Te COMBO to są chyba najlepsze wagony
Dokładnie tak, choć lata jeszcze wariant z siedzeniami skierowanymi w stronę rowerów.
Nawet tym ostatnio jechałem, to jest taki z trzema siedzeniami przy rowerach, całkiem spoko też jest, ale niewygodne siedzenia ma w przedziale pasażerskim.
Cytat: zly-sze w 13 Wrz 2023, 15:13Nawet tym ostatnio jechałem, to jest taki z trzema siedzeniami przy rowerach, całkiem spoko też jest, ale niewygodne siedzenia ma w przedziale pasażerskim. Nie, to nie ten wariant. Mój nie miał w przedziale rowerowym żadnych siedzeń.Oni to pewnie przerabiają w bardzo małych seriach i w efekcie mają 50 wagonów w 48 wariantach.
rodziny z dziećmi
O ile duży bagaż odsuwam i nawet się nie pytam czyje to, to najgorsze spięcia zawsze mam z matkami bombelków.
Cytat: bzyk69 w 14 Wrz 2023, 10:08O ile duży bagaż odsuwam i nawet się nie pytam czyje to, to najgorsze spięcia zawsze mam z matkami bombelków.Matki z małymi dziećmi chyba ogólnie nie lubią rowerzystów, bo niemal cała infrastruktura dla rowerów w miastach to DDR-y, gdzie slalom gigant między matkami, wózkami i biegającymi dziećmi w drodze do pracy lub powrocie z niej jest codziennością niejednego rowerzysty.
Matki z małymi dziećmi chyba ogólnie nie lubią rowerzystów, bo niemal cała infrastruktura dla rowerów w miastach to DDR-y, gdzie slalom gigant między matkami, wózkami i biegającymi dziećmi w drodze do pracy lub powrocie z niej jest codziennością niejednego rowerzysty.
Nie wiem co macie z tymi mamuśkami, ale to chyba raczej siedzi w głowie niż w rzeczywistości. W pociągu to nigdy nie miałem z wózkiem żadnej negatywnej akcji.
Ano pokłosie projektowania infrastruktury pod samochody i generowania konfliktów między pozostałymi uczestnikami ruchu.https://gloswielkopolski.pl/poznan-z-wozkiem-przez-rondo-kaponiera-po-drodze-rowerowej-patrole-policyjne-pojawily-sie-na-rondzie-i-ostrzegaja-matki/ar/c1-14367201
Nie, ostatnio chciałem Pani z wózkiem ustąpić miejsce w ŁKA (siedziałem na jednym z 2 foteli przy miejscach dla rowerów, a pani na rozkładanym krzesełku przy wejściu). Dodatkowo miałaby wózek w bezpiecznym miejscu, a nie w środku przejściaPani się oburzyła, a jej towarzysz zaczął krzyczeć o szacunku dla matki z dzieckiem, tak że ten...