Autor Wątek: Cztery stolice  (Przeczytany 4546 razy)

Offline Mężczyzna bikeandfire

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 28.10.2014
    • bike and fire
Odp: Cztery stolice
« 15 Gru 2014, 08:52 »
Moi znajomi nie potrafią zrozumieć, że dla mnie na wyjazdach najważniejsza jest jazda, zmaganie się ze swoimi słabościami, wieczorne poszukiwanie noclegu, przyjmowanie z pokorą warunków pogodowych. Natomiast te wszystkie atrakcje turystyczne to tylko dodatek, rodzaj celu który chcę osiągnąć.

:)

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
« 15 Gru 2014, 09:57 »
dalej przez Park Kampinowski
:(

Starówka/Stare Miasto to w Warszawie tylko jest.

Poza tym to fajna i ciekawa wycieczka. Skojarzenia z Niniwą i wyścigiem pokoju uzasadnione...

Offline Mężczyzna brodacz

• Miasto: Legionowo
  • Na forum od: 06.06.2013
« 16 Gru 2014, 17:57 »
dalej przez Park Kampinowski
:(

Starówka/Stare Miasto to w Warszawie tylko jest.

Poza tym to fajna i ciekawa wycieczka. Skojarzenia z Niniwą i wyścigiem pokoju uzasadnione...

Warszawską starówkę to ja mam pod nosem i często tam bywam ;)

Zastanawiam się jakie jest ryzyko trafienia pioruna w namiot, oraz następstwa tego. Jak blisko musiał uderzyć jeżeli drżał mi materac.
Ortografia? A co to?

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
« 16 Gru 2014, 20:02 »
Wiem, Legionowo znam. Chodziło mi o to, że my - mieszkańcy Warszawy i okolic często nadużywamy tego zwrotu. Zresztą Krakusi kiedyś Ci to wyjaśnią ;)

Też zastanawiałem się kiedyś jakie są szanse uderzenia przez piorun rowerzysty lub namiotu... i przestałem szybko. Pewnych sytuacji nie przewidzisz więc po co się martwić?

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
« 25 Sty 2015, 05:53 »
Trochę spóźnione gratulacje ukończenia wyprawy. Niezłe tempo miałeś.
A propos tych trochę negatywnych komentarzy, można odpowiedzieć, że celem może być, nie miasto czy kraj, lecz  Droga - Camino.

ps. To mnie spotkałeś w Miszkolcu, na stacji benzynowej, obok sklepu.

Offline Remek

• Miasto: Sulejówek
  • Na forum od: 31.01.2011
« 28 Sty 2015, 09:14 »
Kapitalna wyprawa. Podobnie jak Ciebie najbardziej w podróżowaniu rowerem zachwyca mnie  przemierzanie kolejnych kilometrów i to jest dla mnie największa radość. Pewnie dla tego tak samo cieszę się z wyjazdu do Góry Kalwarii jak i do Berlina i konsekwentnie większe wrażenie robi na mnie ilość pokonanych kilometrów niż odwiedzonych miast. Niemniej z pasją czytam relacje z podróży tych którzy przede wszystkim zwiedzają przemieszczając się między kolejnymi atrakcjami na rowerze. Świetne jest to że każdy podróżuje trochę inaczej na co innego zwracając uwagę.
"Człowiek cywilizuje i trzebi dzikość na planecie Ziemia. To samo robi też we własnym wnętrzu: marzenia przycina do możliwości, plany do okoliczności, pomysły do konwenansu."
Czy tak musi być zawsze?

Offline Mężczyzna brodacz

• Miasto: Legionowo
  • Na forum od: 06.06.2013
« 28 Lut 2015, 18:44 »
Trochę spóźnione gratulacje ukończenia wyprawy. Niezłe tempo miałeś.
A propos tych trochę negatywnych komentarzy, można odpowiedzieć, że celem może być, nie miasto czy kraj, lecz  Droga - Camino.

ps. To mnie spotkałeś w Miszkolcu, na stacji benzynowej, obok sklepu.

Często tu nie zaglądam a tu taka niespodzianka! Negatywne komentarze specjalnie mnie nie przejmują ;)

Zapomniałem napisać w swojej relacji że jeździsz w klapkach ;D Tak poza tym to Twoje wskazówki bardzo mi pomogły.

Kapitalna wyprawa. Podobnie jak Ciebie najbardziej w podróżowaniu rowerem zachwyca mnie  przemierzanie kolejnych kilometrów i to jest dla mnie największa radość. Pewnie dla tego tak samo cieszę się z wyjazdu do Góry Kalwarii jak i do Berlina i konsekwentnie większe wrażenie robi na mnie ilość pokonanych kilometrów niż odwiedzonych miast. Niemniej z pasją czytam relacje z podróży tych którzy przede wszystkim zwiedzają przemieszczając się między kolejnymi atrakcjami na rowerze. Świetne jest to że każdy podróżuje trochę inaczej na co innego zwracając uwagę.

Racja, każdy szuka czegoś innego, zapewne też wraz z upływem kolejnych lat i wypraw zmieniają się też nasze oczekiwania. Być może za kilka lat to nie kilometry a spotkani ludzie albo ludzie z którymi jadę staną się ważniejsi. Być może z biegiem lat człowiek porzuci asfalty i odnajdzie się na bezdrożach, czy w górach. Kto wie co czas przyniesie ;)
Ortografia? A co to?

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 28 Lut 2015, 20:30 »
Racja, każdy szuka czegoś innego, zapewne też wraz z upływem kolejnych lat i wypraw zmieniają się też nasze oczekiwania. Być może za kilka lat to nie kilometry a spotkani ludzie albo ludzie z którymi jadę staną się ważniejsi. Być może z biegiem lat człowiek porzuci asfalty i odnajdzie się na bezdrożach, czy w górach.

Racja

Kto wie co czas przyniesie ;)

Der Zeitgeist! :)

(Oby nie tylko siwą brodę.;))
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum