[...] ale tu są świetnie opracowane Karpaty. https://rugala.pl/c/wieze-widokowe-polskie-gory-karpaty/
Ja mam je w pliku gdb.
Okay, ale czy gdzieś to udostępniasz?
Trzy tajemnicze zgony w powiecie brzeskim (bap) 2023-09-25Trzy tajemnicze zgony w powiecie brzeskimJak informują czytelnicy portalu, mieszkańcy Maszkienice gm. Dębno, są w szoku. W minioną sobotę odbył się tam pogrzeb 41 letniego mieszkańca tej miejscowości, który kilka dni wcześniej popełnił samobójstwo. Kilka godzin po pogrzebie, jego 37-letni brat, zakończył swój żywot, skacząc z wieży widokowej "Bogusza" na Bocheńcu. Oficjalne otwarcie wieży przewidziane jest na dzień 14 października.Niektórzy czytelnicy wiążą te dwie śmierci z niewyjaśnioną śmiercią 48-letniego mieszkańca Bielczy.W wyjaśnienie wszystkich okoliczności tych wydarzeń zaangażowana jest prokuratura.
Informujemy, iż z dniem 27 września 2023 r. nastąpiły istotne zmiany w dostępności niektórych fragmentów ścieżek edukacyjnych w BbPN:Zamknięty został fragment ścieżki edukacyjnej Góra Skobla - odcinek od wieży widokowej do drogi asfaltowej prowadzącej w stronę „starego mostu”.Zamknięta została wieża widokowa "Osowiec-fosa"- znajdująca się przy drodze asfaltowej prowadzącej do ,,starego mostu".Zlikwidowany został fragment drewnianej kładki (pomostu widokowego) na ścieżce edukacyjnej "Czerwone Bagno"- na odcinku Trzecia Grzęda.Powyższa decyzja podyktowana jest złym stanem technicznym drewnianej infrastruktury oraz troską o bezpieczeństwo odwiedzających.Przepraszamy za wszelkie niedogodności.
Dodatkową atrakcją jest dolny, wydeskowany już podest - niski, bo trzy i pół metra nad ziemią, wybudowany z myślą o dzieciach i osobach, które borykają się z lękiem wysokości - dodaje wójt.
Ale na Brzance też jest dojazd samochodem i dużo parek przyjeżdża
nocne kadry, wraz z wieżą na Wzgórzu Gedymina
Zmyśliłem to sobie albo utworzyłem fałszywe wspomnienie? Wieża na dole ma bramkę, ale z tego co czytam, służy ona tylko do automatycznej kontroli ilości osób (max 80).