Do wkręcanych misek musisz mieć klucz, aby nie niszcząc misek je wkręcić.A do press fit potrzebujesz dwie duże podkładki, nakrętki oraz długą śrubę lub pręt nagwintowany. Czyli przy odrobinie zdolności manualnych, chcąc można wprasować miski samemu nie mając przyrządu. A bez klucza do wkręcanych nie zrobisz nic. Dla mnie jest to jakaś zaleta.
Do wkręcanych misek musisz mieć klucz, aby nie niszcząc misek je wkręcić.A do press fit potrzebujesz dwie duże podkładki, nakrętki oraz długą śrubę lub pręt nagwintowany. Czyli przy odrobinie zdolności manualnych, chcąc można wprasować miski samemu nie mając przyrządu. A bez klucza do wkręcanych nie zrobisz nic. Dla mnie jest to jakaś zaleta.Trwałość obu będzie podobna ze względu na konstrukcję.Wkręcanie i wprasowywanie misek w ramę niesie podobne niebezpieczeństwa uszkodzeń mufy suportowej.
W przypadku wkręcanych misek używasz jednego klucza który niektórym służy również jako klucz do tarcz CL.
Klucz od nakrętki kasety CL i tarczy CL to jedno narzędzie.
A tajemny przyrząd wygląda tak:
Klucz od wkręcania suportu nie pasuje do nakrętki Centerlock. Klucz od nakrętki kasety CL i tarczy CL to jedno narzędzie.
Pytanie podstawowe - wymieniałeś takie suporty press-fit, czy teoretyzujesz?Bo ja też czytałem niejedną instrukcję np. na temat wymiany łożysk maszynowych z bębenka, też było fajnie i łatwo, tylko praktyka jest już zupełnie inna, potrzeba wprawy mechanika żeby to zrobić
Cytat: blondas w Dzisiaj o 15:29 W przypadku wkręcanych misek używasz jednego klucza który niektórym służy również jako klucz do tarcz CL.Klucz od wkręcania suportu nie pasuje do nakrętki Centerlock. Klucz od nakrętki kasety CL i tarczy CL to jedno narzędzie.
A masz go w domu? Plus prasę do misek? Ile dałeś?
Pozostało mi tylko jazda rozdziewiczająca