Autor Wątek: W budowie - trekking na kołach 26"  (Przeczytany 7803 razy)

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
Odp: W budowie - trekking na kołach 26"
« 15 Paź 2014, 12:16 »
Tak, to są wg mnie pierwsze Sh PD-M737 a że rower wyposażony jest w grupę XT więc bedzie to rok 91 zaraz po wprowadzeniu spd do oferty

Offline Mężczyzna Medawc

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 02.12.2010
« 16 Paź 2014, 07:14 »
A co do roweru z postu Wilka, który przedstawia kanaryjskiego wielbłada o szyji żyrafy, to osoba dosiadająca takiego roweru ma chyba ze 2,10 m wzrostu i jakieś 3 rozmiary za mała ramę
Raczej nie przyjmuje do wiadomości, że jak chce się siedzieć wyprostowanym, to się zakłada kierownicę jaskółkę, a nie baranka :P

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
W czwartek do Krakowa dotarł mostek (wspólna przesyłka), ale byłem trochę chory i dopiero dziś miałem siłę odebrać.

Takiego kloca w życiu nie widziałem. Całe pół kilograma!! Do tego tulejka ;) Oczywiście po dobroci nie chciało przejść przez gięcie kierownicy. Próbowałem rozgiąć, ale twardy śrubokręt zginał się jak plastelina. Już prawie zrezygnowałem z zabawy, dopiero udało się z czekanem ;d

Rower wygląda jaszcze gorzej niż bym się spodziewał. Za to zdaje się, że geometria, mostek i kierownica idealnie do siebie pasują.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Qba

• Miasto:
  • Na forum od: 04.02.2014
« 19 Paź 2014, 19:27 »
Mógłbyś wrzucić jakieś zdjęcia całego roweru? Nie łatwiej było kupić mostek z otwieraną kapą, taki jak np ten

Kiepskie zdjęcie, ale jest.

Rower po zdjęciu nadmiarowej kierownicy błyskawicznie wyładniał (co nie znaczy, że wszystkim się spodoba ;))
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Mostek musiał być odpowiednio wysoki (ten ze zdjęcia nie spełnia tego warunku) i do tego długi. Alternatywne mostki do nabycia w dolarach.. aha, chyba też były na jedną śrubę ;)

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
« 20 Paź 2014, 01:51 »
Śliczny brzydal :-) Tylko błagam, zrób coś z tym przednim błotnikiem, bo mimo rozwiniętego turpizmu zapala mi się czerwona lampka jak go widzę :P

Nie masz problemu z sięganiem do klamek? Ja bym je może dał nieco niżej..

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
« 20 Paź 2014, 08:53 »
Tam jest napis "Fuji" a ja przeczytalem "Fail" - nowa nazwa dla roweru?:D

Gdyby rame poddać malowaniu na ciemny jednolity kolor... hmmm

W sumie rower nie jest teraz taki "tragiczny", tylko jednej rzeczy nie kumam w takiej konstrukcji, skoro chcesz mieć pozycję wyprostowaną, wysoki wznios mostka, to czemu bar endy i baranek? To jedno z drugim się wyklucza.
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Klamkę chyba dałem teraz minimalnie niżej - cały czas jest w okolicach optymalnej pozycji. Pewnie ta idealna znajdzie się podczas jazdy.

Co jest nie tak z błotnikiem? :P Zostawiłem takie jakie miał tata. Może wymienię, bo z tyłu jest za krótki.

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 20 Paź 2014, 09:20 »
Jest obrzydliwy?
Wracam do jeżdżenia.

Gdybym miał malować, to wybrałbym pomarańczowy i założył czarną owijkę ;) Będę jednak wykorzystywał oryginalne malowanie i dopasowywał do niego resztę elementów.

Kierownica nie ma zapewniać wysokiej pozycji, tylko taką przy, której nie będzie otb. Zaletą baranka jest wygodny (proste nadgarstki i łokcie) oraz pewny chwyt.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 20 Paź 2014, 10:17 »
Niżej?  :o
To ci panowie to już w ogóle porażka, prawda?

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
« 20 Paź 2014, 10:23 »

Boskie  ;D

Co jest nie tak z błotnikiem?

Wygląda jakbyś go wyciągnął spomiędzy samochodu a Waxmunda  :P

Kierownice Midge trzyma się głównie w dolnym chwycie, i to raczej "głębokim", a nie przy zagięciu. Z tego co wiem nie jeździ się w hoodach - ale nie próbowałem, może też się da?

Offline Mężczyzna LuQ

• Miasto: Sosnowiec / Pisarzowice
  • Na forum od: 01.01.2013
« 21 Paź 2014, 18:47 »
Tak to jest, jak szosowcy jeżdżą na za małych rowerach  ;)

« 21 Paź 2014, 22:59 »

Boskie  ;D
Lepsza byłaby jakaś polska nazwa. Szanujmy nasz język :P

Wygląda jakbyś go wyciągnął spomiędzy samochodu a Waxmunda  :P
Wszystkie takie są... Przykro mi, chyba w najlepszym wypadku zmienię na białe o podobnym kształcie.

Kierownice Midge trzyma się głównie w dolnym chwycie, i to raczej "głębokim", a nie przy zagięciu. Z tego co wiem nie jeździ się w hoodach - ale nie próbowałem, może też się da?
Rumburak666 próbował

Pewne rzeczy są nie do pogodzenia. Jeśli klamka jest duża, to w dolnym chwycie trudno sięgnąć. Jeśli jest krótka nie ma za co chwycić. W tej kierownicy gięcie nie ma kształtu u tylko jest bardziej trójkątne. Powoduje to, że albo klamka skierowana jest w dół, albo dolny chwyt nie jest ustawiony równolegle do ziemi.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum