Autor Wątek: "Cu Bicicleta Prin Carpatii Orientali" ... czyli "bikepacking with kids".  (Przeczytany 29508 razy)

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Też mnie to zdziwiło... Na każdym obozie letnim w Polsce widzieliśmy gromady zuchowe pod namiotami. Przepisy organizacji skautowej, do której ja należę, nie pozwalają na wyjazd zagraniczny (czyli do Polski między innymi :( ) dzieciom poniżej 9 roku życia. Nie zaleca się też  namiotów, ale my bierzemy młodych pod namiot tylko zawsze wystawiamy warty nocne żeby nam się nie porozchodziły po lesie w poszukiwaniu toalety. Wszystko zależy od ludzi. Widziałam rozpad kilku szczepów harcerskich, bo zabrakło ludzi z pasją. Trzymam kciuki aby udało Wam się znaleźć fajną drużynę. Jeśli się nie powiedzie - zapraszam chłopaków na nasz obóz na Mazurach. Bez prądu :D

Co do ognisk... nie wybrażamy sobie z Sumem ani wyjazdów ani nawet codziennego życia bez ognia. Kominek w domu służy nam za telewizor, a w planie mamy zrobienie na środku salonu prawdziwego ogniska (są takie genialne rozwiązania, że można to zrobić).
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Dyskusja na temat ogniska została wydzielona tutaj: http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=12934.0

Dyskusje polityczne trafiły zaś tu: http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=12936.0

nie wiem jeszcze co zrobić z dyskusja o harcerstwie :) póki co zostawiam jak jest, temat otwieram, proszę o dobre zachowanie :) w razie jakbym coś źle przeniósł to proszę o PW.
« Ostatnia zmiana: 9 Wrz 2014, 18:02 olo »
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Tagi: dzieci rumunia karpaty 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum