebie twardziela, ale wielokrotnie narzekasz na dyskomfort termiczny, który sam sobie fundujesz.
No, jeśli chodzi o Big Agnes to ja tak średnio polubiłem i nawet wojtka zniechęciłem, pewnie tym:
Natomiast największą różnicą, jest inny maszt i pokrowiec. Złożony maszt jest dużo krótszy, o ok. 10cm i ma szerokość 33cm, tak by zmieścić pakunek na kierownicy roweru. A pokrowiec jest tak zaprojektowany, że jest jednocześnie workiem montażowym na kierownicę.