wiem że do czasu c19 ... to BA i TAP ,IBERIA miały przewoz roweru w bagażu rej. oby się zmieścił w 26 kg
Gruuubo.
E tam, trzeba do producenta oddać na serwis i będą śmigać jeszcze 50 lat...
A Polskie Linie Kolejowe zapowiedziały, że w nowym rozkładzie jazdy, który wchodzi za miesiąc, najszybsze połączenie z Krakowa do Zakopanego i z Zakopanego do Krakowa pobije o 1-4 minuty niemal 90-letni rekord czasu przejazdu ustanowiony przez Luxtorpedę.https://gazetakrakowska.pl/pkp-intercity-zapowiada-pobicie-prawie-90letniego-rekord-luxtorpedy-na-trasie-krakow-zakopane-sa-nowe-pociagi-i-rozklad-jazdy/ar/c1-18305909
WOW!!! To jest zmiana pokoleniowa! I że z MPP wrócimy taką Luxtorpedą prosto z Poronina? WOW!!!
Cytat: zly-sze w 13 Lut 2024, 16:55WOW!!! To jest zmiana pokoleniowa! I że z MPP wrócimy taką Luxtorpedą prosto z Poronina? WOW!!!Nie, bo EIC Tatry zatrzymuje się tylko na stacjach Zakopane, Nowy Targ, Kraków Główny, Idzikowice i 3x Warszawa. Czas podróży atrakcyjny, 4 godziny z hakiem z Zakopanego do Warszawy.Karłowicz, który zatrzymuje się w Poroninie, jedzie minutę dłużej niż Luxtorpeda.
Karłowicz to ED160, jak dla mnie ten model ma wszystko co pociąg potrzebuje.
Cytat: zly-sze w 13 Lut 2024, 21:01Karłowicz to ED160, jak dla mnie ten model ma wszystko co pociąg potrzebuje.To jest ten tramwaj z twardymi nieregulowanymi siedzeniami, czy z miękkimi regulowanymi? Bo dla mnie siedzisko ma znaczenie, zwłaszcza jak już nie ma miejsca w rowerowym na leżenie na karimacie.
Pytanie do obytych. Chcę dotrzeć z rowerem z Polski do Czech/na Słowację. Czy jest jakaś wyszukiwarka, która mi pokaże czy połączenie z miejscowości A do miejscowości B jest możliwe?
Dzięki. O Głuchołazach czytałem, ale tam jakies jaja są. Próbuję się przekonać do PKP ale wcale tego nie ułatwiają. Szczególnie bez roweru.