Ciekawe czy liczą sobie za każdy kraj po drodze, czy to jest jakiś ryczałt.Np. na pociąg z Warszawy do Wiednia da się kupić w aplikacji bilet na przewóz roweru także do stacji pośrednich. I cena bywa różna.Poza tym, odkąd wprowadzili te wszystkie taryfy handlowe to trudno się zorientować. Nie ma sensownego cennika. Cena losowa. Zależy od daty przejazdu, daty zakupu, itp.
Ja właśnie przewożę rower z Bazylei do Wawy.24h podróż z 3h postojem w Pradze i 1h w Bohuminie. Zostalo mi ok 100minut jazdyI tutaj reguly nie ma.Jak w zeszłym tygodniu patrzyłem to DB miał lepsze oferty.wczoraj jednak gdy kupowałem w południe to Ceske Drahy mialy najlepsza opcje534 zl za trase Bazylea Praga i potem 240zl dalej do Wawy. Oczywiście w tym transport roweru.175 euro za taka trase to nie najgorzej, zwłaszcza ze w tamtą strone bez roweru dalem mniej więcej podobnie.Ale trzeba porównywać. Oferte polska z czeska, austriacka niemiecka.oczywiście polska zazwyczaj wypada najgorzej, ale bywa ze i tam sie upoluje.Ot z soboty na niedzielę za 29 euro dojechałem do Wiednia. Bilet upolowany w zeszły wtorek.I jeszcze trzeba kombinować w ten sposób, ze nie kupujemy biletu Bazylea Warszawa, tylko dzielony w Pradze. Taniej wychodzi.dodatkowo staramy sie mieć mniej krajów. Z Bazylei jechalem z Basel Bad, a nie SBB. To dalo kolejne paredIesiat euro oszczędności.Podróże kształcą.
Wstawialem wczoraj Basel Bad do Berlina i nie bylo nic ponizej 100 euro z rowerkiem. Zależało mi na wyjeździe wczoraj wieczorem. Jeśli to co piszesz to na dzisiaj rano, to dorzuć owe 4 stowy za kokejną nocke w najtanszym ibisie
Nota bene jak lubisz przesiadki, to można kupić bilet miesięczny Regio na Niemcy i anulować od razu po zakupie w aplikacji mo.pla (do jednego dnia przed końcem miesiąca).
Ceske Drahy mialy najlepsza opcje
Jesteś pewny? Ogólna zasada jest taka, że anulować trzeba do 10 danego miesiąca (czyli do 10 lutego anulujemy przedłużenie na marzec).
Ach ta walka o tańsze pendolindo: "Zapłacono i wystawiono: 31.01.2024 00:31:21"