Autor Wątek: siodełka  (Przeczytany 24273 razy)

Offline piszczel

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 09.06.2007
siodełka
« 8 Kwi 2008, 18:57 »
Dziś musze się pochwalić właśnie kupiłem siodełko Brooks Flyer Special wygląda świetnie, po załżeniu przejechałem jakieś 5 km i odczucie troszkę dziwne inne niż na wcześniejszym siodełku. Pewnie dlatego że wcześniej miałem sztyce amortyzowaną a tu zwykłą. Jak pojeżdże więcej to napisze jak się sprawuje.

pasy

• Gość
siodełka
« 8 Kwi 2008, 22:02 »

Offline Mężczyzna tomeko

• Miasto: Radzików
  • Na forum od: 11.01.2008
siodełka
« 21 Kwi 2008, 09:00 »
halo, halo, czy doczekamy się opisu pierwszych wrażeń z używania Flyer? czy aż tak dobre, że nie chcecie zsiadać by coś skrobnąć? a poważnie, napiszcie o wrażeniach, właśnie potwierdzili mi, że przyszedł dla mnie avatar i muszę podjąć ostateczną decyzję a powiem, że zastanawiam się bo nie wiem czy na avatarze da radę bez pampersa śmigać (przy szerokości 155)

Offline piszczel

siodełka
« 21 Kwi 2008, 10:00 »
Witam pierwsze wrażenia z jazdy Brooks Flyer Specjal: Max odległość jaką przejechałem na nim 76km: w sumie ok 200 km nie jest to dużo ale już można zauważyć zalety.

plusy:

1. podczas jazdy nie poci się  tyłek  :D chyba największa zaleta jaką zauważyłem.
2. żadnych otarć, odpażeń.
3. wydoda narazie może nie jak w fotelu ale z każdym dniem dostosowuje się do mnie, albo ja do niego????? :mrgreen:  :mrgreen: a tak poważnie to bardzo wygodne.

minusy:
narazie jeden czasem sprężyna zaskrzypi ale o tym wiedziałem przed kupnem  :D więc się nieliczy.

Podsumowanie:
poprostu warte swojej ceny  :D  mnie sięona sprawdziło ale myślę, że to jest indywidualna sprawa po długim weekendzie napiszę coś więcej pozdrawiam:d

Offline Mężczyzna tomeko

siodełka
« 21 Kwi 2008, 10:37 »
dzięki za pierwszą recenzję, jak oceniacie wygodę w używaniu bądź nie używaniu tego modelu z gaciami z wkładką lub bez niej

Offline piszczel

siodełka
« 21 Kwi 2008, 10:40 »
Bardzo prosze i dodam że nie używam spodni z wkładką.  :D

pasy

• Gość
siodełka
« 21 Kwi 2008, 12:28 »
Cytat: "tomeko"
halo, halo, czy doczekamy się opisu pierwszych wrażeń z używania Flyer? czy aż tak dobre, że nie chcecie zsiadać by coś skrobnąć? a poważnie, napiszcie o wrażeniach, właśnie potwierdzili mi, że przyszedł dla mnie avatar i muszę podjąć ostateczną decyzję a powiem, że zastanawiam się bo nie wiem czy na avatarze da radę bez pampersa śmigać (przy szerokości 155)

Jak narazie przejechalem na nim 400km i nie mozna powiedziec zeby bylo wygonie  Mam nadzieje ze za jakis czas sie "wyrobi" i bedzie tak jak powinno ...
 co do odapazen i pocenia to zgadzam sie z Piszczelem - brak :)

Offline Mężczyzna tomeko

siodełka
« 21 Kwi 2008, 13:05 »
Cytat: "pasy"
Jak narazie przejechalem na nim 400km i nie mozna powiedziec zeby bylo wygonie Mam nadzieje ze za jakis czas sie "wyrobi" i bedzie tak jak powinno ...

Ktoś wcześniej w tym wątku pisał, że potrzeba około 1000km zrobić, zeby się dopasowalo.

Offline Juliusz

• Miasto: Płock/Poznań
  • Na forum od: 16.03.2008
siodełka
« 21 Kwi 2008, 19:22 »
Ja na swoim Brooks'ie przejechałem ok. 400km.. Siodełko jest wygodniejsze od poprzedniego.

Mogę tylko potwierdzić to co piszczel napisał. Czasem potrafi zaskrzypić  :mrgreen: . Jeżdzę bez pempersa i żadnych otarć nie mam. Siodełko, co mnie dość zaskoczyło, nie jest miękkie. Ono jest bardzo sztywne i spręzyste.

Ogólnie jestem w miarę zadowolony. Następną recenzję napiszę po 1000km.
"Stop fearing. Stop panicking. Turn off your TV. Start thinking." N.B.

Offline Mężczyzna tomeko

siodełka
« 22 Kwi 2008, 16:11 »
a ja dzisiaj po 2 miesiącach czekania na avatar gel wreszcie pojechałem się przymierzyć (sprowadzili jedną sztukę w rozmiarze 155) i niestety skucha bo okazało się, że jedyne jakie namierzyłem w jednym z wielu warsawskich sklepów okazało się być siodłem ze starej kolekcji zatem nadal czekam na kolekcję 2008 i może także w innym rozmiarze, jesli nie dojdzie w miarę szybko chyba kupię flyera choć martwi mnie drobna niewygoda tego modelu na starcie

[ Dodano: Wto Kwi 29, 2008 5:20 pm ]
Użytkownicy Brooks Flyer Specjal jestem ciekaw Waszych dalszych opinii i obserwacji z użytkowania tego siodła oraz dodatkowo mam pytanie w jakiej pozycji w Waszych rowerach znajduje się siodło względem kierownicy (wyżej, równo...)? Pytam ponieważ ja mam siodło wyżej niż kierownica i zastanawiam się czy w moim porzypadku tak szerokie siodło jak Brooks zamontowane powyżej kierownicy nie będzie utrudniało jazdy? Widziałem też nowego Avatara Gel 155mm i zastanawiam się czy na tym siodle da radę bez pampersa śmigać. Krótko mówiąc mój dylemat to: posiadam rower o sportowej ramie z siodłem powyżej kierownicy, do którego pasowałby Avatar ale w tym przypadku musiałbym raczej śmigać w pampersie czego bym nie chciał. Do jazdy bez pampersa optymalny byłby Brooks Flyer ale obawiam się, że może być niewygodny w mojej pozyzcji. I weź tu dobrze kup? Wiem, że kręcę się wkółko w tym temacie ale może ktoś rzuci nowe światło na sprawę? Pomocy!!! A może głosowanie z uzasadnieniem? Którą wersję byście wybrali i dlaczego przy moich uwarunkowaniach?

Offline MaciekPaciek91

• Miasto: Bolesławiec
  • Na forum od: 02.03.2008
siodełka
« 22 Maj 2009, 16:13 »
Witam. Mam pytanko konkretnie w temacie Brooksa. Podpowiedzcie czy wybrać B17 http://www.rowerystylowe.pl/brooks-standart-p-2222.html czy może Flyera http://www.rowerystylowe.pl/brooks-flyer-czarne-p-1381.html
B17 wygląda bardziej "smart" i jest lżejsze (na czym mi zupełnie nie zależy), natomiast Flyer ma sprężyny. którego brać, bracia?
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Offline Mężczyzna robertrobert1

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.04.2009
siodełka
« 22 Maj 2009, 18:28 »
...

Offline Svolken

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 14.03.2009
siodełka
« 22 Maj 2009, 21:34 »
A ja po jednodniowym wybryku szybko wróciłem do B17. Robię na nim 100km i więcej i nienarzekam. Sprężyny jakoś mi się nie widzą, bo nie lubię wszelkich skrzypień i postękiwań ;)

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
siodełka
« 22 Maj 2009, 21:52 »
MaciekPaciek91, w UK Brooks Flyer kosztuje 45 funtow.
http://www.sjscycles.co.uk/category.asp?src=froogle&cat_id=775&pf_id=&jump=8&sfile=1=
będę w czerwcu w PL i to w dodatku koło Złotoryi ;-) więc .... :-)
mówisz i masz
pozdr
… why so serious ?

Offline MaciekPaciek91

• Miasto: Bolesławiec
  • Na forum od: 02.03.2008
siodełka
« 22 Maj 2009, 22:00 »
A dokładniej którego czerwca?? Bo planujemy wyjazd w okolicach 25
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum