Autor Wątek: Góry MRDP 2015  (Przeczytany 33302 razy)

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
Odp: Góry MRDP 2015
« 28 Sie 2015, 19:29 »
Zamiast się przekomarzać co kto zrobił źle powiedzcie co zrobiliście dobrze lub najlepiej.
Ja zrobiłem na maratonie najwięcej zdjęć bo robiłem je w tempie 240/sekundę.
Zresztą zobaczcie sami:
https://youtu.be/s6RsywF0dC4
MiRowerDajePower

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
« 28 Sie 2015, 19:38 »
Muzyczkę bym zmienił na bardziej żywą a mniej martwą!

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Mężczyzna tomek

• Moderator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 01.06.2014
« 28 Sie 2015, 19:40 »
Vuki, mnie się bardzo podobało :)
Żebym ja się też kiedyś nauczył choć zdjęcia robić na rowerze, a co dopiero filmy...

Edit:
Może Eli zorganizuje kolejny maraton w formule turystyczno-fotograficznej...

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 28 Sie 2015, 20:02 »
Mocno przesadzasz. Wróciłem na ziemię w chwilę po przekroczeniu mety i "łapałem".
A że byłem podekscytowany "przygodami" na tym ostatnim (najtrudniejszym dla mnie) odcinku trasy? Chyba nic dziwnego.

To tylko moje wrażenie, ale na mecie robiłeś wrażenie człowieka żyjącego we własnym matrixie  ;)

Obaj macie rację. Wilk po prostu spotkał tego drugiego Turystę, co nie odpisywał na smsy ;D

Edit:
Może Eli zorganizuje kolejny maraton w formule turystyczno-fotograficznej...

Ejno, bądź litościwy. Szosę kupiłem, co oznacza, że następny maraton jadę BEZ lustrzanki w torbie :D
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna czerkaw

• We are infinite
  • Miasto: Marianowo
  • Na forum od: 25.02.2013
    • Awesome Nomad
« 28 Sie 2015, 20:06 »
A my jeszcze Sredniemu dziekujemy za pogawędki w pociagu :)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 28 Sie 2015, 20:17 »
Muzyczkę bym zmienił na bardziej żywą a mniej martwą!

Muzyczkę jak muzyczkę, ale jak można było pominąć odgłos kilkudziesięciu wpinanych kolarskich butów na starcie :lol:

Ale za to ten start w zwolnionym tempie - piękny, uduchowiony patos!

Vuki - filmik czad, ta lajtowa muzyczka wskazuje, że to był taki tam sobie maratonik ;D Rozumiem, że można udostępniać?

Jacek - Twój tekst o dwóch Turystach jest genialny i zostanie dla mnie jednym ze znaków firmowych tego maratonu.

Hipek - dobrze widziałem na filmie? Jechałeś w koszulce, która NIE była koloru czarnego? Nie wiem, co powiedzieć normalnie...
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 28 Sie 2015, 20:44 »
Zamiast się przekomarzać co kto zrobił źle powiedzcie co zrobiliście dobrze lub najlepiej.

Mi się podobało jak zupełnie inaczej wyglądała w moim wykonaniu ta impreza niż zeszłoroczny BBTour. Całoroczna praca nie poszła na marne. O ile w BBTourze zamykałem stawkę, o tyle tutaj byłem 33 na 68 startujących. Duży progres. Ale nie sam wynik mi się podobał, co pewność siebie, moc fizyczna i zdecydowane podejmowanie decyzji. Zupełne przeciwieństwo zeszłorocznego BBTouru. Zadowolony jestem też z faktu, że po tym jak przed startem jedną noc spałem 4 godziny, a drugą 6, dałem radę jechać dwie noce bez spania i tylko z krótkimi drzemkami. Wprawdzie decyzję o niespaniu drugiej nocy oceniam teraz raczej jako błędną, o tyle jest to dla mnie pozytywny znak, że dałem radę. Udało mi się od samego początku trzymać swoje tempo, nie ukrywam, zaskoczyłem się tempem po starcie ostrym. Ja jechałem konsekwentnie swoje i potem sukcesywnie mijałem rywali. Sam fakt, że np Keto wyprzedził mnie na dobre dopiero po 750 km jest potwierdzeniem, że nie mam się czego wstydzić. Od strony fizycznej nie miałem żadnych problemów, żadnych niedomagań, kryzysów, bólów. Podjazdy szły mi dobrze, decyzja o zmianie kasety na lżejszą była doskonała, dużo mi to pomogło. Również żołądek spisał się świetnie, zupełne zero dolegliwości.

Ogólnie więc progres w moim wykonaniu duży, od początku roku forma mi dopisywała na każdej imprezie, liczę że to dopiero początek :)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 28 Sie 2015, 20:51 »
Sam fakt, że np Keto wyprzedził mnie na dobre dopiero po 750 km jest potwierdzeniem, że nie mam się czego wstydzić

Na pewno nie masz się czego wstydzić. Jednakże Keto jechał przed Tobą (do Krowiarek jego grupka często mijała się z moją ;) ). Wyprzedziłeś go, gdy spali w Jeleśni na kwaterze.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 28 Sie 2015, 20:55 »
Wiem o tym doskonale, nie tylko jego wtedy wyprzedziłem, a potem wiedziałem że mnie goni, podobnie zresztą on. Byliśmy dobrze w tym zakresie poinformowani. W pewnym momencie Keto nawet w oddali ujrzał moje plecy. Wtedy złapał kapcia. Taka przyjaźń toruńsko - bydgoska  ;D

Nawiasem mówiąc oba nasze miasta z województwa były dobrze reprezentowane, z Bydgoszczy Keto, Wiesiek Jańczak i Włodek Pielecki, z Torunia ja, Siudek i Krzysiek Woś. Rywalizację wygrali torunianie! Spędziliśmy bowiem na trasie więcej czasu niż nasi koledzy z Bydgoszczy.  ;D
« Ostatnia zmiana: 28 Sie 2015, 21:00 olo »

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
« 28 Sie 2015, 21:20 »
OFT:
Rozmowa z szyderbokus związana z Maratonem i  browarami. Tak mnie rozśmieszyła, że sobie zachowałem i pozwalam sobie ją tu umieścić:

"magda [10:09]:   spoko, moja zasluga legla w gruzach skoro hipek kupil mu 2 browary
magda [10:09]:   2 browary to zawsze lepiej niz 1 browar
Hipek [10:16]:   Mieć trzy browary a mieć dwa browary to jest solidna różnica.
Hipek [10:16]:   Poza tym moje sa zwykłe, a Twój jest napełniony miłością."
:)

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 28 Sie 2015, 21:43 »
no i jeszcze bestia się nie przyznała, że to od niej! jak miło :) !

dojechałem na metę, a tym trzy browary. zamawiałem dwa. nie protestowałem, ale nie wiedziałem o co chodzi. próbowałem nawet zapytać Turystę, ale on coś tylko wymamrotał, więc się nie dowiedziałem.

ostatecznie piwo od Magdy wypił chyba endriu68, bo ja trzech po dojechaniu na metę nie wypiłem, a Andrzej po porannym przyjeździe na metę był w nagłej potrzebie.  :D

P.S. endriu zresztą chyba wraca do Lublina rowerem. pytany o motywację odpowiedział "nie lubię pociągów, nie jadę pociągiem i ch..."  ;D
« Ostatnia zmiana: 28 Sie 2015, 21:49 olo »

Offline Mężczyzna dodoelk

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 14.01.2015
« 28 Sie 2015, 22:12 »
Dzięki wszystkim spotkanym na trasie dłużej i krócej za wspólną jadę. Impreza była super, warunki pogodowe prawie idealne, co przełożyło się na świetny wynik. Moimi oczyma wyglądało to tak: http://dodoelk.bikestats.pl/1374357,Gory-MRDP.html

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
« 28 Sie 2015, 22:26 »
Nigdy nie dogodzi się wszystkim :(
Nie próbuje nawet. Możecie udostępniać.
Wilk - nie miałem dźwiękowca,  kamera w wodoszczelnej obudowie niewiele dźwięku rejestruje.
Oczywiście film nie przedstawia całej prawdy, pokazuje tylko dobra stronę maratonu. Trudy i znoje wymoderowano ;)
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 28 Sie 2015, 22:28 »
Relacja Keto:

http://keto.bikestats.pl/1374532,Ultramaraton-Gory-MRDP.html

Nazywanie mnie zombi uważam za grubą przesadę. Nie jestem może jakoś specjalnie urodziwy, ale żeby zaraz zombi?  ;D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum