Mając samochód, można z Goteborga na przykład wyskoczyć na weekend w norweskie góry.
Gdzie zostawiasz auto ? gdziekolwiek w mieście ? na parkingu P+R ? na parkingu strzeżonym ? Na ile dni ?
Eleganckie omijanie
Cytat: zws w 17 Gru 2023, 20:52Gdzie zostawiasz auto ? gdziekolwiek w mieście ? na parkingu P+R ? na parkingu strzeżonym ? Na ile dni ?W weekendy, jeżeli jest to miejscowość, siedziba gminy, to zostawiam pod urzędem gminy. (...) W weekendy markety. (...) W ostateczności kościoły, bo tym to ufać absolutnie nie można, ale zawsze mają parkingi.
Nie macie jakichś grup na fejsie, forum, by się umówić na transport? Goteborg to nie wioska.
Mogę wrócić o ciemnej nocy, mogę być zmoknięty, zmarznięty, głodny, bez prądu...
Natomiast co jeszcze mogę polecić - to cmentarze, przy nich zawsze jest miejsce i do tego jakoś mam wrażenie, że jest spokojniej kilka razy nawet nocowałem pod cmentarzami (w samochodzie) i było ok
Cytat: marcin_g w 18 Gru 2023, 00:23Natomiast co jeszcze mogę polecić - to cmentarze, przy nich zawsze jest miejsce i do tego jakoś mam wrażenie, że jest spokojniej kilka razy nawet nocowałem pod cmentarzami (w samochodzie) i było ok Potwierdzam, że cmentarze są ok, zwłaszcza pod względem dostępu do wody. Zawsze jest jakieś ujęcie, gdzie można zatankować wodę