Autor Wątek: Podrabiany Karbon? Czy warto?  (Przeczytany 1511 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: Podrabiany Karbon? Czy warto?
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 4 Paź 2015, 12:31 »
Owszem.
Nie mam jednak nic przeciwko zarabianiu ( na częściach zarabiają krocie wszyscy poza kupującymi )
no niby nic nie mam, poza tym, że wprowadzanie do obrotu podróbek jest nielegalne. Na użytek własny to co innego. To co zacytowałeś, gość przynajmniej jest na tyle uczciwy, że od razu pisze o podróbce.
Większość ch&jków z allegro wystawia te podróbki jako oryginały.
Np tutaj http://allegro.pl/zestaw-fsa-k-force-carbon-kierownica-mostek-sztyca-i5700143576.html

Na pewno karbonowy mostek to bezsens, bo można dostać lżejszy z aluminium. Kierownicę, jakby się uprzeć, też. W dodatku, nie na każdej kierownicy da się zamontować rogi, o lemondce zapomnij, o torbie na kierę też (ortlieb w instrukcji zakazuje).

W stosunku do sztyc takich prikazów nie ma. Używam, ale żeby coś to tłumiło - nie stwierdziłem.
« Ostatnia zmiana: 4 Paź 2015, 12:36 globalbus »

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 4 Paź 2015, 13:10 »
A zdarzają się na rynku już bezczelne podróbki, niestety. Rdzeń aluminiowy, powlekany włóknem karbonowym.
Dla mnie sprawa prosta, lepiej dobrej-średniej klasy aluminium niż "podrabiany" z włókna karbonowego.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 4 Paź 2015, 13:36 »
Dla mnie sprawa prosta, lepiej dobrej-średniej klasy aluminium niż "podrabiany" z włókna karbonowego.
na aliexpress karbon tańszy od aluminium ;) Wstawki z aluminium są, bardzo często. Właśnie na wzmocnieniach, mocowanie mostka, ewentualne inserty pod rogi. Żeby całość była aluminium pokrytym karbonem? To już dorabianie legend, bo to by było za drogie i za ciężkie ;)
Produkcja karbonu to naprawdę nie jest jakiś hi-tech i jest to duuuużo prostsze od obróbki metalu. Stąd takie parcie na to.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 4 Paź 2015, 14:43 »
Nie mam na myśli celowo wstawionych insertów, np w miejscach narażonych na ściskanie.
Nie jest to "legenda", ale jeżeli chcesz możesz tak uważać. Za drogie? Za ciężkie?
Nie, bo to powłoka coś na zasadzie grubszej kalkomanii. Mam kilka takich "pamiątek" pozostawionych przez klientów, mostek, koszyk na bidon i zacisk sztycy.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum