To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
A te stałe punkty żywnościowe (choć w 2013 sam z tego skorzystałem) - IMO powinny być zakazane, bo to jest zwyczajnie nierówność względem innych startujących, jak dla mnie to poważna luka w regulaminie. Albo rzeczywiście samodzielność, albo są równi i równiejsi. Przy skrajnym wykorzystaniu tego punktu regulaminu osoba zamożna, albo posiadająca wielu rowerowych znajomych - może sobie zamienić ten wyścig w BBTour.
Cytat: kaha w 5 Sie 2015, 10:52Ale emocje! Już się nie mogę doczekać smsowej relacji.Może jeszcze zdążysz się zapisać i sama pojechać.
Ale emocje! Już się nie mogę doczekać smsowej relacji.
Cytat: WigorA poważnie to jest to skomplikowany dylemat, zabraniać korzystania z jakiejkolwiek pomocy znajomych i rodziny czy pozwalać, a jak już to w jakim zakresie.W innych tego typu wyścigach jakakolwiek pomoc zewnętrzna jest całkowicie zabroniona, właśnie po to, żeby zmniejszać nierówności. Dozwolone jest korzystanie z wszystkiego ogólnie dostępnego - czyli sieci sklepów, hoteli itd. Ale zakazany jest każdy typ pomocy z zewnątrz organizowany specjalnie na potrzeby osoby/osób jadących w maratonie - czyli żadnego wsparcia kolegów, żadnych punktów z jedzeniem, żadnego spania u rodziny itd.
A poważnie to jest to skomplikowany dylemat, zabraniać korzystania z jakiejkolwiek pomocy znajomych i rodziny czy pozwalać, a jak już to w jakim zakresie.
W takich wyścigach po prostu zakłada się uczciwość jadących. Jak ktoś chce oszukiwać - to nie ma rady i tak będzie to robił.
IMO po to jest osobna kategoria dla ludzi jadących ze wsparciem - by rozdzielić osoby, które chcą jechać w pełni samodzielnie od tych co potrzebują wsparcia.