Autor Wątek: Góry MRDP 2015  (Przeczytany 33306 razy)

Offline Mężczyzna Walery

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 25.06.2015
Odp: Góry MRDP 2015
« 27 Sie 2015, 21:20 »
tłumaczenie mi (nam) jak dziecku, że "byli szybsi, ale też dobrze pojechałeś", jest bardzo miłe, ale zupełnie niepotrzebne. Pominę już to, że przecież świadom jestem, że gdyby Remek pojechał Ex., to też by był daleko przed nami, więc nic się tu nie zmienia, a akurat awansowanie na papierze o jedną pozycję zupełnie mnie nie interesuje.

Gryzie mnie w oczy to, że m.in. na facebooku trafiam na sporo informacji o tym, że "wygrał". A sam zainteresowany jakoś niespecjalnie pędzi, by trochę sprostować te informacje. Tabelka z wynikami również to potwierdza, bo różnicę między "extreme" a "sport" znają tylko "wtajemniczeni", większość widzi tylko miejsce przy nazwisku i czas.

A takie stawianie go na pierwszym miejscu, tak jak napisałem, jest - moim zdaniem - nieeleganckie, bo miał łatwiej, a przewaga wynosiła "tylko" 50 minut.

Hm... Potraktuj moją wypowiedź jako refleksję, nie mądrość nad mądrościami, bo nie mi udzielać porad i ojcować. Uważam także, że jednak warto cieszyć się z czyjegoś sukcesu i wyrażać to.

Odnośnie konfrontacji, ale na takich samych warunkach, byłbym bardziej optymistyczny.

Absolutnie nie wyczytałem z Twojego posta, że to smutek za oczkiem wyżej. Nawet między wierszami.

Zasugerowałem tylko, w kontekście facebooka Remka, że GMRDP jest dla niego narzędziem marketingowym. Twoje wrażenia utwierdzają mnie w przekonaniu, że nie tylko o sport mu chodziło.

Nieeleganckie... Myślę, że nawet nie w porządku. Żartobliwa (w zamyśle) koncepcja odejmowania czasów postojów zawodnikom z kategorii Extreme i dodawania remkominut, to mój dyskretny przejaw braku akceptacji dla takiej formy klasyfikacji. Zatem, jak mi się wydaje postrzegamy poruszoną przez Ciebie kwestię sposobu klasyfikacji podobnie, choć może, to co napisałem sprawia wrażenie mędrkowania.
Jeżdżę gdy mam chęci, bo bez chęci nic nie kręci...

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 27 Sie 2015, 21:41 »
Najmocniej jaka jest różnica pomiędzy kategorią sport a extreme pokazuje przykład Kota. Która wiemy, jak jeździ, a relacja smsowa pokazała, co ją na trasie spotkało.

Wygrał - ok, świetnie. Wiadomo, że jest mocny i jeździ w sposób niesamowity. Ale to Wasze wyniki zrobiły na mnie wrażenie największe.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Bitels

• Gość
« 27 Sie 2015, 22:12 »
Właśnie. Elizium ma całkowitą rację moim skromnym zdaniem. Jak dla mnie wszyscy wygrali, a nasz Kot jest zwycięzcą w zupełnie innej kategorii. Kategorii pokonywania trudności. Gratuluję wszystkim, bo dla mnie wygraliście wszyscy.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 28 Sie 2015, 06:59 »

(o tych 10min źle zrozumieliście wpis, tyle to zajmował pojedynczy postój).
Co do tego ja akurat nie mialem wątpliwości. Wrzuciłem to dla porownania.

W końcu znaleźli się ludzie, którzy mocno wykorzystali punkt w regulaminie odnośnie stałych punktów logistycznych.  zwycięstwo.
Wykorzystali punkt w regulaminie, czyli regulaminu nie złamali, tak? Coś mi pisano o nielegalnych punktach logistycznych, ktore Remek nagrał telefonem, to o nich chodzi?
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
« 28 Sie 2015, 09:48 »
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna yurek55

• 2015-11217; 2016-11305; 2017-12740 (Rapha500)
  • Na forum od: 06.09.2013
    • Jurek rowerowy
« 28 Sie 2015, 10:01 »
http://mrdp.pl/wyniki-wstepne

Pojawiły się wstępne wyniki. Bardzo mnie boli łączna tabela - powinny być dwie, osobne.
....
...
...

Mnie boli, że jesteś na 9 miejscu, a Hipcia na 10. Ja rozumiem związki partnerskie, równouprawnienie i te wszystkie obecnie modne trendy, ale moim zdaniem, gentelman przepuszcz kobiety przodem. (Nie dotyczy pola minowego) :)
Rower to dziwny pojazd, jego pasażer jest jednocześnie jego silnikiem.
"Drzwi mego domu to magiczna furtka między krainą lenia a rowerem" - eranis

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 28 Sie 2015, 10:36 »
Gratuluję wszystkim uczestnikom tej "mordęgi" ;) Jesteście WIELCY.
I gwoli ścisłości, to z naszego forum GMRDP ukończył jeszcze Endriu68 :).
Zaś co do końcowej klasyfikacji, to rzeczywiście powinny być dwie odrębne ...

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 28 Sie 2015, 10:44 »
A tak, Andrzeja trzeba pochwalić za postawę.mnóstwo czasu zmarnował na pomoc gościowi, który kilka razy zrywał łańcuch i rozwalil kolo. Gdyby nie to, to pewnie na mecie byłby kilka godzin wczesniej.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 28 Sie 2015, 10:48 »
Cytat: vuki
No i ten kawałek metalu kosztował mnie 700 zł.
Tanio wyszło.  ;D

Marek

Offline Mężczyzna faja

• Na forum od: 06.01.2013
« 28 Sie 2015, 10:51 »
Gratulacje dla wszystkich, a oprócz tego
Uprzejmie donoszę, że wczoraj w czasie mojej popołudniowo - wieczornej przejażdżki, niedaleko słynnej miejscowości Gassy dogonił mnie Tomek. Na pytanie czy nie może przestać odpowiedział, że on tylko musi się "rozjechać".

Offline Mężczyzna Walery

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 25.06.2015
« 28 Sie 2015, 11:13 »

Odnoszę wrażenie, że fantazjujesz sobie na podstawie wizerunku który wytworzył Ci się z lektury sieci, a nie żywego człowieka. Remek walczył jak wszyscy, jak wszyscy przejechał cholernie ciężką trasę, na mecie chętnie się integrował z innymi i nie zasługuje na takie teksty. Uczciwie jechał od początku do końca trasę w Sport, bez niedomówień i przygotował się do jazdy w sposób mistrzowski, całą trasę pokonał z zaledwie ok. 50min postojów (o tych 10min źle zrozumieliście wpis, tyle to zajmował pojedynczy postój).

Natomiast dużo mniej uczciwie wygląda sytuacja z dwójką zwycięzców kategorii Extreme - nieznani nikomu wcześniej Dawid Krzepina i Przemysław Szlagor.  Niestety stało się to, czego się obawiałem przed maratonem, o czym pisałem tu w długiej rozmowie na ten temat. W końcu znaleźli się ludzie, którzy mocno wykorzystali punkt w regulaminie odnośnie stałych punktów logistycznych. Pojechali zupełnie na lekko, mieli na trasie dwa punkty logistyczne z ubraniami, jedzeniem itd; spokojnie można zaryzykować tezę, że dzięki temu dowieźli te pół h przewagi nad Adamem Wojciechowskim, który dla mnie jest prawdziwym zwycięzcą maratonu. Niby było to w granicach regulaminu, ale zostaje mocny niesmak, to była zupełnie inna sytuacja niż nasze punkty w 2013 roku. Wtedy to było na zasadzie koleżeńskiej, ludzie z forum pomogli, zorganizowali posiłki na ciepło, kanapki itd., do tego nie było to tylko dla nas, parę innych osób skorzystało. A teraz te punkty zorganizowano ściśle po to by zyskać przewagę nad innymi, dzięki temu ci dwaj ludzie jechali de facto w kategorii "pół-extreme", z bazy maratonu zniknęli natychmiast zabierając pucharek za zwycięstwo.

Medialna kreacja wizerunku, to nic złego, gdy służy osiąganiu celów sportowych, choćby poprzez zdobywanie sponsorów. Kreowanie wizerunku bardzo temu pomaga, aja nie uznaję tego za działania naganne, wręcz przeciwnie.

Sieciowy kształt wizerunku, jest częścią, często większą tego, co statystyczny obserwator widzi, myśli, tak sądzę. Nie podważam  ludzkiego pierwiastka. A Twoje informacje o zwyczajności Remka z całą pewnością pozwolą mi na szersze spojrzenie i ocenę Remka jako sportowca, ale też bardzo dobrego organizatora i... człowieka.  Nie uważam, że takie przygody są podyktowane potrzebą lansu, raczej ( wierzę w to bardzo) chęcią szczerą. Mój głos, w zamierzeniu miał zwrócić tylko i wyłącznie uwagę, na brak rozdzielności w klasyfikacji obu kategorii.  Ośmielił mnie do tego  Hipek.Twoje sugestie i komentarze, dotyczące regulaminu odnośnie punktów logistycznych i  ,,pomocników" we wcześniejszych postach, są dla mnie znaczącymi składnikami definicji extreme.  Czarne lub białe, bez szarości. Może zbyt idealistycznie, ale tak to widzę...

Także mnie zaskoczyły osoby, które w extreme dojechały pierwsze. To co piszesz o ich ,,taktyce" wywołuje we mnie odruch wymiotny, podobnie jak Twoje refleksje dotyczące wpychanych kolarzy na TdP... To przykre, że tak się dzieje. Niestety w naszym kraju pojęcie kombinowania zatraciło pierwotne znaczenie i jak widać długo tkwić będzie w potoczności...
Jeżdżę gdy mam chęci, bo bez chęci nic nie kręci...

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 28 Sie 2015, 11:31 »
Uprzejmie donoszę, że wczoraj w czasie mojej popołudniowo - wieczornej przejażdżki, niedaleko słynnej miejscowości Gassy dogonił mnie Tomek. Na pytanie czy nie może przestać odpowiedział, że on tylko musi się "rozjechać".

trzeba go było pompką nawrócić na pisanie relacji...
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 28 Sie 2015, 11:43 »
Mnie boli, że jesteś na 9 miejscu, a Hipcia na 10. Ja rozumiem związki partnerskie, równouprawnienie i te wszystkie obecnie modne trendy, ale moim zdaniem, gentelman przepuszcz kobiety przodem
Hipcia na szczęście jest samodzielną dziewczynką, sama sobie wiąże sandałki i nie potrzebuje litości dżentelmenów.

Poza tym liczy się czas, a nie liczba porządkowa w tabelce, którą Daniel roboczo przekleił bezpośrednio z Excela.

To co piszesz o ich ,,taktyce" wywołuje we mnie odruch wymiotny, podobnie jak Twoje refleksje dotyczące wpychanych kolarzy na TdP... To przykre, że tak się dzieje. Niestety w naszym kraju pojęcie kombinowania zatraciło pierwotne znaczenie i jak widać długo tkwić będzie w potoczności...
Nie rozpędzaj się, proszę, i nie porównuj ewidentnego oszustwa do wykorzystania tego, na co pozwala regulamin. Można sobie dywagować, czy to się zgadza z duchem ekstremalności, czy nie, ale skoro Daniel nie zdecydował się na ich przesunięcie do kategorii Sport, to znaczy, że ich poczynania mieściły się w regulaminowej definicji kategorii Extreme.

Można ten przypadek wziąć jako przykład do wprowadzenia zmian w regulaminie, ale to już jest temat po stronie Daniela.
Na pytanie czy nie może przestać odpowiedział, że on tylko musi się "rozjechać".
Czyli wiemy już, że nasz bohater mógł spokojnie walczyć o lepszy czas, jeśli nie o zwycięstwo, a po prostu był zbyt leniwy, żeby wziąć się za robotę.

Trzeba popracować nad motywacją. "Hipki gonią" najwyraźniej motywowało zbyt słabo, bo pewnie wiedział, że nie dogonią.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna faja

• Na forum od: 06.01.2013
« 28 Sie 2015, 11:48 »

trzeba go było pompką nawrócić na pisanie relacji...
Zeznał tylko, że w trakcie maratonu spał, zdaje się, 2 razy po pół godziny. Więcej od niego nie wyciągnąłem bo pojechaliśmy w swoje strony. (właściwie to on pognał w swoją stronę).

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum