Autor Wątek: Palnik  (Przeczytany 74766 razy)

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Odp: Palnik
« 20 Mar 2014, 23:48 »
No to Gravity z butelką jedzie do mnie. Mało w necie info o tym palniku ogólnie...

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
« 20 Mar 2014, 23:55 »
Łukasz Supergan chyba używa... Więc recenzja gdzieś musi być ;)

Offline Mężczyzna rafalb

• Wciąż w drodze...
« 21 Mar 2014, 10:23 »
No używa, ale tylko na gazie z tego co się orientuję. Nawet z dzisiejszego wpisu tak mogę wywnioskować...

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 21 Mar 2014, 13:08 »
Też zamówiłem w tym sklepie parę rzeczy - takich promocji nie można nie wykorzystać  ;D Ale chyba ta promocja trochę ich przerosła, bo się nie wyrabiają z przyjmowaniem i wysyłaniem zamówień ...

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna ambi

• Miasto: Brwinów
  • Na forum od: 21.02.2010
« 21 Mar 2014, 13:45 »
Ja też zrobiłem spore zamówienie;) Wielkie dzięki za info!

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna siendziaty

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 04.02.2014
« 21 Mar 2014, 18:18 »
Ale chyba ta promocja trochę ich przerosła, bo się nie wyrabiają z przyjmowaniem i wysyłaniem zamówień ...

Czy ja wiem, wczoraj zamówiłem (potem odpowiedzieli szybko na e-mail z pytaniem), dziś rano wpłaciłem, a przed chwilą dostałem maila, że status zmieniono na "wysłane". Zobaczymy początkiem tygodnia :)

Offline Mężczyzna rafalb

• Wciąż w drodze...
« 21 Mar 2014, 19:21 »
No to Gravity z butelką jedzie do mnie. Mało w necie info o tym palniku ogólnie...

Przechodzisz na ciężką stronę Mocy?  ;)
Chociaż ja jechałem w stylu ultralight na Transalpie i z materacem i kuchenką benzynową, ale też i 2-3 kg więcej mi przez te luksusy wyszło. Ale zalety benzynówki są ogromne, tanie i wszędzie dostępne paliwo, możliwość transportu samolotem (z gazem są spore problemy), więc niwelują jej minusy (sporo gorsze rozpalanie, ryzykowne pod namiotem, upierdliwe w czyszczeniu itd)

Nie ma tak dobrze. Jak ktoś chce być pro to musi się tego trzymać choćby nie wiem co. :P
A serio to kupiłem bo aż szkoda było nie skorzystać to raz. A dwa to głównie z myślą o starcie samolotowym, gdzie nie będę mógł zabrać kartuszy. :)

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
« 21 Mar 2014, 21:08 »
Czy ktoś mi benzynowo-kuchenkowemu laikowi może wytłumaczyć co muszę kupić, żebym mógł spokojnie grzać rowerowe obiadki na benzynie?

Rozumiem, że jak kupię zestaw Primus Gravity II MF za te przeszło 3 stówy oraz butelkę to będzie komplet. Czy coś jeszcze trzeba? A co np z Primus Gravity EF? Jest prawie 200zł tańsza, przeznaczona do gazu oraz wraz z opcjonalną przyłączką do benzyny. Pompki, która jest w opisie poprzedniej kuchenki nie widzę, więc rozumiem, że żeby działała na benzynę, to trzeba dokupić tę przyłączkę, tak? Nie widzę nic takiego w sklepie, więc rozumiem, że to i tak nie ma sensu?

FIRST to Fight jak wnioskuję z recenzji miałeś do czynienia i z Primusem i z Providusem. Warto twoim zdaniem dopłacić przeszło stówę do Primusa czy wystarczy ten drugi? Z tego co czytam to go chwalisz. Czemu Primusy zawdzięczają te swoje kosmiczne ceny?

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 21 Mar 2014, 21:38 »
Pompki, która jest w opisie poprzedniej kuchenki nie widzę, więc rozumiem, że żeby działała na benzynę, to trzeba dokupić tę przyłączkę, tak?
Trzeba kupić pompkę. Gaz już ma odpowiednie do pracy ciśnienie, gdy rozpręża się w kartuszu, w benzynie musisz trochę pomachać pompką, by dało się z tego korzystać.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 21 Mar 2014, 22:05 »
Ale chyba ta promocja trochę ich przerosła,
Moje zamówienie miało nr 348, więc raczej nie są wyjadaczami sprzedaży internetowej ;) Dzisiaj do nich dzwoniłem, by dowiedzieć się czy w ogóle mają moją wpłatę i dowiedziałem się, że 'nie spodziewali się takiego zainteresowania' ;) Palniki wyślą dopiero jak sami je dostaną od dystrybutora :P

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
« 21 Mar 2014, 22:14 »
Hmm, a mi wysłali dzisiaj...

Offline Mężczyzna Robert

« 22 Mar 2014, 19:04 »
Ale model ETA? Dobrze pamiętam? Zgadzałoby się, bo rozmowa dotyczyła multifuela.

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 22 Mar 2014, 19:27 »
Gravity wyszły, mam nadzieję że się załapałam i że nie dostanę maila z przeprosinami że nie mają ;)

Czy ktoś krzesiwo jakieś używa? Warto brać droższe?

Offline Mężczyzna Robert

« 22 Mar 2014, 19:47 »
Ja zostałem pocieszony, że zamówiłem jako jeden z pierwszych, więc dla mnie nie powinno zabraknąć :P
Jestem jednak dobrej myśli, bo z zamówień w ub. już okazało się, że sprzedawcy nie mieli na stanie 3 rzeczy, więc przedsądowy limit osiągnąłem.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum