...Cloud Up ma stelarz wewnętrzny, ale spokojnie można rozstawić sypialnię pod tropikiem. Siateczka zaczyna się tak w 1/3 wysokości sypialni. Za to najpierw trzeba rozłożyć cały tropik, zanim można myśleć o odciągach. I jeszcze najlepiej, żeby wiatr nie zmienił kierunku. Dlatego chodzi mi po głowie np. NH Cloud Peak 2 (ktoś używał?).Dzięki za info - dobrze wiedzieć z pierwszej ręki, co się sprawdziło.
Cytat: maku w 21 Maj 2023, 23:49...Cloud Up ma stelarz wewnętrzny, ale spokojnie można rozstawić sypialnię pod tropikiem. Siateczka zaczyna się tak w 1/3 wysokości sypialni. Za to najpierw trzeba rozłożyć cały tropik, zanim można myśleć o odciągach. I jeszcze najlepiej, żeby wiatr nie zmienił kierunku. Dlatego chodzi mi po głowie np. NH Cloud Peak 2 (ktoś używał?).Dzięki za info - dobrze wiedzieć z pierwszej ręki, co się sprawdziło.Tylko to nie jest lekki namiot.W lepszej cenie naturhike znajdziesz zdecydowanie poniżej 2kg w kraju tego samego pochodzenia, spełniający Twoje potrzeby z zewnętrznym stelażem.
NH Cloud Peak 2 (ktoś używał?).
Cytat: maku w 21 Maj 2023, 23:49NH Cloud Peak 2 (ktoś używał?).1) Jest krótki, długość sypialni mi wyszła niecałe 2m... 2) W miejscu łączenia się 3 suwaków, zamykających wejście do sypialni, pozostaje mała dziurka,... powinien też mieć dobrą wentylację.
Proszę bardzo. Chcesz spać na glebie to potem wykorzystasz jako samą moskitierę. Kijek to już Twoja inwencja..
Naturehike Spider 1Tutaj masz rozbitą samą moskitierę
Pilna sprawa!!Potrzebuję możliwie lekki namiot jednoosobowy. Pręty maksimum 45 cm - rzucać propozycjami, ja sobie ten wymiar zweryfikuję. Chciałbym żeby dało się rozbić samą moskitierę.Najlepiej jakoś Chińczyk. Gardzę namiotami, ale boję się, że na planowanym wyjeździe może być problem z drzewami. Nie chcę wydawać kupy kasy, bo nie będę go aż tak intensywnie używać.