3 godziny?? Oni końmi ten pociąg ciągną?
Cześć,Czy ktoś może mi powiedzieć jak działa bilet weekendowy w połączeniu z rowerem w TLK/IC? Rozumiem, że jak kupię bilet weekendowy, to mam sobie dodrukować bezpłatną miejscówkę. Ale skąd wziąć bilet na rower, to nie wiem. Zakupić w kasie? U konkuktora? Tylko skąd będę mieć pewność, że miejsca na rower jeszcze będą?Konkretnie chodzi mi o TLK Hańcza z Krakowa do Suwałk.Dzieki
Po pierwsze to nie jest mandat tylko opłata przewidziana w taryfie.Po drugie w KM informacja że wsiadanie pierwszymi drzwiami nie obowiązuje osób o ograniczonej sprawności ruchowej jest przyklejona przy każdych drzwiach. Jeżeli kanar ma jakieś wątpliwości prosimy o wezwanie kierownika pociągu i kończymy rozmowę. Oczywiście nie dajemy żadnych dokumentów.PS warto wozić karteczkę
Dziś w Kolejach Mazowieckich zostałem ukarany mandatem za brak biletu powoływałem się na to co napisał Menel, ale sprawdzający bilet powiedzieli że nic nie wiedzą o tym przepisie. To byli konduktorzy z KM.Cytat: menel w 20 Kwi 2016, 12:38Po pierwsze to nie jest mandat tylko opłata przewidziana w taryfie.Po drugie w KM informacja że wsiadanie pierwszymi drzwiami nie obowiązuje osób o ograniczonej sprawności ruchowej jest przyklejona przy każdych drzwiach. Jeżeli kanar ma jakieś wątpliwości prosimy o wezwanie kierownika pociągu i kończymy rozmowę. Oczywiście nie dajemy żadnych dokumentów.PS warto wozić karteczkę