Autor Wątek: Ubiór jesienno-wiosenny  (Przeczytany 5989 razy)

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
Odp: Ubiór jesienno-wiosenny
« 16 Paź 2014, 19:24 »
Rozmiary wychodzą bardzo małe bo to marka chińska.
Nic nie pisze czy szwy klejone?
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 17 Paź 2014, 18:59 »
Worek, bardzo mi się podoba. Cały czas miałam w głowie pomarańczową lub zieloną, ale ta biała jest genialna. Jak działa przedłużenie na plecy? Jest na tyle długie żeby nie zgarniać nim siodełka przy zsiadaniu?
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 19 Paź 2014, 20:11 »
/.../ Cały czas miałam w głowie /.../

hindiana:

http://www.endurasport.com/products/browse/?enduseid=13

np. Endura Luminite
Endura FS260-Pro Adrenaline Race Cape

lub

http://www.fahrrad.de/bekleidung/radjacken/regenjacken/vaude.html

lub

...

Czuwaj! (Be prepared!)

tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 19 Paź 2014, 22:33 »
Nie posiadam tej kurtki. Widziałem ją na żywo, ale dokładnie nie zbadałem. Trzeba się posiłkować zdjęciami. Ewentualnie mógłbym podjechać do sklepu i na życzenie coś sprawdzić - nie wiem tylko kiedy, bo teraz mało wychodzę z domu.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Kobieta hindiana

« 19 Paź 2014, 23:06 »
Ewentualnie mógłbym podjechać do sklepu i na życzenie coś sprawdzić
Ale jesteś miły gość :)
łatośłętko, nigdy nie dawaj kobiecie tak dużego wyboru kolorów, bo nie będzie umiała wybrać i cały wieczór zepsuty   :lol:
www.plscout.com

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 19 Paź 2014, 23:33 »
łatośłętko, nigdy nie dawaj kobiecie tak dużego wyboru kolorów, bo nie będzie umiała wybrać i cały wieczór zepsuty   :lol:

To nie wybieracie  pod kolor do  torebki, czy bucików?
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Kobieta hindiana

« 19 Paź 2014, 23:38 »
Hangslopke, kurtkę przeciwdeszczową pod kolor torebki? Chyba tej na kierownicę ;D "Buciki" na rower mam z Decathlonu, trekkingowe, nie dedykowane, w kolorze szaroburym. Ładne, ale nie ma co pod to dobierać kurtki, bo na pewno nie będzie przyciągać uwagi kierowców.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 19 Paź 2014, 23:39 »
To nie wybieracie  pod kolor do  torebki, czy bucików?
To myślisz, że buciki i torebki mają w jednym kolorze? Pozostają jeszcze ramy, sakwy spodnie, itd.. itp. ;)

« 29 Paź 2014, 16:42 »
Oglądałem dziś Sobike Amazon II. Okazuje się, że są dwie wersje. Nowsza, droższa o 10 zł, ma wiele ulepszeń: wentylacja pod pachami, wydłużane plecy (przypinane wewnątrz na napy), kaptur z daszkiem. Szwy nie są klejone, nie wiem na ile to szkodzi. Materiał to taki dziwny nylon lekko powlekany silikonem.

Rozmiarówka jak to Sobike.. na mnie zdaje się, że ok było XXL.

http://www.aliexpress.com/item/2014-New-Arrival-SOBIKE-Cycling-Bike-Bicycle-Riding-Pro-Rain-Coat-Amazon-II-S-XXXL/2054419448.html
http://sporto.com.pl/p/68/4368/sobike-amazon-ii-kurtka-rowerowa-przeciwdeszczowa-przeciwdeszczowe-kurtki-odziez-kolarstwo.html
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

• Jestem, jaki jestem...
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

• Jestem, jaki jestem...
« 5 Lis 2014, 11:17 »
FIRST to Fight zakupy poczynione?
Odzież sprawdzona w terenie? Pochwal się trochę. :)

Offline Mężczyzna Psotnik

• Miasto: Niestety W-wa
  • Na forum od: 10.07.2012
« 5 Lis 2014, 11:48 »
Zakupy poczynione.
Niestety jeszcze niesprawdzone.

W nocy przed wyjazdem dotarła do nas wiadomość o śmierci jednego z członków rodziny.
Gorącą herbatę z termosu przyszło więc wypić na śniadanie w domu. Na Wszystkich Świętych nigdzie się nie wypuszczaliśmy.

Dzieciak ma najbliższy poniedziałek wolny od szkoły, więc może uda się zaliczyć jakąś czterodniówkę.
Na razie z kierunkiem wypadu czekamy na piątek, aby dane o pogodzie były jak najbardziej wiarygodne.

Odpłynąłem stąd bez żalu od tego wersalu bo czuję ten luz.

« 7 Sty 2015, 19:45 »
Mocno podobne do tego:
http://www.aliexpress.com/item/NEW-Waterproof-Windproof-Castelli-2014-Cycling-dust-coat-bike-jecket-jersey-Bicycle-raincoat-windbreak-Raincoat-HQ/1847321140.html
Właśnie dziś do mnie przyszła. Co do napisów Castelli należy raczej zachować sceptycyzm. Tym razem przesyłka trwała dłużej, bo mniej więcej trzy tygodnie. Koszt - ~18 USD.

Przesyłka w w folii, a sama kurtka elegancko zapakowana w gustowny worek strunowy. Wyciągam i przyglądam się. Materiał przypomina folię do pakowania delikatnych przedmiotów do wysyłki - ta taka biaława. Pełni obaw poczyniłem testy wytrzymałościowe - wszystko wskazywało na to, że pod mocniejszym naciskiem palec powędruje na drugą stronę materiału. A tu spore zaskoczenie, materiał jest elastyczny i całkiem wytrzymały ;) Zgodnie z rozmiarówką z allegro (są sprzedawana identyczne po 150 zł) wybrałem rozmiar XL, na osobę o wzroście przeciętnego poborowego mającego przy tym prawidłową wagę jest w sam raz. Nawet na dla mnie rękawy ma wyraźny zapas długości, jest dosyć obszerna. Krój elegancki - można się pochylić, nic się nie naciąga i nie blokuje ruchów. Btwin miał z tym czasem problem.. Waga testowanego egzemplarza 184 g - oryginał bez kaptura i tylnej kieszonki 100 g - całkiem przyzwoicie, gramaturę materiału można oszacować na 75.

(Kliknij, by pokazać/ukryć)

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 25 Lut 2015, 10:53 »
W obecności (nie)zależnego świadka, przeprowadziłam testy nowej kurtki:
Najpierw stan rozprężony, kurtka złożona

Potem wpakowałam z 'pomocą' asystenta do worka...

jak widać pełna kontrola czy nie oszukuję... a poniżej czerwona krecha dokąd jest kurtka bo folii nie zagięłam

A na koniec jeszcze skompresowałam metodą ścisku

Asystent potwierdził prawidłowość wykonania testu, choć ocenił go jako mało profesjonalny.

P.S.
Przepraszam za kryptoreklamę :( i zdjęcia z mydelniczki...

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 25 Lut 2015, 10:57 »
Czym robiłaś zdjęcia? ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy