Autor Wątek: Kirgistan i Tadżykistan 2014 - relacja  (Przeczytany 2284 razy)

Offline Kobieta tereska

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 01.01.2014
Podpisy to podstawa - zwłaszcza dla osób, które nie były w danym miejscu. Wnoszą też element indywidualności, bez nich niewiele wiadomo ze zdjęcia.
A jak ktoś (Patrz: np. Jacek i Wiewióra) dorzuca jeszcze współrzędne gps danego zdjęcia, to już w ogóle wypas. dzięki temu wiedziałam dokładnie, gdzie chcę pojechać :)

Offline Mężczyzna anghan

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 18.11.2013
    • Kwestia Szlaku
No to się cieszę, że ma to sens. Może moje błędne przeświadczenie wzięło się stąd, że zapamiętałem jak takie galerie oglądają ludzie którzy w sumie wyjeżdżają na własną rękę. A podpisy przygotowuję także dla turystów / podróżników. Teraz to wymagania rosną ;)

W każdym razie podpisy tereski są dla mnie bardzo cenne. ja przeczytałem na przykład artykuł o Pamir Highway i od razu zacząłem szukać połączeń lotniczych ;) Tak mi się spodobało w Kirgistanie, że może warto wjechać znów do niego od południa ;)

A jak ktoś (Patrz: np. Jacek i Wiewióra) dorzuca jeszcze współrzędne gps danego zdjęcia, to już w ogóle wypas. dzięki temu wiedziałam dokładnie, gdzie chcę pojechać :)

No tak, teraz w społeczności wymagania rosną ;) Bez plików .gpx nie ma co wracać z wyjazdu :P

Offline Kobieta tereska

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 01.01.2014
Oj już nie przesadzaj z tymi wymaganiami ;-). Ja też nie miałam sprzętu z gps i niestety w ten sposób nikomu nie pomogę. Ale zawsze mogę słownie objaśnić i wskazać paluchem/myszką na mapie, gdzie dane zdjęcie było robione, przynajmniej póki sama pamiętam...
Dzięki Wszystkim za miłe słowa o moich wspomnieniach. Tadżykistan bardzo polecam, ale podejrzewam, że najtańsza droga do niego to wciąż pegasusem przez Bishkek. Można pomyśleć, żeby dolecieć samolotem do Osh, bo pegasus ma tanie połączenia krajowe wewnątrz Kirgistanu.

P.S. Aghan, a gdzie można znaleźć Twoje zdjęcia z Kirgistanu...?

Offline Ma_rysia

• eko groszek
  • Miasto: Golina
  • Na forum od: 05.04.2009
Tadżykistan bardzo polecam, ale podejrzewam, że najtańsza droga do niego to wciąż pegasusem przez Bishkek. Można pomyśleć, żeby dolecieć samolotem do Osh, bo pegasus ma tanie połączenia krajowe wewnątrz Kirgistanu.

Ważny też jest czas, jakim się dysponuje. Opcja z lotem do Osh jest ok, to tak na przyszlośc, jakby co  ;)

Offline Mężczyzna anghan

• Kwestia Szlaku

To jest bardzo dobre pytanie, ale odpowiedź sprawia mi trudności. Mnie zawsze wybór i obróbka fotografii zajmuje sporo czasu i mam nadzieję, że do końca listopada w tym roku skończę :P (rok temu to był styczeń...)

Na wyjeździe mieliśmy dwa aparaty, a w domu jeden komputer. Trzeba się wspólnie zmotywować i stworzyć w ramach wewnętrznej rywalizacji jeden album, który przedstawi nasz wyjazd ;)

W każdym razie na pewno dam znać jak już się pojawi. Niedawno wrzuciłem tutaj relacja z naszego "treningu" na Sycylii w maju.

Można pomyśleć, żeby dolecieć samolotem do Osh, bo pegasus ma tanie połączenia krajowe wewnątrz Kirgistanu.

Zdecydowanie muszę rozważyć tą opcję.

Offline Mężczyzna anghan

• Kwestia Szlaku

Nareszcie pochwaliłem się nimi na forum - http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=13707.msg254856#msg254856

:D

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum