Pytanie lekko odchodzące od tematu. Przy okazji wyjazdu rowerowego planowałem zakupić przyczepkę bagażową (taką co można składać).
Próbowaliście może zawinąć rower np. w stretch i dokupując bilet na dodatkowy bagaż zabrać go tak do wagonu w przypadku braku możliwości wykupienia biletu na rower? Bardzo się czepiają?
Ale odkręcałeś koła, czy owijałeś zmontowany rower?
Jeśli to do mnie pytanie, to:
Cóż czynić? Zająłem przedział "jedynkę" i rozgościwszy się tam, nawet trochę pospałem. Przez 10 godzin podróży nawet noska nie wyściubiłem.
Niestety, dwa dni później po raz pierwszy zostałem wyproszony z pociągu za niemanie biletu na rower. Wbiwszy się już do powrotnego, zostałem poproszony z powrotem na peron przez konduktora. Tam dla formalności spytał dokąd, sprawdził w kalkulatorze i oświadczył że "bilety wyprzedane". Wspaniała wiadomość w niedzielny wieczór
Picrel, następnym razem sprawdzę jedynkę w REGIO, bo interfejsem przebijają nawet KD.
Ale on Cię wywalił na tej samej stacji na której wsiadałeś?
Podziwiam, ja bym tylu godzin w kiblu nie wytrzymał.
W dniach od 16 do 22 września w pociągach PKP Intercity obowiązywać będzie specjalna oferta, w ramach której pasażerowie podróżujący z rowerami zapłacą za ich przewóz symboliczną złotówkę. Polski przewoźnik kolejowy po raz kolejny włącza się w ten sposób w obchody Europejskiego Tygodnia Zrównoważonego Transportu (ETZT). Sprzedaż biletów objętych promocją rusza 17 sierpnia.
Polski przewoźnik kolejowy po raz kolejny włącza się w ten sposób w obchody Europejskiego Tygodnia Zrównoważonego Transportu
Pociągi regionalne dojeżdżają do Sierpca przez Rypin, ale... bez pasażerówChoć pomiędzy Sierpcem a Rypinem i Brodnicą kursują pociągi regionalne, pasażerowie nie mogą do nich wsiąść. Składy są bowiem tamtędy jedynie podsyłane do obsługi odcinka Sierpc – Toruń. Samorząd województwa zapewnia, że sytuacja wkrótce ulegnie zmianie, ale nie poprzez ujawnienie kursów służbowych, a ich likwidację.