Ćwierć miliona obrotu na wieży widokowej w dwa miesiące, a oni ... skracają o niemal połowę godziny otwarcia. Zdusić, zdławić w zalążku ewentualny zysk...https://walbrzych.dlawas.info/wiadomosci/walbrzych-park-sobieskiego-zmiany-na-wiezy-czy-dobrze-zarabia-foto/cid,40999,aNa forach nazywają to WYGASZANIEM POPYTU.
No przecież napisali, że 'projekt' ma zarobić na jakieś przyszłe inwestycje i iluminacje. W wakacje ludzi sporo. Po wakacjach już tak nie będzie a pani na bramce trzeba zapłacić. Ja bym się nie zdziwił jakby całkowicie zamknęli do kolejnych wakacji.
W dniu 20 sierpnia 2024 r. rozpoczęły się roboty budowlane związane z rozbiórką i budową wieży widokowej w O.O. Rowy wraz z przebudową istniejącej drogi gruntowej (dojazd do wieży) oraz remontem dojścia do wieży.Prace będą prowadzone do 27.12.2024 r.
Byliśmy na tej wieży w tym roku, pod koniec lipca. Zbliżał się zachód słońca, które ładnie oświetlało górę Rowokół oraz okoliczne trzcinowiska.Ps. Poza samą wieżą, mogliby także postawić nowy pomost, przed nią. Obecny ma wybrakowane deski przez co nie łatwo było tam podjechać z osakwionymi rowerami, szczególnie dzieciakom, które mają mniejsze koła.
Nie wiem czy już była na forum - Boża Wola, G. Krzemycza, Pasmo Przedborsko-Małogoskie:
Zgłosiłem rozkręcone kontry na śrubunku na wieży w Wolinie