Cytat: Antracyt w 19 Maj 2022, 09:30Cytat: emes w 19 Maj 2022, 09:04Mam upatrzony pociąg IC z miejscami na rowery ale te są niestety wyprzedane. Co zrobić?Jeśli pociąg ma dłuższą trasę niż Twój przejazd to sprawdź z innych stacji czy można kupić bilet na rower w krótszych relacjach. Czasem wieszak jest wolny przez większość trasy i tylko kawałek ktoś jedzie z rowerem.Możesz wtedy kupić legalnie bilet z rowerem i robić dopłatę. Możesz też próbować w kasie kombinować czy na całej trasie jest zajęte miejsce dla podróżnego z rowerem.To jest akurat nieprawda. Kilka lat temu (nie wiem dokładnie, ale przed pandemia to już bylo) wprowadzili sprzedaż biletów odcinkowo. Np. Na trasie Wrocław- Przemyśl to samo miejsce (w tym na rower) może być zajęte i 3 razy na różnych odcinkach.
Cytat: emes w 19 Maj 2022, 09:04Mam upatrzony pociąg IC z miejscami na rowery ale te są niestety wyprzedane. Co zrobić?Jeśli pociąg ma dłuższą trasę niż Twój przejazd to sprawdź z innych stacji czy można kupić bilet na rower w krótszych relacjach. Czasem wieszak jest wolny przez większość trasy i tylko kawałek ktoś jedzie z rowerem.Możesz wtedy kupić legalnie bilet z rowerem i robić dopłatę. Możesz też próbować w kasie kombinować czy na całej trasie jest zajęte miejsce dla podróżnego z rowerem.
Mam upatrzony pociąg IC z miejscami na rowery ale te są niestety wyprzedane. Co zrobić?
Więc może się okazać, że na części trasy wieszak będzie pusty.O to mi chodziło.
Trójmiasto.Zmiany cen biletów za rower na SKM i Polregio z 3 zł na 7 zł.
Takie bilety to się kupuje 10 minut po północy miesiąc wcześniej.
Cytat: dodoelk w 28 Maj 2022, 11:47Takie bilety to się kupuje 10 minut po północy miesiąc wcześniej.Nie 10, a 30
A to nie jest przypadkiem bilet imienny?