daje mi się że przewodnictwo cieplne tytanu jest marne
Czy tytan po kilkunastu razach w ogniu pęka?Czy będzie się w nim przypalało, także przez nierównomierne rozłożenie ognia?
Cytat: EasyRider w Dzisiaj o 11:38Aluminium odpada - szkodliwe.Udowodnij
Z tytanem jest ponoć tak, że przewodzi nieźle, ale tylko tam gdzie dostaje ciepło. Stąd też po wlaniu wrzątku do tytanowego kubka czasem można chwycić go za rant. Fajnie jakby ktoś kompetentny te informacje potwierdził.
Ciekawe jak się skrobie spaleniznę z "tytanowych" naczyń? To w sumie jest ciekawe zagadnienie bo ja spotkałem się z tytanem wykorzystywanym jak bozia przykazała czyli tylko do gotowania wody do liofów.
Tytan: kupienie dużych naczyń tytanowych dobrej jakości jest bardzo trudne. Na rynku dominują kubki i miski do ryżu. Jeśli chcesz na tym gotować w ogniu to dolicz sobie jeszcze wagę dziwki. Ciekawe jak się skrobie spaleniznę z "tytanowych" naczyń? To w sumie jest ciekawe zagadnienie bo ja spotkałem się z tytanem wykorzystywanym jak bozia przykazała czyli tylko do gotowania wody do liofów.
Chyba, że ktoś szuka 2 litrowych garnków - wtedy zaczynają się schody.
Cytat: Dusza w 4 Cze 2015, 11:05Chyba, że ktoś szuka 2 litrowych garnków - wtedy zaczynają się schody.No przecież o tym napisałem.
Cytat: LeśnyDziad w 4 Cze 2015, 13:17Cytat: Dusza w 4 Cze 2015, 11:05Chyba, że ktoś szuka 2 litrowych garnków - wtedy zaczynają się schody.No przecież o tym napisałem.dla chcącego nic trudnego http://www.highmobilitygear.com/toaks-titanium-2000ml-pot-with-bail-handle-c2x15933249