Autor Wątek: Pytanie o wkładkę w spodenkach  (Przeczytany 1028 razy)

Offline cielemele

• Miasto:
  • Na forum od: 28.08.2014
Pytanie o wkładkę w spodenkach
« 28 Sie 2014, 15:00 »
Kupiłam sobie na allegro pierwsze spodenki rowerowe, dokładnie takie http://8a.pl/spodenki/spodenki-rowerowe-dare-2b-on-your-bike-ii-cycle-short-lady ale nie wiem czy mam dobry rozmiar. Same spodenki leżą dobrze, nic nie odstaje, nie uciska itd, ale wkładka wydaje mi się za szeroka. Właściwie nie wiem, jak powinna leżeć, bo nic na ten temat w internecie nie znalazłam, jedynie wzmiankę, że powinna być na tyle szeroka, żeby zachodziła trochę na uda. U mnie się nie zagina na uda, a jak stoję tak normalnie to jest taka dość sztywna i wbija mi się w uda. Jak przeciągnę tę wkładkę bardzo do przodu, to jest ok, bo po środku jest trochę węższa niż z przodu, ale się nie trzyma wtedy. I nie wiem, czy tak powinno być, a później to się jakoś wyrobi? Wstawiam zdjęcie wkładki,  czy generalnie ona jest w porządku? Nie będzie mnie obcierać podczas jazdy? Nie wiem, czy mam je zostawić, wymienić na większe, mniejsze czy w ogóle oddać...

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
Odp: Pytanie o wkładkę w spodenkach
« 28 Sie 2014, 20:02 »
Nie znam dokładnie tych spodenek ani tej wkładki i na dodatek jestem mężczyzną.
Więc mogę jedynie ocenić wizualnie. Wkładka jest dziwna, mocno szeroka w najwęższym miejscu. Same spodenki są liche. Dobre spodenki powinny być uszyte z kilku paneli. Zapewnia to wtedy wygodę i dobre ułożenie. Zresztą przyjrzyj się dokładnie fotografiom(tym ze sklepu), spodenki w kroku układają się tragicznie :)
Może właśnie przez szeroką i sztywną wkładkę.
Może porównaj swoje spodenki z dostępnymi tutaj:
http://www.mikesport.pl/odziez-rowerowa/spodenki-rowerowe/damskie-spodenki.html
« Ostatnia zmiana: 28 Sie 2014, 20:10 Mariusz »
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Kobieta mzewa

• Moutain Flyer
  • Miasto: Kędzierzyn-Koźle
  • Na forum od: 29.07.2014
    • moje forum miejskie
« 29 Sie 2014, 09:42 »
mam kilka spodenek damskich z wkładkami, w tych modelach gdzie wkładka jest szersza - powinna miękko zawijać się na uda.
Może spodenki są za duże, ale jak weźmiesz z tego modelu mniejsze i wkładka będzie dalej tak sztywna jak napisałaś, to możesz zatrzeć pachwiny...

Osobiście najlepiej mi leżą spodenki firmy biemme, wkładka jest duża, ale milusia i super dopasowana.
Poeksperymentuj z firmami, modelami, najlepiej przymierzać kilka i porównać na żywo.

« Ostatnia zmiana: 29 Sie 2014, 09:48 mzewa »

Offline Mężczyzna faja

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2013
« 29 Sie 2014, 11:58 »
Wydaje mi się, że ocenić wygodę i jakość odzieży rowerowej można tylko wsiadając w niej na rower. Do chodzenia to ona raczej się nie nadaje. Przymierzanie jej "na sucho" nic nie daje. (no może z wyjątkiem rozmiaru).

Offline Kobieta mzewa

• Moutain Flyer
  • Miasto: Kędzierzyn-Koźle
  • Na forum od: 29.07.2014
    • moje forum miejskie
« 29 Sie 2014, 12:14 »
jak wrzyna się na sucho to i na rowerze zatrze, biada
oczywiście najlepiej wyczaić spodenki " w praniu" w trasie, ale jw, nie radzę długiej traski  :icon_twisted:

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 29 Sie 2014, 12:20 »
Daje i to bardzo dużo daje. Przymiarka na "sucho" to pierwszy i podstawowy element zakupu.
Jeżeli wkładka, już podczas przymiarki źle się układa, jest za szeroka między nogami, źle się wywija na uda, czuje się dyskomfort kształtem wkładki można sobie dać spokój z dalszym testowaniem na rowerze. Dochodzą do tego jeszcze same spodenki i wszycie wkładki. 
Każdy woli inne wkładki, każdy ma jakieś preferencje.
Jak trafisz i podpasujesz dobrą pasującą wkładkę przy pierwszych spodenkach, później już wiesz czego szukać. Najtrudniejszy jest pierwszy zakup.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline cielemele

• Miasto:
  • Na forum od: 28.08.2014
« 1 Wrz 2014, 17:24 »
Macie rację. Postanowiłam mimo wszystko sprawdzić je na rowerze. Przejechałam 5 km, a była to po prostu męka. Tak to jest jak się próbuje zaoszczędzić, kasa wywalona w błoto. Cóż, będę dalej jeździć w zwykłych getrach :) Dzięki za odpowiedzi.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum