Autor Wątek: Sakwa górna Sport Arsenal EXPEDICE 313  (Przeczytany 4251 razy)

Offline RoweR

• Miasto: Dąbrowa Górnicza/Krk
  • Na forum od: 28.03.2008
Sakwa górna Sport Arsenal EXPEDICE 313
« 5 Cze 2009, 15:42 »
[Seria EXPEDICE] ART. 313 Wodoszczelna sakwa górna na bagażnik (przekształcana w plecak)

Test

Test będzie się składał z 2 części:
1. Ogólny opis produktu.
Pierwsze wrażenia po otrzymaniu sakw i krótkiej przejażdżce.
2. Test właściwy.
Opis produktu po miesiącu używania na Islandii. Po wyprawie przedstawię wszystkie plusy i minusy sakw, których nie sposób wyłapać podczas pierwszej, opisowej części testu.

Testowane produkty otrzymaliśmy w ramach częściowego sponsoringu firmy Aplinbike, dystrybutora sakw Sport Arsenal.

O firmie
Sport Arsenal, to Czeska firma produkująca sakwy i bagażniki od 17 lat, niestety słabo znana w Polsce. Od niedawna dystrybutorem w naszym kraju jest firma Alpinbike, z której właścicielem miałem okazje się spotkać.
Produkty Sport Arsenal dzielą się na 3 klasy:

LRC (seria najtańsza, rekreacyjna)
   SNC (sakwy do zaawansowanej turystyki rowerowej)
   EXPEDICE (najwyższa grupa, 100% wodoszczelne sakwy wyprawowe)

O sakwie
Bardzo ciekawym produktem firmy Sport Arsenal jest sakwa górna na bagażnik o pojemności 22 litrów, którą można szybko przekształcić w plecak. Podobnie jak inne rzeczy z serii EXPEDICE materiał to PAD oraz PVC, zgrzewany na szwach, wodoszczelność osiągamy poprzez zrolowanie. Do bagażnika przypinamy ją za pomocą pasków znajdujących się w zestawie. Jednak większość osób zastanawia się, jaki jest plecak z   tej sakwy. Szelki są szerokie i wygodne, można je w każdej chwili odpiąć lub schować do przegrody i zamknąć zamkiem błyskawicznym.  Wygodę w noszeniu  na placach zapewnia wyściółka.

Podsumowanie
Idealne rozwiązanie jeśli nie możemy pomieścić wszystkich rzeczy w sakwach. Dodatkowym atutem jest możliwość przekształcenia w naprawdę wygodny plecak. W każdej chwili możemy zostawić rower w bezpiecznym miejscu i wejść na górski szlak zabierając ze sobą najpotrzebniejsze rzeczy, które nawet po największej ulewie będą suche.

Cena: 119,90 zł

Strona dystrybutra

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 5 Cze 2009, 15:55 »
hmmm, jak się taką sakwę przyczepia do bagażnika ? napisałeś, że za pomocą pasków... coś tego nie widzę za bardzo...
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline RoweR

« 5 Cze 2009, 15:59 »
Paski są na pierwszym zdjęciu od góry. Tylko się troszkę zlały z sakwą, jak się przyjrzysz  to zobaczysz :P

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 5 Cze 2009, 17:01 »
tzn widzę je, tylko nie wiem zbytnio jak się je przyczepia do bagażnika  :mrgreen:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna szkodnik

• Miasto: Bełchatów\ Wrocław\ Warszawa
  • Na forum od: 12.05.2007
« 5 Cze 2009, 19:24 »
No bez jaj.. przecie wór sie ekspanderami "przyczepia" :P
"Raz do roku pojedź w miejsce w którym jeszcze nie byłeś.
Bądź dobry dla Matki Ziemi.
Dziel się swoją wiedzą."

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Cytat: "RoweR"
. Od niedawna dystrybutorem w naszym kraju jest firma Alpinbike, z której właścicielem miałem okazje się spotkać.

Czy Ty lub ktoś z Twoich bliskich, znajomych jest w jakiś sposób powiązany z firmą Alpinbike lub Sport Arsenal, w szczególności kapitałowo. Czy firmy te udzieliły lub zamierzają udzielić Tobie jakichś zniżek, upustów itp.?
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Kobieta anja

• Miasto: Żory / Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2009
    • http://picasaweb.google.pl/ania.jaskulska
Cytat: "arkadoo"
Cytat: "RoweR"
. Od niedawna dystrybutorem w naszym kraju jest firma Alpinbike, z której właścicielem miałem okazje się spotkać.

Czy Ty lub ktoś z Twoich bliskich, znajomych jest w jakiś sposób powiązany z firmą Alpinbike lub Sport Arsenal, w szczególności kapitałowo. Czy firmy te udzieliły lub zamierzają udzielić Tobie jakichś zniżek, upustów itp.?

wystarczy spojrzeć tutaj:  http://www.georower.comuv.com/index-3.html
;)

Offline Mężczyzna szkodnik

• Miasto: Bełchatów\ Wrocław\ Warszawa
  • Na forum od: 12.05.2007
« 6 Cze 2009, 10:55 »
No nie róbcie scen   :lol:

Ja wierzę że RoweR będzie (wmiare) obiektywny ;)
A nawet jak nie.. to co mi tam.. testy zawsze się z pewnym dystansem czyta :P
"Raz do roku pojedź w miejsce w którym jeszcze nie byłeś.
Bądź dobry dla Matki Ziemi.
Dziel się swoją wiedzą."

« 6 Cze 2009, 17:08 »
Fajnie, że wrzuca opisy, ale w takiej sytuacji należy w teście na początku nadmienić, że Alpinbike jest sponsorem itp. Co by nie było żadnych wątpliwości, co do obiektywności.

Offline RoweR

« 6 Cze 2009, 22:29 »
Wiedziałem, że pojawią się głosy że test jest zrobiony żeby w jakiś sposób wypromować firmę, zachwalać produkty w zamian za sponsoring wyprawy na Islandię. Czuję się związany z tym forum, tym bardziej, że znam większość użytkowników ze zlotu i że jest to jedyne forum na jakim się udzielam. Nie czuł bym się "fair" zachwalając produkt który tak na prawdę jest totalną klapą. Rozumiem podejrzenia wtedy gdybym zalogował się na tym forum i pierwszym postem byłby taki test.
Test podzieliłem specjalnie na 2 części. Pierwsza to opis, czyli ogólne wrażenia. Piszę swoje spostrzeżenia i wyrażam własną opinię. Druga część testu będzie opisywała jak zachowywały się sakwy podczas wyprawy. I wtedy będzie to prawdziwy test który wyłoni wszystkie plusy i minusy tych produktów.
Jako że jestem jedną z pierwszych osób które mają te sakwy, postanowiłem zrobić taki "opiso-test". Pewne kwestią czasu byłoby pojawienie się postów o to czy ktoś takie sakwy ma, czy poleca itp. Choć w sumie już atlochowski pytał o torbę na kierownicę.

Jeśli chodzi o wiarygodność testu, wystarczy porównać mój test torby na kierownicę i autorstwa atlochowski'ego. W którym dochodzimy do tego samego wniosku.

Jeśli uważacie, że należy usunąć moje wszystkie testy produktów Sport Arsenal mogę to zrobić w każdej chwili, lub niech to zrobią moderatorzy. Chyba tyle ode mnie ;)

« 6 Cze 2009, 23:01 »
Ja nie widzę problemu w tym, że testuje się sprzęt który dostało się ze zniżką lub za darmo od firm. Sam kilka razy tak robiłem. Istotne jest żeby o tym wspomnieć w tymże teście/opisie.

Dla mnie jest to pozytywne promowanie firmy, gdyż na rynku nei jest ich zbyt wiele. W zasadzie prawie żadnej poza Crosso i Ortliebem.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 7 Cze 2009, 09:22 »
Istotne jest to co napisał arkadoo, żeby grać w otwarte karty. Nie możemy przecież zabronić na forum tego typu akcji, bo sobie sami wbijemy nóż w plecy.
Wszyscy, lub w dużej większości jesteśmy tu zainteresowani opiniami o sprzęcie, który kupujemy nieraz za ciężkie pieniądze. Forum ma właśnie służyć między innymi
wymianie takiej opinii. Co innego opinia uczestnika forum (RoweR na przykład), a co
innego reklama producenta, czy sprzedawcy. :idea:

Offline RoweR

« 7 Cze 2009, 14:47 »
Mój błąd, mogłem napisać o tym sponsoringu od razu. Nie zrobiłem tego specjalnie a tym bardziej nie chciałem ukrywać tego faktu, bo w każdej chwili można wejść na stronę wyprawy i zajrzeć do działu "sponsorzy". Przy kolejnych testach już o tym nie zapomnę ;)

Oczywiście przy każdym teście umieściłem stosowną informację  :)

Cytat: "Michał Wolff"

Dwa razy to samo poleciało :twisted:

Poprawione ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum