Autor Wątek: Góry MRDP 2015  (Przeczytany 33305 razy)

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
Odp: Góry MRDP 2015
« 28 Sie 2015, 11:52 »
A ja nadal nie wiem, co obaj zwycięzcy zrobili takiego, że Wilk zarzuca im nieuczciwość, a walery ma mdłości.
Jak już wylewacie te pomyje, napiszcie konkretnie, jakie macie zarzuty.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 28 Sie 2015, 11:55 »
Z tego, co rozumiem, to chodzi tu o definicję ekstremalności, o której dyskutowaliśmy kilka stron temu. Czyli m.in. o to, że w Extreme nie powinno być zgody na żadne dodatkowe punkty. I pewnie o to, że koledzy mieli przygotowane dwa punkty stacjonarne, dzięki czemu mogli jechać na lekko, a nie tak, jak większość z nas, wioząc cały zapas ze sobą i kupując zaopatrzenie w sklepach, tym samym stojąc w lepszej pozycji niż Adam czy grupa Tomka.

Ale na razie nie widzę, żeby to miało łamać regulamin.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 28 Sie 2015, 11:59 »
Jeśli na obu punktach były te same osoby to łamie to regulamin z tego co zrozumiałam z poprzednich postów.

Przy okazji, hurtowo, wszystkim: GRATULACJE! Jesteście niesamowici, (że wam się chce  ;D), koksy! Dzięki za dostarczenie emocji, kibicowanie ludziom, których się zna jest dużo ciekawsze i przyjemniejsze niż obcym.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 28 Sie 2015, 12:02 »
Na imprezie kończącej Daniel powiedział, ze po analizie stwierdzono ze doszło do drobnego naruszenia regulaminu, ale z racji ze uchybienia te były drobne,malej wagi to odstąpiono od karania.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 28 Sie 2015, 12:26 »
Najprościej zmienić nazwę z Extreme na Open. ;)

Offline Mężczyzna Walery

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 25.06.2015
« 28 Sie 2015, 12:43 »
A ja nadal nie wiem, co obaj zwycięzcy zrobili takiego, że Wilk zarzuca im nieuczciwość, a walery ma mdłości.
Jak już wylewacie te pomyje, napiszcie konkretnie, jakie macie zarzuty.

Mdłości, czy też odruch wymiotny, to jeszcze nie pomyje... A dotyka mnie gdy szlachetny duch rywalizacji podszczypywany jest poprzez kombinowanie (potocznie) w sytuacjach o których pisałem wcześniej ( wpychanie zawodnika pod górę na TdP amatorów ).  Wilk także precyzyjnie określił sytuację i okoliczności, które budzą jego wątpliwości w kontekście regulaminu...
Jeżdżę gdy mam chęci, bo bez chęci nic nie kręci...

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Ricardo

• Na forum od: 25.05.2011
« 28 Sie 2015, 13:11 »
Moim zdaniem wszystko co napisano przemawia za tym by w kolejnej edycji GMRDP iść z regulaminem w stronę takiego jaki był w Transcontinentalu. Wyłącznie kategoria extreme, zakaz jazdy z samochodem, zakaz przygotowywania jakichkolwiek punktów na trasie, zakaz jazdy na kole nawet wśród uczestników.

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 28 Sie 2015, 13:14 »
wszedłem żeby zobaczyć jakieś ciekawe historie a tu historie które smucą :/
Cóż mam kolejny argument żeby się nie spinać na takie zawody- po co się stresować takimi przepychankami ;)

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 28 Sie 2015, 13:18 »
nie spinać na takie zawody- po co się stresować takimi przepychankami
Też mi powód do stresu: ścigasz się ze sobą, wyniki porównujesz z osobami, które znasz i które są pewne.

Wyłącznie kategoria extreme
Nie trzeba chyba wyłącznie - może być sport, czemu nie?

Ale reszta - jak najbardziej. Jeśli ekstremalnie to ekstremalnie.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 28 Sie 2015, 13:18 »
Spinania wielkiego nie ma, każdy jedzie dla siebie. Z powodu pojedynczych incydentów, czy tez nawet oszustw nie można zapominać ze tych pozytywnych historii, np pomocy innym jest dużo więcej.

Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna tomek

• Moderator
  • Na forum od: 01.06.2014
« 28 Sie 2015, 13:37 »
trzeba go było pompką nawrócić na pisanie relacji...
tak mi przywalił, że wstęp się sam napisał ;)

Czyli wiemy już, że nasz bohater mógł spokojnie walczyć o lepszy czas, jeśli nie o zwycięstwo, a po prostu był zbyt leniwy, żeby wziąć się za robotę.

Trzeba popracować nad motywacją. "Hipki gonią" najwyraźniej motywowało zbyt słabo, bo pewnie wiedział, że nie dogonią.
pracujcie, bo do BBTu blisko ;)

A przechodząc do tematu uczciwości, klasyfikacji i współzawodnictwa...
-- Remek miał najlepszy czas nie tylko dlatego, że miał obstawę, ale po prostu był dobrze przygotowany.
-- Zwycięska para jest nikomu nie znana, więc wzbudzają kontrowersje - ale dajmy temu spokój - nikt z nas ich za rękę nie złapał, filmy niby są a nikt ich nie widział - ja bym sprawy nie podgrzewał niepotrzebnie bośmy nie media. Jak oszukiwali - to Kiepy i basta.
-- Daniel powinien był rozdzielić kategorie bezwzględnie. Obecna forma prowokuje do nadinterpretacji, nawet niezamierzonych. Tabela żyje już swoim życiem w internecie - OK są to wyniki wstępne, mam nadzieję, że w finalnej wersji będzie podział na kategorie.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 28 Sie 2015, 15:32 »
Trzeba uważać z krytyką i z majstrowaniem przy regulaminie. Można wprowadzić zaostrzenia, ale czy nie wylejemy dziecka z kąpielą?
Weźmy przypadek Kota. Awaria hamulca po mniej więcej tysiącu przejechanych kilometrów. Była bardzo zmęczona, chyba już poobcierana, a awaria spowodowała dodatkowy dołek psychiczny. Ja to przynajmniej tak odbierałem. I co się stało? Kilka osób na forum organizowało jej pomoc. Przyjechali obcy ludzie, naprawili. Ściśle rzecz biorąc można się przyczepić? Można.
Według mnie to była piękna akcja. Na tym polega nasza solidarność i tak być powinno. Marzenę podziwiam, że pozbierała się po tym wszystkim i dojechała do mety.
Powinno się zabraniać takich akcji?

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
« 28 Sie 2015, 15:42 »
Tutaj dyskusja, a w tym czasie jeszcze jeden zawodnik zmagał się z dystansem. Dzisiaj o 13:20 Krzysztof Banach dojechał do mety. To jest twardziel.
(Wydaje mi się, że to ten rowerzysta o smutnym obliczu, który dosiadł się do przedziału, którym jechaliśmy do Przemyśla razem z Hipkami, Turystą i Marcinem Nalazkiem).

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum