Autor Wątek: Zimowa Norwegia, luty lub marzec  (Przeczytany 630 razy)

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Zimowa Norwegia, luty lub marzec
« 17 Lis 2014, 22:05 »
Szanse pewnie małe, ale gdyby znalazł się ktoś chętny, zapraszam na krótki wypad do Norwegii zimą. Najlepiej na przełomie lutego i marca, by było więcej słońca. Trasa i długość pobytu do ustalenia, najchętniej na 2 tygodnie w okolice Tromso. Nordkapp opcjonalny :) - myślę że dużo ciekawych tras by się znalazło, na przykład do parku narodowego Sarek w Szewcji.

Noclegi w większości pod namiotem, ewentualnie co 5-7 dni można poszukać czegoś pod dachem, by się podsuszyć. Dystanse raczej niewielkie, w górach nie przewiduję więcej niż 50-70km dziennie, mimo że kondycję mam raczej niezłą.

Niezbędne jakieś doświadczenie w zimowych biwakach, potrzeba też sporo różnego sprzętu: opony z kolcami, zimowy śpiwór, obuwie, kurtka puchowa, etc. Jakby co mogę pomóc w doborze, lub w miarę możliwości pożyczyć. Temperatury jakich można się spodziewać to lekki mróz jeśli trzymać się wybrzeża, lub bardzo niskie, do -30 jeśli wjechać w głąb lądu.

Offline Mężczyzna anghan

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 18.11.2013
    • Kwestia Szlaku
Odp: Zimowa Norwegia, luty lub marzec
« 18 Lis 2014, 09:03 »
Świetny, pomysł. Mam nadzieję, że kogoś znajdziesz lub odbędziesz tam wspaniała podróż. Mnie też się marzy taki wyjazd i mam nadzieję, że jeszcze do niego dojrzeję ;)

Offline tater

• Miasto: Jura Krakowsko - Częstochowska
  • Na forum od: 13.09.2009
Odp: Zimowa Norwegia, luty lub marzec
« 19 Lis 2014, 00:29 »
Witam,
Od jakiegoś czasu chodził mi taki pomysł, aby wybrać się w tamten zakątek zimową porą. Początkowo myślałem o przełomie grudzień/styczeń, ale i w lutym też można zorze zaobserwować. Wstępnie pisałbym się na taki wypad, jeśli nie przeszkadza Ci mój wiek 57 to o  szczegółach wyjazdu można porozmawiać na pw. Sprzęt potrzebny na taki wyjazd posiadam, również jakieś tam doświadczenie w zimowym biwakowaniu posiadam. 
Marek

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum