Autor Wątek: Przewożenie roweru pociągiem  (Przeczytany 378184 razy)

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
Odp: Przewożenie roweru pociągiem
« 29 Maj 2012, 22:40 »
Yoshko - dokładnie!

Yoshko - zmieniłem, ale nastawienie do przewoźnia a nie do życia ;) Życie nadal jest piękne i super pozytywne. :) Teraz jak idę cokolwiek tam załatwić, czy nawet kupić głupi bilet to ze szczególnym nastawieniem na popełniane błędy. Są u mnie na widelcu.
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 29 Maj 2012, 22:42 »
Kupuj przez internet :)

Jak kupie aparat będę fotografował wszystkie samochody źle zaparkowane i przesyłał odpowiednim służbom :D

Offline Mężczyzna Freud

« 29 Maj 2012, 22:42 »
Hmmm próbowałem :D Tam też nie wszystko działa ;)
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
« 29 Maj 2012, 22:49 »
Yoszko- jesteś 2-gmi najbardziej pozytywnym użytkownikiem tego forum. Ale w tym pozytywizmie powinieneś iść na rzecznika ministra transportu, rzecznika jednej z wielu spółek PKP, albo chodź na rzecznika legalizacji marihuany:)

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Mężczyzna Freud

« 29 Maj 2012, 22:56 »
A kto jest pierwszym pozytywnym użytkownikiem tego forum? :)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
    • Blog Yoshkowy
« 29 Maj 2012, 22:57 »
Wilk :)

Offline Mężczyzna Freud

Offline Rafał

• dawniej unh
  • Miasto: Nowy Tomyśl
  • Na forum od: 01.02.2010
« 10 Cze 2012, 22:01 »
może na stronie powinny się znaleźć informacje o tym kogo nie lubimy i za co ??
Zapytany o ideę, odpowiadam - oto ona:
Myśl o niczym, w zamyśleniu przedłużona.

Offline bartosz111

• Miasto: Zgierz
  • Na forum od: 18.01.2011
« 20 Lip 2012, 13:56 »
mam zamiar jechac w nast sobotę do Świnoujścia ze Zgierza, mam tylko jeden pociąg bezpośredni w miarę dobrej cenie 65pln plus  rower 10 plus rezerwacja 5, jakoś tak, są to Tanie Linie Kolejowe , pytalem przy okienku czy jest miejsce na rower i Pani odpowiedziala ,ze w tym przypadku tak, wie ktos co znaczy miejsce na roiwer w TLK?:)

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Hawana, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
« 20 Lip 2012, 14:29 »
mam zamiar jechac w nast sobotę do Świnoujścia ze Zgierza, mam tylko jeden pociąg bezpośredni w miarę dobrej cenie 65pln plus  rower 10 plus rezerwacja 5, jakoś tak, są to Tanie Linie Kolejowe , pytalem przy okienku czy jest miejsce na rower i Pani odpowiedziala ,ze w tym przypadku tak, wie ktos co znaczy miejsce na roiwer w TLK?:)
To znaczy, że w składzie pociągu jedzie wagon rowerowy. Najczęściej jest to krańcowy przedział przerobiony na rowerowy. W przypadku TLK Sukiennice to jest właśnie taki przedział w skrajnym wagonie.

Inne pociągi można sprawdzić tu, ale znając PKP nie wszystko się będzie zgadzać.

A TLK oznacza Twoje Linie Kolejowe, a nie Tanie :)

Offline bartosz111

• Miasto: Zgierz
  • Na forum od: 18.01.2011
« 24 Lip 2012, 09:38 »
są najtańsze chyba , więc pomyślałem , że tak się nazywają ,dzięki, do weekendu mam jeszcze troche czasu i nie wiem czy jednak nie zmienię trasy..

Offline Kobieta Florita

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 30.07.2012
« 30 Lip 2012, 23:37 »

Tyle, że najczęściej woziłem rower spakowany w szmaty - dzięki czemu było za darmo i w przedziale na półce pod bezpośrednią opieką.

W najbliższym czasie mam zamiar pojechać z rowerami (sztuk 3) z Warszawy do Świnoujścia TLKą bez miejsca na rowery, więc chyba nie pozostanie nic innego, jak właśnie zgruzować rowery na półce na bagaż. Ktoś z Was ćwiczył kiedyś taki manewr z kilkoma rowerami w jednym przedziale i podzieliłby się doświadczeniami, jak do tego podejść, żeby się zmieściło i konduktor nie wyrzucił z pociągu? Skręcić kierownicę, zdjąć przednie koło i coś jeszcze? Pablo, te "szmaty", o których piszesz to faktycznie szmaty, czy worek na rower?:) Bo ja worka nie mam, za to myślałam o wykorzystaniu worków na śmieci 160 l. do owinięcia rowerów... Cała operacja jest Waszym zdaniem wykonalna?

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 30 Lip 2012, 23:46 »
Florita, przeszukaj temat, gdzieś tam Pablo dawał dokładne odnośniki do widoku rowerów "zgruzowanych":D Rower spakowany już nie jest rowerem, wiec niby czemu miałby Cię konduktor wyrzucać.

No dobra w sumie sama znalazłam:

http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=1330.msg66666#msg66666

My tak z Jackiem zgruzowaliśmy rowery w pociągu nocnym do Przemysla. koła osobno (ale razem z ramą spakowane), kiera skrecona, pedały odkręcone, wszytko zawinięte w plandekę. W przedziale miejsca nie było już, zgruzowane rowery stały sobie w przejściu. Mieliśmy dokupione bilety na tak zwany nadbagaż.
« Ostatnia zmiana: 30 Lip 2012, 23:51 martwawiewiórka »
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Kobieta Florita

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 30.07.2012
« 1 Sie 2012, 19:22 »
Dzięki Wiewiórko za podzielenie się doświadczeniami! I za link! A może ktoś z Was próbował też wieźć rower na półkach bagażowych w poprzek przedziału - tak że kiera leży na jednej, a tył roweru na przeciwległej półce? Pytam, bo mój krążownik dróg i bezdroży jest dosyć wyrośnięty i mam wątpliwości, czy po zdjęciu kół rama zmieści się na jednej półce...

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
    • Blog Yoshkowy
« 1 Sie 2012, 19:25 »
Przewoziłem zapakowany w plandekę  + drugi rower :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum