Autor Wątek: Góry MRDP 2015  (Przeczytany 33292 razy)

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
Odp: Góry MRDP 2015
« 11 Sie 2015, 09:53 »

Uwzględniłem  Twoje punkty, zamiast Żywca jest Węgierska Górka (orlen + biedronka), najbardziej mnie martwi początek, bo między Cisną a Gorlicami może być pustynia, a będziemy tam wieczorem, nawet dosyć późnym wieczorem (wiejskie sklepiki będą na pewno zamknięte). Trzeba będzie zatankować na te 100 km po prostu.

w Komańczy i Dukli powinniście mieć cywilizację

Offline Mężczyzna tomek

• Moderator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 01.06.2014
« 11 Sie 2015, 12:04 »

Uwzględniłem  Twoje punkty, zamiast Żywca jest Węgierska Górka (orlen + biedronka), najbardziej mnie martwi początek, bo między Cisną a Gorlicami może być pustynia, a będziemy tam wieczorem, nawet dosyć późnym wieczorem (wiejskie sklepiki będą na pewno zamknięte). Trzeba będzie zatankować na te 100 km po prostu.

w Komańczy i Dukli powinniście mieć cywilizację

-- w Komańczy jest sklep, czynny chyba do 20:00
-- przez Duklę nie jedziemy
-- przez Nysę też nie jedziemy (jest w pliku)

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 11 Sie 2015, 12:52 »
Tylko dajcie znać, jak już się ustali, czy można Wam te kanapki dowieźć czy nie ;)

im nie wolno. mi tak. poproszę z sosem czosnkowym, później wrzucę kilka dogodnych lokalizacji począwszy od okolic Cisnej aż do Świeradowa.

Przypominam, że w kategorii Extreme dozwolone są tylko stałe punkty logistyczne. Podążanie punktu za zawodnikiem jest zabronione, a w przypadku stwierdzenia złamania tego zakazu zawodnik zostaje automatycznie przeniesiony do kategorii Sport.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 11 Sie 2015, 13:05 »
stałe punkty logistyczne
Czyli ważne, żeby w momencie przekazania kanapki "punkt" stał nieruchomo.
Potem może się przemieścić 5 km dalej i podać majonez. Znowu nieruchomo.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna Wigor

« 11 Sie 2015, 13:12 »
tzn że obsługa punktu, jak i jego zawartość, nie może poruszać się za zawodnikiem.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 11 Sie 2015, 13:37 »
Przypominam, że w kategorii Extreme dozwolone są tylko stałe punkty logistyczne. Podążanie punktu za zawodnikiem jest zabronione, a w przypadku stwierdzenia złamania tego zakazu zawodnik zostaje automatycznie przeniesiony do kategorii Sport.

to był żart ;-) na żadne kanapki się nie nastawiam, ani nic nie organizuję. Jak znajdzie się na trasie jakaś dobra dusza to chętnie z pomocy skorzystam, ale nastawiam się na siebie.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Wigor

« 11 Sie 2015, 13:44 »
No właśnie, w ten sposób można tym nieźle manipulować. Punkt przejeżdża samochodem 20km, staje. Zawodnik zatrzymuje się na pół minuty, bierze co chce i jedzie dalej. I tak można pół trasy  ;)

Nie ma tutaj żadnego pola do manipulacji, jakakolwiek pomoc z zewnątrz może być dokonana tylko jednorazowo przez daną osobę. Tak samo jak sklep czy bar nie zmienia swojego położenia tak samo punkt stworzony przez zawodnika (dla zawodnika) też nie może zmienić swojego położenia.

Czyli jeśli ktoś z rodziny lub znajomy chce przekazać kanapki, dać zapasową dętkę itp to musi czekać w ustalonym miejscu lub dogonić zawodnika, zatrzymać się, przekazać fanty i pomachać na do widzenia.  Oczywiście dalej może śledzić zawodnika, dopingować go, robic zdjęcia itp, ale na odchodne przekazanie kolejnej porcji jest już zabronione.

Offline Mężczyzna dodoelk

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 14.01.2015
« 11 Sie 2015, 13:54 »
w Komańczy jest sklep, czynny chyba do 20:00

wg tego co znalazłem w necie sklep jest otwarty 6-20 pon-sob

Nysę usunąłem, zamiast niej są Głochołazy - orlen i biedronka

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 11 Sie 2015, 14:13 »
Czyli jeśli ktoś z rodziny lub znajomy chce przekazać kanapki, dać zapasową dętkę itp to musi czekać w ustalonym miejscu lub dogonić zawodnika, zatrzymać się, przekazać fanty i pomachać na do widzenia.  Oczywiście dalej może śledzić zawodnika, dopingować go, robic zdjęcia itp, ale na odchodne przekazanie kolejnej porcji jest już zabronione.

Mama daję mi kanapki w Ustrzykach Górnych.
Tata w Gorlicach
Siostra w Piwnicznej
Brat w Zakopanem
Wujek w Istebnej
Ciocia w Wodzisławiu
Kuzyn w Głuchołazach
Kuzynka w Międzylesiu
Siostrzeniec w Zieleńcu
Bratanek koło Wałbrzycha.

;D
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Wigor

« 11 Sie 2015, 14:16 »
czemu nie, pod warunkiem że każdy porusza się innym samochodem.

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
« 11 Sie 2015, 14:16 »

A jak ktoś będzie jechał przed peletonem i rozrzucał kanapki po poboczach? ;) Żarcik oczywiście.

A zawodnicy będą mogli zjechać z trasy, podjechać do Jasła lub Krosna na kebaba i wrócić do miejsca gdzie zjechali wcześniej z trasy?

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Wigor

« 11 Sie 2015, 14:28 »
A zawodnicy będą mogli zjechać z trasy, podjechać do Jasła lub Krosna na kebaba i wrócić do miejsca gdzie zjechali wcześniej z trasy?

Zjazd z trasy na posiłek czy nocleg oczywiście jest dozwolony, ważne aby na trasę powrócić w możliwie najbliższym miejscu, z którego zjechało się z trasy.

Każdy przypadek zjazdu z trasy będzie analizowany indywidualnie, jeśli zjazd i wjazd będzie w rożnych miejscach, będzie porównywana różnica długości i przewyższenia względem trasy maratonu. Jeśli którakolwiek z wielkości będzie mniejsza, będzie naliczana proporcjonalna kara czasowa. Za każdy km mniej 10min kary, za każde 10m  przewyższenia mniej 10min kary.

W przypadku wjazdu i zjazdu z trasy w tym samym miejscu nie będzie analizowana różnica długości i przewyższenia.
Oczywiście ominięcie którejkolwiek ze stref kontroli przejazdu - dyskwalifikacja.

Offline Mężczyzna Wigor

« 11 Sie 2015, 14:32 »
No dobrze - tylko o tym piszesz tutaj, a w regulaminie nie ma o tym słowa, tam jest napisane jedynie tyle:
Dopuszcza się samodzielne utworzenie stałych punktów logistycznych, w których uczestnik będzie mógł: zjeść posiłek, wykapać się, wyspać się, wymienić bądź uzupełnić sprzęt oraz inne niezbędne czynności w celu dalszego kontynuowania Maratonu. Dopuszcza się pomoc rodziny, przyjaciół i znajomych w celu zorganizowania tych punktów.

I na podstawie tego regulaminu można spokojnie zorganizować coś takiego jak opisywał Hipek. W regulaminie nie ma mowy, że musi być inny samochód, inne osoby itd, regulamin w żaden sposób tego nie zabrania, ani nie ogranicza maksymalnej liczby takich punktów. Dlatego pisałem, że nie jest to najszęśliwszym rozwiązaniem, najsensowniej byłoby po prostu takich punktów zakazać i ograniczyć wszelką kombinatorykę.

Dla mnie stały punk logistyczny jest jednoznacznie zdefiniowany, że nie może zmieniać swojej lokalizacji. Jeżeli taki punkt podąża za Tobą i udziela wielokrotnie pomocy nie może być zdefiniowany jako "stały" więc automatycznie jedziesz w kategorii Sport.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum