Zobaczymy jak to będzie Jak będę dziadkiem to już mnie ta kolej średnio będzie urządzała
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
Normalnie to długo nie będzie jeżdzić bo przewóz osob jest deficytowy. Błąd zrobiła PKP rozwiązując się na małe spółki i na spólkę PKP Cargo. W Czechach cała kolej to jedność i tak koleją praktycznie można dojechać wszędzie gdzie są tylko położone tory. A szybka kolej jest potrzebna chociażby po to aby z Przemyśla nad morze nie jechać 17 h tylko 4. Ja jako, że mieszkam w Warszawie bym był żywo zaintersowany przejazdami kolejowymi w góry, które by trwały mniej niż 3-4 h.
Ale jak mi kiedyś powiedział rzecznik spółki intercity, utrata tej grupy klientów nie stanowi dla nich problemu.
Chcecie z nami współtworzyć rozkład jazdy? Weźcie udział w akcji “Zbuduj z nami Twój Rozkład Jazdy”! Od dziś do 3 lutego pasażerowie mogą zgłaszać swoje sugestie dla rozkładu jazdy na sezon 2013/2014. Odpowiedni formularz znajdziecie pod adresem: www.intercity.pl/trozklad. Dołączamy tabelę, z której dowiecie się, jak wygląda harmonogram prac nad rozkładem.