Mam podobny dylemat co emonika, chcę ruszyć w swoja pierwszą trasę z wykorzystaniem pociągu i mam małe obawy co do dostępności miejsc przy zamówieniu biletu przez internet. Chodzi o PKP Intercity trasa Wrocław - Białystok, będę wsiadał w połowie trasy Jabłonowo Pomorskie. Jedziemy z dziewczyną do Ełku albo do Olsztyna pokręcić się tydzień z sakwami Nie chce żeby się okazało, że nas nie wpuszczą albo będziemy całą trasę stać w jakimś przedsionku. Chyba, że wybrać Przewozy Regionalne, z jedną przesiadką kilkominutową? Sam bym zaryzykował, ale we dwójkę to już inna bajka.@emonika już po wyjeździe czy jeszcze przed?
A jeszcze pytanko czy sakwy muszę odpinać czy w wejściu do pociągu się zmieszczę? Minuta na wejście to szybka akcja musi być.
Nie lepiej z Osowca pojechać na południe Carską Drogą?
Cytat: storm w 28 Cze 2016, 22:29Jak tak - jedna osoba wchodzi i trzyma rękę na hamulcu bezpieczeństwa, w razie czego go zaciągając.Pod warunkiem, że dobrze zapowiedzą, na który peron pociąg wjeżdża, bo w tych Szamotułach to właśnie była jeszcze kwestia złej informacji i zasłonięcia przejścia przez kuszety. Bezrowerowi byli nieco szybsi w skakaniu przez tory dookoła składu.
Jak tak - jedna osoba wchodzi i trzyma rękę na hamulcu bezpieczeństwa, w razie czego go zaciągając.