(...) nie ma możliwości przewozu rowerów. (...)
... tylko trzeba być miłym.
Zainstalowałem sobie aplikację na telefon Kolei Mazowieckich.
Błąd aż tak absurdalny, że po prostu się wierzyć nie chce, że te osły z PKP mogły wypuścić tak nieprawdopodobną niedoróbkę.
KM wypuściło totalny badziew.
Cytat: zly-sze w 24 Mar 2023, 11:09... tylko trzeba być miłym.Śmierdzi Bareją i PRLem. Dlaczego nie mogę po prostu kupić biletów na rower i mieć pewność, że bez względu na humor mój i kierownika po prostu jadę z rowerami.
Generalnie zgodnie z regulaminem (choć nie wiem czy nie zmienili) to wchodzą tam 4 rowery: 2 na początku i 2 na końcu pociągu.
Czy w każdym pociągu mogę przewieźć rower?Nie w każdym.Przewóz rowerów jest możliwy tylko w pociągach, w których wyznaczono miejsca do ich przewozu. Aby sprawdzić czy dany pociąg ma taką możliwość, zapoznaj się z zestawieniem pociągów albo oznaczeniem w rozkładzie jazdy pociągów. We wskazanym zestawieniu, po wybraniu miejscowości pojawią się pociągi z oznaczeniami podobnie jest w rozkładzie jazdy pociągów, po wybraniu danego połączenia, przy każdym pociągu również się one znajdują. Ikonka roweru (w kółku lub bez) umieszczona w składzie oznacza, że dany skład ma możliwość przewożenia rowerów. Symbol roweru wskazuje również miejsce do przewożenia rowerów.
W nowym rozkładzie jazdy TLK Flisak 54102 Gdynia - Katowice nie ma możliwości przewozu rowerów
Pozostaje liczyć tylko na łut szczęścia - a coraz częściej konduktorzy twierdzą, że "system nie pozwala" i w związku z tym "nie mogą". Nie mówiąc o tym, że taka operacja, jak się jedzie we dwójkę lub więcej osób obarczona jest zbyt dużym ryzykiem niepowodzenia.
Cytat: Antracyt w 24 Mar 2023, 10:46W nowym rozkładzie jazdy TLK Flisak 54102 Gdynia - Katowice nie ma możliwości przewozu rowerówAle Flisak od początku, czyli od grudnia 2021, jeździ w takim zestawieniu bez wagonu rowerowego.
Raptem maksymalnie 1,5 godzinki po mało ruchliwej trasie nad jeziorem Bystrzyckim. Spędzanie tego czasu na dworcu i w pociągu nie ma więc sensu.
W nowym rozkładzie jazdy TLK Flisak 54102 Gdynia - Katowice nie ma możliwości przewozu rowerów.A to takie fajne połączenie było na Pojezierze Brodnickie z Łodzi...