Jeśli będą lepsi kryteriami, to i tak wygrają, a ich oszustwa będą bez znaczenia.
Gdzie tu jest ekonomiczność transportu kolejowego, jeżeli dla jednej osoby to jest równość, a przy dwóch lub trzech transport samochodowy jest zdecydowanie tańszy?
Kolejny raz wyszło, ze pociągi są bardzo drogie. Przejazd pabianice - Gorzkowice kosztuje 32 zł z rowerem (ŁKA i Regio). Trwa 3 h. Samochodem jest to 70 km i zajmie 1h20min wg Google. Zatem koszt będzie niemal dokąłdnie taki sam, a jeżeli jechać spokojnie to nawet nieco niższy samochodem.Gdzie tu jest ekonomiczność transportu kolejowego, jeżeli dla jednej osoby to jest równość, a przy dwóch lub trzech transport samochodowy jest zdecydowanie tańszy?
Mając do dyspozycji taką dziewięcioramienną gwiazdę, można sobie jeździć.
Trzeba nadmienić, że do dworca Poznań Główny mam 10 minut jazdy rowerem, więc mając bilet kupiony wcześniej wyjeżdżam około 20 minut przed odjazdem pociągu i to w zupełności wystarcza.
Ogólnie Poznań wypada kolejowo w tej chwili najlepiej w Polsce, dużo lepiej od Warszawy
Jak mi skończą budować przystanek obok domu (centrum Łodzi), to będę rozważać wyjazd z miasta pociągiem przy jeździe zaplanowanej na 2h+ - bo teraz we wszystkich kierunkach oprócz W mam ~30 minut przebijania się przez miasto, w korkach, po dziruach, na bardziewnych DDR-ach z milionem skrzyżowań z sygnalizacją...