Autor Wątek: Poza Europę zimą?  (Przeczytany 628 razy)

Offline Mężczyzna deerrr

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 11.12.2012
Poza Europę zimą?
« 21 Paź 2014, 14:57 »
Witam,

Przyszedł smak aby popodróżować, gdy u Nas będzie śnieg za oknem leżał :)
Czy macie jakieś ciekawe propozycje/pomysły na 3 tygodnie zimą. Myślimy o wyjeździe grudzień-styczeń-luty.
Zależało by nam na takich przybliżonych parametrach kraju:
- kraj w którym będzie powyżej 20 st. C (najlepiej bez upałów);
- za dużo nie pada;
- będzie to kraj lub jego część gdzie będzie w miarę płasko. Nie jesteśmy amatorami ostrych podjazdów;
- będzie możliwy transport samolotem w rozsądnej cenie (tanie linie, kierunki i nadanie rowerów)
- kraj w którym "nie rozjeżdża" się do rowerzystów :)

Maroko, Egipt, Tajlandia, Kambodża, Laos i Wietnam odpada - tam już byliśmy :)

Będziemy wdzięczni za sugestie.
Pozdrawiamy
Tomek i Ewa

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
Odp: Poza Europę zimą?
« 21 Paź 2014, 18:59 »
Kanary mi na myśl przychodzą..ale tam płasko nie jest :)
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Ma_rysia

• eko groszek
  • Miasto: Golina
  • Na forum od: 05.04.2009
« 21 Paź 2014, 19:03 »
Kanary mi na myśl przychodzą..

Też myślałam o Kanarach, ale to chyba jeszcze Europa?  ;)

Offline Bartek

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 15.11.2010
« 21 Paź 2014, 21:12 »
W zeszłym roku w grudniu byłem na Kubie rowerem. Spełnia wszystkie wasze wymagania poza ceną dolotu - ale to już kwestia indywidualna co kto uważa za "rozsądną cenę" biletu :)

W skrócie: było ciepło, przez trzy tygodnie padało przez dwa dni (ale bardzo intensywnie), było płasko poza rejonem Vinales i podjazdu pod Topes, ale sporo zależy gdzie byście chcieli jeździć bo i górki na Kubie można znaleźć), a jak cię jakieś auto mijało w odległości mniejszej niż dwa metry to od razu było wiadomo że to turysta i auto z wypożyczalni (co łatwo poznać po kolorze tablicy).
Tylko cena biletu niska nie jest :(
Najwspanialsza mądrość – to poznanie samego siebie.

Offline Mężczyzna deerrr

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 11.12.2012
« 23 Paź 2014, 00:43 »
W zeszłym roku w grudniu byłem na Kubie rowerem. Spełnia wszystkie wasze wymagania poza ceną dolotu - ale to już kwestia indywidualna co kto uważa za "rozsądną cenę" biletu :)
...
Tylko cena biletu niska nie jest :(

Super pomysł. Dzięki. Faktycznie - idealnie
Czy zamieszczałeś gdzieś jakąś swoja relację, opisy, porady? Szukałem po forum i tylko znalazłem post Janka, ale tam nie ma za dużo szczegółów.

Najbardziej mnie interesuje ta "boląca" kwestia przelotu. Sprawdzałem ceny na zimę i OMG. Pewnie już to przerabialiście. Jaką linia było najtaniej (człek + rower)?

Offline Bartek

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 15.11.2010
« 24 Paź 2014, 00:26 »
Nie pisałem żadnej relacji, nawet zdjęć nigdzie nie wrzuciłem po tym, jak się na picasę obraziłem.

Leciałem Air France z Warszawy do Hawany z przesiadką w Paryżu. Bilet kosztował niecałe 3,1k zł, do tego za rower zapłaciłem 100 EUR w Warszawie i 100 USD w Hawanie. Bilet kupowałem jakoś w połowie października na wylot końcem listopada i wówczas była to najlepsza oferta.

Janek leciał bez roweru bezpośrednio z Berlina do Varadero. Zapłacił za bilet trochę mniej ode mnie, ale kupował go znacznie wcześniej.

Jak masz jakieś pytania to wal śmiało, postaram się pomóc w miarę możliwości.
Najwspanialsza mądrość – to poznanie samego siebie.

Offline Mężczyzna lempi

• Łukasz
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 08.06.2009
« 24 Paź 2014, 13:46 »
Z tanim biletem na Kubę będzie ciężko. Od kilku miesięcy polowałem na taki i nie udało się, żadnej promocji nie było w tamtym kierunku.
Najniższa cena jaką widziałem to Aeroflot, Wawa-Moskwa-Hawana, 2500zł. Nie wiem jak u nich polityka rowerowa. Nie zdecydowałem się bo to i tak za drogo jak dla mnie. Względy ideologiczne też odegrały swoją rolę ;)

Może spróbujcie Indie? Albo Sri Lankę? Bilety ostatnio w tamte rejony grubo poniżej 2000zł można było złapać.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum