Dzisiaj taka ciekawostka, opublikowano rozkład jazdy dla stacji Świeradów-Zdrój. Remont linii dobiega końca.
Na razie Newag opublikował oświadczenie, że to nie ich sprawka.https://www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosci/newag-odpowiada-hakerom-i-sps-chce-wycofania-pojazdow-z-ruchu-116422.html
- Na zlecenia SPS podjęliśmy się analizy tajemniczych awarii, które dotykały serwisowanych przez nich pojazdów typu Impuls. Udało nam się przeanalizować programowanie pojazdów i znaleźć w nim specjalnie zaprogramowane usterki, które pojawiały się m.in. przy wielodniowym postoju - mówi „Rzeczpospolitej” Michał Kowalczyk z Dragon Sector. - Te „zabezpieczenia” różniły się między pojazdami, w dwóch z nich znaleźliśmy nawet sprawdzenie po koordynatach GPS, żeby pojazdy psuły się dokładnie w warsztatach konkurencji Newagu.
Wrzucę to tutaj, bo to afera kolejowa, której doświadczyli podróżujący z rowerem użytkownicy kolei dolnośląskich i kilku innych.Właściwie, to nie wiadomo: śmiać się czy płakać ale jako scenariusz na sensacyjny film, pasuje jak ulał:)W rolach głównych:- Zły - producent składów kolejowych.- Dobry... No właśnie.Wydymanie wilka przez ślimaka, to jak nie napisać nic.Zapraszam do lektury.Pociąg produkcji polskiej firmy nagle zepsuł się w trakcie serwisu. Fachowcy byli bezradni – pociąg był w porządku, tylko nie chciał jechać. W ostatnim odruchu desperacji na pomoc wezwano zespół Dragon Sector, którego członkowie znaleźli cuda, o których nie śniło się maszynistom.W tej historii zabierzemy was w nietypową podróż. Podróż pełną nieoczekiwanych odkryć i zdarzeń, podróż pod presją czasu i sporych pieniędzy a także nietypowych technologii. Podróż, w której pociąg gra najważniejszą rolę – chociaż niestety nie jedzie, mimo, że powinien. Zapnijcie pasy – a przynajmniej usiądźcie wygodnie, bo będą ostre zakręty.https://zaufanatrzeciastrona.pl/post/o-trzech-takich-co-zhakowali-prawdziwy-pociag-a-nawet-30-pociagow/?fbclid=IwAR00mLugoLYm0ENGq1l3TjVKFwcHQ78BKn400gYfTod-3bbxrCH1_JPCc6Q
;,D
To może oznaczać, że Wilk ignoruje twoje posty i nie będzie odpowiadał na twoje zaczepki, ale również nie odnosił się bezpośrednio do żadnych komentarzy. Ja ignorowałem Wilka absolutnie ponad 1,5 roku, teraz częściowo; - nadal jest ignorowany, więc każdy jego post klikam, jeśli chcę zobaczyć. Wielu jego postów nie oglądam i to na razie się nie zmieni. Wilk wie, że jest użytkownikiem ignorowanym przeze mnie, bo o tym wielokrotnie pisałem.
A co im pozostaje robić poza pójściem w zaparte?