Autor Wątek: Góry MRDP 2015  (Przeczytany 33290 razy)

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Odp: Góry MRDP 2015
« 7 Wrz 2015, 19:29 »
Drobnego, bez większego znaczenia, bez sensu karania.

No to chyba nie ma sensu cała afera.  A jeżeli powinniśmy wierzyć w wyjaśnienia Przemka, to nawet wcale nie było tego złamania regulaminu. Wygrali chłopaki i tyle.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 7 Wrz 2015, 20:48 »
Oczywiście - całą prawdę znają tylko sam zwycięzcy. Nie ma co do tego wątpliwości.

Natomiast Daniel jest organizatorem i to on rozstrzyga wszelkie wątpliwości. Skoro uznał tak, a nie inaczej, to musimy przyjąć do wiadomości, że tak było. Koniec kropka.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 7 Wrz 2015, 23:03 »
dobra chłopaki, nie psujcie swojego wizerunku tymi dyskusjami... Jechaliście ciężki maraton, super się nam kibicowało, więc teraz niepotrzebnie drążycie temat. Jest wyjaśnienie, Wilka (skądinąd słuszne, jak pokazała praktyka) zastrzeżenia do regulaminu zostały przed maratonem zbyte, nie ma co ciągnąć tematu. Miejmy nadzieję, że Wigor zmieni w przyszłości ten regulamin tak, aby już do żadnego kombinowania nie dochodziło.

Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna tomek

• Moderator
  • Na forum od: 01.06.2014
« 8 Wrz 2015, 14:09 »
Dla odwrócenia uwagi od spraw bieżących i tej krępującej ciszy, co tu nastała; usłuchałem takich głosów społeczności:

ciekawe czy tomek coś napisze też...
Ja napiszę relacje z GMRDP tylko wtedy gdy napisze ja Tomek.
Ja się spodziewam, że Tomek tym razem wstydu nie zrobi i coś jednak napisze. Miał dużo czasu na obmyślanie.
Tomek, tak z czystej złośliwości, napisz  :icon_twisted:
trzeba go było pompką nawrócić na pisanie relacji...

i popełniłem

http://tomeknakole.blogspot.com/2015/09/gory-mrdp-2015.html

Tomek,  nie pisz proszę tej relacji....
@Wąski - piszesz  :lol:

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 8 Wrz 2015, 14:15 »
Jeżu kolczasty, on nawet bloga specjalnie dla nas założył!
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

• Użytkownik forum
« 8 Wrz 2015, 14:21 »
CUDNE. Zwłaszcza to:

"Na światłach mijamy Hipków. Ich dyscyplina postojowa obrosła legendą a jednak na czerwonym stoją - nie ogarniam tego."

Choć tym samym kończy się jakaś epoka, to masz u mnie piwko Tomek ;D

jak widać, lepiej Wam nie podpadać
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
    • Hipcia i Hipek
« 8 Wrz 2015, 14:32 »
Za słuchanie muzyki Ultrakolarza trzeba Cię przesunąć do kategorii Sport. To na pewno.

Relacja super, tym bardziej, że bardzo długie odcinki jechaliśmy "razem" - czyli w zasięgu wzroku i kilka razy się mijaliśmy na trasie. Fajnie jest wiedzieć, co działo się w drugim zespole.

Teraz masz chyba do nadrobienia relacje z MP i Pierścienia, nie?

A jak powiedziałem, że jedno i drugie to ci sami ludzie i że są kilka minut za nami, to mnie grupa prawie urwała startując spod Orlenu. I tak właśnie strasząc moich Towarzyszy od czasu do czasu Hipkami, całkiem sprawnie już jechaliśmy do mety.
Mi z kolei szalenie spodobało się to, m.in. dlatego, że na końcówce tak właśnie mówiłem Hipci, że my to sobie jedziemy swoje, ale Tomek cały czas pamięta, że jak staje się wysikać, to my jedziemy; jak staje na bułkę, my nadal jedziemy, wolniej, ale cały czas, każda przerwa może spowodować, że wyjedziemy zza najbliższego zakrętu.

Pierwszy raz w życiu czułem się jak postać z horroru, która przesuwa się w swoim tempie, ale cały czas goni.

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna tomek

• Moderator
  • Na forum od: 01.06.2014
« 8 Wrz 2015, 15:32 »
Blog był od lat, teraz zrobiłem z niego użytek :)

CUDNE. Zwłaszcza to:
Relacja super, tym bardziej, że bardzo długie odcinki jechaliśmy "razem" - czyli w zasięgu wzroku i kilka razy się mijaliśmy na trasie. Fajnie jest wiedzieć, co działo się w drugim zespole.

Dzięki, dzięki za dobre słowa.
Nie mogłem pozbawić ludzkości relacji Wąskiego, nie chciałem żebyś, Eli, wracał na tego ciężkiego trekinga  ;D

Przy pisaniu bardzo pomaga przeglądanie śladów we flyby na Stravie.
Naprawdę sporo czasu przejechaliśmy równolegle z Hipkami. Na Podhalu w niedzielę rano praktycznie w tym samym momencie zatrzymaliśmy się na postój, później na Orlenie w Międzylesiu, tam gdzie Nimi straszyłem ;), byli dosłownie 5 minut za nami.

Przy okazji - jeśli Przemek i Dawid to czytają - wrzućcie swój ślad na Stravę - coby się porównać.
A to kradnę do swojego zbioru cudzych ale złotych myśli :)
Podczas wyścigów/maratonów nauczyłem się, że jeśli chcesz walczyć o zwycięstwo musisz zawsze kontrolować czołówkę.

• Użytkownik forum
« 8 Wrz 2015, 17:46 »

Nie mogłem pozbawić ludzkości relacji Wąskiego, nie chciałem żebyś, Eli, wracał na tego ciężkiego trekinga  ;D

Nie no, cos Ty. Nie po to piłuję te średnie, by potem jechać traktorem (jakkolwiek to by do mnie nie pasowało) ;D

Wąski, nie masz wyjścia. Piszesz koleś, piszesz. Żadnego jeżdżenia, tylko pisanie. A ja podgonię Cię trochę w statystykach :P
Absurdalny Eli

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 8 Wrz 2015, 21:44 »
Jak dobrze, że nie wszyscy piszą relacje od razu. Można znowu wracać do tego samego.

Przykro mi Tomek, napisałeś super relację, teraz będziesz musiał już zawsze takie pisać.  ;)

Marek

Offline Mężczyzna Wigor

• Na forum od: 19.03.2015
« 8 Wrz 2015, 23:02 »
Witam,
w końcu mam chwile czasu by odpowiedzieć na kilka pytań:

1.  Start masowy i wykorzystanie dróg w sposób szczególny.
Nie jest to skomplikowana procedura, ogólnie polega na zapoznaniu się z art. 65, 65b Ustawy Prawo o ruchu drogowym.
Zgodnie z tym należy złożyć, nie później niż 30dni przed startem maratonu, wniosek do właściwego zarządcy drogi, zawsze jest to zarządca drogi najwyższej klasy wszystkich wykorzystywanych dróg. W przypadku miast na prawach powiatu wszystkimi drogami (poza A i S) zarządza miasto. Najczęściej zarządcy dróg na swoich stronach internetowych zamieszczają gotowe formularze do wypełnienia, a w przypadku wątpliwości można zadzwonić i dopytać się.
Do wniosku nalezy dołączyć:
1.   Szczegółowy regulamin imprezy, określający w szczególności zasady zachowania uczestników imprezy istotne dla bezpieczeństwa ruchu drogowego;
2.   Wykaz osób odpowiedzialnych za prawidłowy przebieg i zabezpieczenie imprezy na terenie poszczególnych województw oraz w miejscach rozpoczęcia i zakończenia każdego odcinka, a także w miejscach wymagających szczególnego zabezpieczenia;
3.   Program imprezy ze szczegółowym opisem trasy i podaniem odległości między poszczególnymi jej odcinkami oraz określony w minutach i kilometrach program przejazdu lub przejścia uczestników przez poszczególne miejscowości i granice województw;
4.   Plan zabezpieczenia trasy lub miejsca określony w art. 65a ust.3 pkt 3;
5.   Zobowiązanie organizatora do przywrócenia do poprzedniego stanu pasa drogowego na trasie przejazdu, przejścia lub miejsca pobytu uczestników imprezy, a w przypadku uszkodzenia pasa drogowego lub urządzeń drogowych będących następstwem imprezy - do ich bezzwłocznego naprawienia lub pokrycia kosztów tych napraw;
6.   Mapy trasy

Kopie dokumentów należy wysłać do Komendy Wojewódzkiej Policji właściwej dla miejsca startu.
W przypadku przejazdu przez strefę nadgraniczną dodatkowo do właściwego Oddziału Straży Granicznej.

Po uzyskaniu pozytywnej opinii KWP należy skontaktować się z odpowiednimi komisariatami Policji w celu ustalenia szczegółów zabezpieczenia trasy. Moza także zwrócić się o pomoc do innych służb mundurowych jak np Ochotnicza Straż Pożarna, Straż Miejska.

2. Wątpliwości co do zawodników Dawid Krzepina i Przemysław Szlagor.

W trakcie maratonu ekipa Remka Siudzińskiego zaprezentowała dwa krótkie filmiki prezentujące przejazd wyżej wymienionych zawodników, przekazując je jako dowód złamania regulaminu. Filmiki te jak już wcześniej wspomniano dotyczyły jazdy za rowerzystą nie będącym uczestnikiem maratonu oraz jazdy ze wspomaganiem samochodu.
Po analizie zapisów oraz wysłuchaniu wyjaśnień wspomnianych zawodników Sędzia Gówny Grzegorz Graniec i Dyrektor Maratonu Daniel Śmieja ustalili, że jazda z samochodem oświetlającym drogę była czysto przypadkowa, w miejscu remontu mostu na objeździe, gdzie nie było fizycznej możliwości wyprzedzenia zawodników.
W przypadku drugiego filmu, jazda za rowerzystą spoza maratonu, była to jazda w ruchu miejskim na odcieku ok. 1km, brak miejsca na jazdę obok siebie. Wyjaśnienia zawodników w tym zakresie były satysfakcjonujące dla organizatorów, w związku z tym nie stwierdzono złamania regulaminu.
Temat uważam za zamknięty, nie było żadnego złamania regulaminu maratonu przez zawodników Dawid Krzepina i Przemysław Szlagor.

3. Publikacja relacji.
Jest to forum publiczne, każdy może przeczytać zamieszczane tu posty, zatem jeśli zawodnik zamiesza tu link do swojej relacji jest to rozumiane jako upublicznienie jej. Dlatego też nie ma potrzeby o dodatkowe pytanie się czy dany link można zamieścić na stronie maratonu.

Jesli nie odpowiedziałem na jakieś z pytań proszę o przypomnienie.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
    • Hipcia i Hipek
« 8 Wrz 2015, 23:08 »
Dlatego też nie ma potrzeby o dodatkowe pytanie się czy dany link można zamieścić na stronie maratonu.
Na forum relacje nie są podpisane nazwiskami, a na stronie maratonu już tak. Upublicznienie relacji to jedno, podpisanie się z nazwiska - to drugie.
I to jest główny powód, dla którego poruszyłem ten temat.

Offline Mężczyzna Wigor

• Na forum od: 19.03.2015
« 8 Wrz 2015, 23:12 »
Jak już było wspomniane w regulaminie jest wyraźnie napisane, że startując zgadzasz się na prezentację swojego imienia i nazwiska, a połączenie relacji z konkretną osobą, zwłaszcza znając czas mety to tylko zerknięcie w wyniki.

Jeśli komuś przeszkadza że jego relacja wisi na stronie mrdp.pl jako link to może poprosić o usunięcie jej lub zamieszczenie pełnej treści bez linku do bloga.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 8 Wrz 2015, 23:16 »
Daniel, dzięki za świetną organizację, wspaniale wszystko wyszło. Jedyne pytanie to ewentualnie o stroje - czy wiadomo kiedy ruszą zapisy, zamówienia, płatności etc. :)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum