Cytat: pawelpodroznik w 19 Lip 2016, 18:41(np. taki Świnoujście - Przemyśl przez Poznań, Wrocław, Kraków, wieczorno-nocny Warszawa-Wrocław) jadący w nocy, nie ma miejsc na rowery i jest to zabieg celowy!A to dziwne bo niedawno właśnie jechałem nocnym Świnoujście-Przemyśl jak i Szczecin-Zakopane, no i było wszystko ok. No i dzisiaj a w sumie jutro rano też potestuję, bo pojadę do Świnoujścia. Bilet kupię na dworcu, bo jeszcze nie wiem czy tym o 3 czy po 4 rano.
(np. taki Świnoujście - Przemyśl przez Poznań, Wrocław, Kraków, wieczorno-nocny Warszawa-Wrocław) jadący w nocy, nie ma miejsc na rowery i jest to zabieg celowy!
No to jak w końcu te bilety kupujecie?Jak nie ma na rowery to bierzecie w kasie bez, i na siłę z rowerem?Akurat planuję powrót z Przemyśla w przyszłym tygodniu, rannym pociągiem do Krakowa.Data nieokreślona, więc myślę kupić przed odjazdem.
W nocnych pociągach Intercity starają się nie podstawiać wagonów na rowery. Co ciekawe, w rozkładzie pkp online widać, że mają miejsca na rowery, ale w rzeczywistości jak chcecie kupić bilet na rower to system pokaże, że wszystkie miejsca są wyrezerwowane (prawda jest taka, że system nie wie, że nie ma ma wagonu, więc myśli, że wszystko wykupione).
W tych najwyższych to jednak trzeba się zmieścić w miejscu z wieszakami. Można odkręcać koła, kombinować, ale te rowery nie mogą się pałętać nie wiadomo gdzie.