Autor Wątek: Góry MRDP 2015  (Przeczytany 33277 razy)

Offline Mężczyzna KiESWY

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 27.05.2012
Odp: Góry MRDP 2015
« 6 Paź 2015, 11:15 »
Materiał jest świadomą i celową dezinformacją i manipulacją, tak częstą w telewizji.
To już Tyrmand napisał; z dziennikarstwem jest jak z drzwiami do saloonu na kowbojskich filmach - możesz je kopnąć w obie strony.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 6 Paź 2015, 11:50 »
Dlatego napisałem, że "być może" i wcale nie czułbym się tym zdziwiony, bo wiem, że ten gość, który trzyma rekord RAAM miał zawsze przed snem odkażany zadek.

A tak z innej beczki: czy Wąski napisał relację?
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna szczepan

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 27.12.2011
« 7 Paź 2015, 10:53 »
Dlatego napisałem, że "być może" i wcale nie czułbym się tym zdziwiony, bo wiem, że ten gość, który trzyma rekord RAAM miał zawsze przed snem odkażany zadek.

strasznie sie czyta te Wasze nalatywania na Remka a wczęsniej na dwóch uczestników którzy dojechali jako pierwsi - wylewanie pomyj na tych drugcih skończyło się szybciutko po zalogowaniu jednego z nich na forum i opublikowaniu przez niego posta - zastanawiające...
Remka nie znam, nie jechałem w MRDP, staram sie patrzeć z boku na to wszystko i w miarę obiektywnie na ile się da. Hasła o podcieraniu zadku są mało smaczne...
Ciężko w życiu być drugim, większość chce dzierżyć palmę pierwszeństwa... Ale albo się zostawia kurz za sobą albo go wdych,a po tym kto jedzie pierwszy.
Remek wybrał bycie perfekcyjnym i robi to co będzie tylko ten fakt umacniało.
pesymista to ten, który z dwojga złego wybiera oba...

www.halawojtowicz.pl

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
    • Hipcia i Hipek
« 7 Paź 2015, 11:05 »
To chyba źle czytasz, bo nikt nie nalatuje tu na Remka. Nikt nie podważa sportowego poziomu, który prezentuje, ani wyniku, który osiągnął. Samemu Remkowi też nikt niczego nie odbiera - przecież i w bazie się chętnie integrował, a i gdy go spotkałem osobiście, w Warszawie, to okazał się być bardzo sympatycznym facetem.

Jedyne, co budzi (jak widać, powszechny) niesmak, to fakt, że Remek publicznie podkreśla, że wygrał maraton, podczas gdy miał jednak o wiele łatwiej, bo startował w innej kategorii, mając do dyspozycji całą ekipę, tymczasem w wywiadach i w relacjach o tym "zapomina".

Odkażanie tyłka - może budzi niesmak, to już Twoja sprawa i Twojej własnej delikatności - ale to jednak kluczowa rzecz. 50 (lub więcej) godzin spędzonych na siodełku z dużym prawdopodobieństwem skończy się odparzeniami, które jednak solidnie przeszkadzają w jeździe. To, że np. przy przebieraniu Remkowi ktoś mógł odkazić tyłek, jest tylko stwierdzeniem faktu, nie złośliwością. Po to jedzie z ekipą, by owa i takie rzeczy mogła potencjalnie ogarnąć. W każdym razie, gdybym ja jechał w kategorii Sport, to przetarcie kupra znalazłoby się na liście rzeczy koniecznych do wykonania na postoju.

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 7 Paź 2015, 12:04 »
Remek wybrał bycie perfekcyjnym i robi to co będzie tylko ten fakt umacniało.

Nikt nie naskakuje na Remka, ani na jego styl jazdy, sposób na ultramaratony. Wybiera trochę inną drogę, jest w niej w Polsce bezkonkurencyjny. Ale w materiale telewizyjnym perfekcyjny nie był, bo pominięta została kluczowa różnica pomiędzy nim a osobami, które przyjechały bezpośrednio za nim. Ciężko mówić o rywalizacji między dwoma zawodnikami, gdy jeden jest zdany tylko na siebie, a drugi ma kilka osób i bus techniczny do pomocy.

Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 7 Paź 2015, 13:41 »
Remek startował po prostu w innej konkurencji niż większość uczestników i chodzi tu tylko o to, że nie podkreślił tego w TV. W tym co robi jest bardzo dobry. Pamiętajmy o jego trudnej drodze do tego co obecnie reprezentuje. W 2011 "wygrałem" z nim BBTour o minutę. Jednak wtedy on jechał SOLO, a ja w OPEN. W 2012 nie ukończył jazdy dookoła Austrii. Pokonały go kłopoty zdrowotne, które wynikały chyba z przeciążenia organizmu, czyli nie był należycie przygotowany. To jeszcze nie był jego czas.  Rok później też tam pojechał i nie pamiętam szczegółów, ale z trudem osiągnął kwalifikację do RAAM. Śledziłem cały czas jego poczynania na stronie ultrakolarz.pl. Podziwiałem jego zdolności do zorganizowania ekipy, sprzętu, trningu. Po npracy trenował nocami. No i następnie przejechał RAAM. Obecnie w Polsce w swojej kategorii jest bezkonkurencyjny.
Wilk zadaje pytanie, czy kategoria SPORT jest nam potrzebna w naszych supermaratonach. Moim zdaniem - tak. Gdzieś przecież trzeba zdobywać doświadczenie do RAAM-u i innych podobnych imprez.
Jeden tylko drobny szkopuł z Remkiem. Jak udziela wywiadu, to powinien wyjaśnić co wygrał i z kim.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
    • Hipcia i Hipek
« 8 Paź 2015, 10:20 »
Czy ktoś ma ostateczną i kompletną listę gmin, które zostały zaliczone na GMRDP?

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 8 Paź 2015, 10:57 »
Jest gdzieś w wątku. Nie pamiętasz? Przecież nawet poprawiałeś zwróciłeś uwagę na błędy.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
    • Hipcia i Hipek
« 8 Paź 2015, 11:14 »
Ostatni zarejestrowany przeze mnie los tej listy był taki, że po tym, jak zauważyłeś, że są w niej błędy, usunąłeś ją w diabły.

[edit]
Ale widzę, że wróciła na miejsce. Dzięki!

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 20 Paź 2015, 11:14 »
Na podstawie śladów osób z naszej grupy na stravie policzyłem klasyfikację najlepszego górala wśród forumowiczów ;-)

Wybrałem w sumie 30 podjazdów, punktacja podobna jak na MP

podjazdy bez kat. i kat. 4 : 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
kat 3: 20-18-16-14-12-10-8-6-4-2
kat 2: 30-27-24-21-18-15-12-9-6-3

plus premie dla najlepszych

podjazdy bez kat. i kat. 4: 3-2-1
kat. 3: 4-3-2-1
kat. 2: 10-9-8-7-6-5

W sytuacji gdy dana osoba nie widniała na listach to nie dostawała zera, tylko tyle co ostatni klasyfikowany zawodnik. Niestety w przypadku Wigora i tak to wypaczyło wynik, bo strava nie lubi jego śladu :) Hipków przepraszam za brak podmiotowości indywidualnej, nie miałem koncepcji jak inaczej to policzyć :P

Poniżej, kolejno: miejsce, zawodnik, w nawiasie liczba segmentów gdzie osoba nie widnieje, punkty.

1. Tomek (0) - 498 pkt
2. Wilk (0) - 492 pkt
3. Przemielony (1) - 455 pkt
4. Dodoelk (3) - 327 pkt
5. Patryk Wawryszuk (1) - 301 pkt
6. Hipki (2) - 273 pkt
7. olo (1) - 234 pkt
8. Wigor (11) - 209 pkt
9. Turysta (1) - 197 pkt
10. Olaf (1) - 133 pkt
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna tolaf

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 04.09.2015
« 20 Paź 2015, 11:58 »
pierwsza dziesiątka !!!  ;)
dzięki za czas poświęcony na zabawę z liczbami !!!
z przodu mistrzowie ... z tyłu bohaterowie :D

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna tomek

• Moderator
  • Na forum od: 01.06.2014