a organizacje takie jak np. harcerstwo także przeniosły się do szerokopojętego "wirtuala".
Sam bardzo jestem ciekawy jak to będzie. Zawsze jest jeszcze możliwość, że będą tym przesyceni, albo z braku typowych rozrywek, w starszym wieku wsiąkną przed tabletami grając lub przenosząc się do fejsubkowego świata - kto wie?
Cytat: PABLO w 5 Wrz 2014, 09:37 a organizacje takie jak np. harcerstwo także przeniosły się do szerokopojętego "wirtuala".To trochę nie ich wina. Jakby zrobić taki obóz jak ja jeździłem w latach 70 to organizator by poprostu wylądował w więzieniu.
Mam dzieci w ZHR i w ZHP (próbuję i tu i tu). Starszy od pierwszej klasy, młodszy od zerówki. W tym czasie tylko dwa razy był wyjazd na wakacje (i to nawet nie na dwa tygodnie, spanie w domkach jak na wczasach FWP), ani razu nie było zimowiska, ani jednego wyjazdu pod miasto dłuższego niż kilka godzin, ani jednego weekendu spędzonego w terenie.
Czy na pewno chodzi o zuchy? Ja się w W-wie dowiadywałem i okazało się, że nie ma mowy o tym, aby zuchy gdziekolwiek wyjeżdżały pod namioty.