Autor Wątek: Góry MRDP 2015  (Przeczytany 33283 razy)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Odp: Góry MRDP 2015
« 11 Wrz 2015, 15:36 »
Po prostu werrona tworzy literaturę, a wilk, kot i olo jeżdżą i to dokumentują  ;)

Offline Kobieta Werrona

• Miasto: Żyrardów
  • Na forum od: 01.04.2014
    • Wrona bez ogona
« 11 Wrz 2015, 16:36 »
Dla każdego coś co lubi. Wilk, Kot, Olo i wielu innych czerpią olbrzymią przyjemność z wysiłkowej jazdy, z rywalizacji, walki z samym sobą. Mimo, że to zupełnie nie moja bajka wierzę w prawdziwość ich emocji (jakkolwiek patetycznie by to nie zabrzmiało). Wielelodzinna jazda przecząca zasadom zdrowego rozsądku ma w sobie coś pięknego i inspirującego nawet takiego cieniasa jak ja. Tymczasem, Pablo, w przywołanej przez ciebie relacji Werrony coś mi zgrzyta. Czytam jej teksty, kiedy dzieli się linkami na forum i podoba mi się literacko, ale prawdy nie mogę w tym znaleźć. Jeśli Werrona kocha wolność, leżenie na mchu, podziwianie falujących pól itp to po co zapisuje się na maratony (nie pierwsza to jej relacja z tego typu imprez, gdzie bierze udział a potem nie kończy bo przerasta ją przyziemność jazdy i brak wolności...). Moment, kiedy Werrona odrywa się od peletonów to jak wypuszczenie ptaka z klatki, tak to opisuje. To po co się sama do tej klatki pcha? Było kilka osób, które pojechały tę trasę w innym terminie, swoim tempem i zgodnie z własnymi przyzwyczajeniami. Nie chcesz i męczysz się psychicznie (o fizycznym aspekcie nie pisała, zakładam więc, że nie o to chodziło) to nie jedź. Wyłuskiwanie potem takich relacji z kilku innych, które opisują prawdziwe zmagania nie ma dla mnie większego sensu. I co z tego, że przez 3 dni nie podosili głowy znad kierownicy? Przecież nie było celem tego maratonu podziwianie widoków tylko walka z własną fizycznością i psychiką. Dla mnie takie relacje jak Werrony z imprez, które z zasady jej nie odpowiadają jest jak próba humanistycznego podejścia do matematyki. Po co traciç na to czas? Każdy chętnie przeczyta opis włóczęgi po bezdrożach zapisany pięknie przez Werronę, ale jej udział w maratonie jest dla mnie niezrozumiały.

Halo, o mnie mowa? Uwielbiam Was  ;D
Co ja robię na maratonach?
Proszę bardzo:
1. Harpagan  -jesień 2014. Byłam bezpośrednio po śmierci mojego brata. W głębokiej dupie. Bardzo mi sprzyjało, że kolega mnie gdzieś wyciągnął. Wszystko jedno gdzie, byle myśli oderwać od rozpaczy.  Kolega znikł jednak po pierwszych 200 metrach, tak więc pojechałam sobie sama. I bawiłam się nieźle. Bo nie trzeba się ścigać, żeby wśród ścigaczy dobrze się mieć.
2. Nocna Masakra 2014 - no ekstra zabawa. Zważywszy na fakt, że nie mam zbyt dobrego zmysłu orientacji, bawiłam się jeszcze lepiej niż poprzednio. Uwielbiam przygody!
Powiecie: to jedź sobie sama gdzie indziej, skoro nie chcesz się ścigać. A po co, skoro mi tu właśnie ktoś wyznacza trasę i  chowa kartki w lesie? Uwielbiam szukać! Zwykle robię to rowerowo na www.opencachng.pl, ale jak widać czasami i inne poszukiwania mnie kuszą  ;D

3. MP 2015. Chciałam  zobaczyć, czy dam radę przejechać dystans 300 km po górach w 24h. W moim tempie, z obowiązkowym  leżeniem na mchu, które jest nie tylko przyjemne, ale daje mi odpocząć. Poza tym jechało na tę imprezę kilka osób, które chciałam poznać. W ostatniej chwili okazało się jednak, że moje miejsce jest gdzie indziej i nie jadę. Pojechałam więc sobie tydzień później. 
4. Kórnik - sorki, ale założeniem tej imprezy nie było pędzenie co tchu i wyścig. Więc nie na wyścig pojechałam. Bawiłam się dobrze. I w grupie, i później sama ze sobą.

Więcej grzechów nie pamiętam. A tak w ogóle to jestem ateistką. :icon_twisted:

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna pff

• Miasto:
  • Na forum od: 10.01.2013
« 15 Wrz 2015, 10:20 »
Jest relacja wikiego. Ja bym nie chciał się mordować na oponach Schwalbe Land Cruiser 28x1,6.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 15 Wrz 2015, 10:35 »
No jak ja go widziałem na trasie na tych oponach, z sakwą i jeszcze zwykłych spodenkach to miałem dla niego szczery podziw.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 15 Wrz 2015, 10:38 »
Na 26" ktoś jechał?

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 15 Wrz 2015, 10:40 »
Byli zawodnicy na góralach, np Siudek, ale mieli opony typowo szosowe.

Offline Mężczyzna pff

• Miasto:
  • Na forum od: 10.01.2013
« 15 Wrz 2015, 10:41 »
Sam dyrektor wyścigu ujeżdża przecież uniwersalnego Krossa MTB.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 15 Wrz 2015, 10:57 »
to fakt, tyle że z tego co pamiętam Daniel ma takie specjalne przejściówki na pivoty, które umożliwiają mu korzystanie w tej ramie zarówno z kół '26 jak i '28.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Góral nizinny

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 02.10.2013
« 16 Wrz 2015, 16:18 »
Napiszcie coś proszę o rozmiarówce strojów GMRDP.Nie przymierzałem tego stroju  i nie wiem jak to w praktyce wyszło.Rozmiarówkę ze strony vitesse znam.Wystarczy jak napiszecie kto jaki rozmiar wybrał.
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

[img width=201 height=50]http://st66.static.bikestats.pl/u18136y2014v3.g

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
« 16 Wrz 2015, 16:48 »
mierzyłem i "komisja" uznała, że najlepiej wyglądam w:
koszulka krótka 5
spodenki krótkie 6

moje wymiary:
- wzrost 190
- klatka 94
- pas 90
- biodra 100
- uda 60

zastanawiam się nad długim rękawem, czy wybrać także rozmiar 5 czy jednak ciut większy czyli 6?
nie mam doświadczenia z vitesse a była jedna koszulka długa i bardzo wielka
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 4 Paź 2015, 21:01 »
W Polsacie Sport, w magazynie Atleci wystapił Remek Siudziński, który opowiadał kilka minut o GMRDP, jest trochę ujęć.

http://www.ipla.tv/Magazyn-atleci-odcinek-231/vod-6365298

Przy całym szacunku dla Remka, świetnego wyniku, jego profesjonalizmu, zaangażowania oraz ogromu pracy to nie spodobało mi się, że w materiale nie było mowy o tym, że jechał w kategorii Sport. Nie dotyczy to mnie, bo jestem siedem kategorii sportowych niżej, w programie opowiadał, jak to jechał w grupie, ściganci atakowali, ale on realizował swój plan i odpuszczał, jechał swoim tempem a potem wyprzedzał. W domyśle wyszło genialnie, laik - widz odbierze to jako bezmyślną jazdę innych, tylko ci inni wieźli ze sobą trochę bagażu, zatrzymywali się w sklepach, tymczasem jak było widać w materiale - Remek miał masaże i bidony podawane przez podbiegających członków ekipy, trenera mentalnego i inne dobrodziejstwa z busa. Wygrał z tymi innymi tylko o niecałe 2 godziny.
« Ostatnia zmiana: 4 Paź 2015, 21:11 olo »

Offline Kobieta Kot

• Miasto: Blisko Poznania
  • Na forum od: 29.08.2013
« 5 Paź 2015, 07:26 »
Cudowne są takie telewizyjne przekłamania i niedopowiedzenia. Na Rajdzie Wyszehradzkim też tak było - tam tylko jedna kobieta dojechała do mety  ;).
Niestety chyba nie ma na to rady.
Ég hjóla oftast nær í vinnua.
www.kot.bikestats.pl

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Tagi:

Organizujemy